Connect with us

Spelarbetyg: Blandade prestationer i El Clásico

Publicerad

on

Under gårdagen fick vi se ett väldigt fartfyllt El Clásico där matchen slutade 2-2 och lagen fick nöja sig med varsin poäng. Andres Iniesta spelade sitt sista El Clásico för Barcelona och fick stående ovationer när han byttes ut i den 58:e minuten. Sergi Roberto åkte på ett rött kort i slutet av den första halvleken i en match där Luis Suarez och Lionel Messi stod för varsitt mål.

Här är spelarbetygen från El Clásico:

• Ter Stegen – 7
    Kan inte göra något på målen. I övrigt lugn och trygg som alltid.
  • Roberto – 3
    Gör en bra första halvlek och en jättefin assist innan sitt hjärnsläpp som satte hela laget i skiten. Måste vara mer rutinerad än så.
  • Piqué – 6
    Såg svajig och okoncentrerad ut till och från, men som alltid viktig i luftspelet mot Reals nickstarka anfallstrio.
  • Umtiti – 7
    Vi är vana vid att han tar bort allt och riktigt den nivån har han inte nått upp till de senaste veckorna. Inga större misstag dock.
  • Alba – 6
    Onödigt het och hetsig i ett par situationer som kunde ha straffat hela laget, och till och från problem med Bales snabbhet. I övrigt godkänd.
  • Coutinho – 5
    Kom aldrig riktigt in i matchen och fick sedan offras efter det röda kortet.
  • Busquets – 6
    Stöter bort sig totalt på Reals första mål på ett sätt som verkligen inte är honom likt. Bättre koll efter det.
  • Rakitic – 8
    Sprang enormt och var väldigt nyttig idag igen.
  • Iniesta – 7
    Snabba fina fötter i sitt sista Clasico. Ställde till med en hel del oreda för Real, men mattades snabbt av.
  • Suarez – 7
    Var ett as över hela planen, men kombinerade det med att även vara på rätt ställe när det behövdes som mest. Syntes så mycket för sina mindre charmiga egenskaper att man lätt glömmer att han gjorde ett mål och en assist.
  • Messi – 8
    Kändes som vanligt som att vad som helst kunde hända när han fick bollen. Inblandad i mycket och kunde gjort fler mål med lite bättre skärpa.

Avbytare:

• Semedo – 8
    Kom in och var riktigt, riktigt bra. Trots en man mindre vågade han trycka på framåt och tillät Barcelona att fortsätta anfalla och inte bara falla hem
  • Paulinho – 8
    Gör antagligen sina två bästa matcher i de båda mötena med Real. Jobbar oerhört hårt och gav Barcelona mer och mer andrum ju längre andra halvleken led. Bara den sista passningen som saknades vid ett par tillfällen för att verkligen ha kunnat vara direkt avgörande.