fbpx
Connect with us

Fotbolls Europa; Snart januarifönster, rykten om spelarköp är många!

Publicerad

on

Borussia Dortmunds anfallstalang Alexander Isak, 19, väntas lämna i januari. Nu jagas han av AIK, enligt fotbolldirekt.

I januari 2017 sålde AIK anfallaren Alexander Isak för ca 100 miljoner kronor. Han får dock ingen speltid i Bundesliga. 19-åringen väntas lämna tyska storklubben Borussia Dortmund när transferfönstret öppnar i januari.
Isak kopplades nyligen ihop med Ronaldos spanska klubb Real Valladolid. Men det kan bli en allsvensk comeback.
Det är fotbolldirekt som skriver att AIK jobbar på att värva tillbaka Isak från Dortmund och på allvar undersöker möjligheterna.
De nyblivna svenska mästarna vill låna Isak – som ska vara öppen för en återkomst, likaså hans representanter. Konkurrensen är stenhård och Isak kommer längre och längre ifrån en startplats. De talanger som finns i Dortmund ligger ett par mil längre fram än den svenska talangen.

Juventus anfallstalang Moise Kean drar till sig intresse från turkiska Galatasaray, enligt uppgifter.
Moise Kean, 18, får ingen speltid i italienska storklubben Juventus. Nu kan han återigen lånas ut. Enligt turkiska tidningen Fanatik är Galatasaray ute efter anfallstalangen. Den turkiska storklubben sägs vara redo att betala 1,5 miljoner euro för att låna Kean resten av säsongen. 18-åringen var utlånad till Hellas Verona förra säsongen. Även om man är en stortalang , så är det svårt att ta en plats och få  speltid i stjärnspäckade Juventus. Att bli utlånad är alltid värdefullt, att köpas till turkiska ligan är mindre smickrande enligt undertecknad, en bra liga men inte för en talang som ska vidar utvecklas på rätt nivå.

West Hams anfallsstjärna Marko Arnautovic medger att han är redo att lämna i jakten på Champions League-spel.
Den österrikiske landslagsstjärnan Marko Arnautovichar tidigare dragit till sig intresse från klubbar som Manchester United, Inter och Roma.
Nu berättar anfallaren att han är beredd att lämna West Ham för chansen att spela på högsta nivån.
”Jag är 29, så det är den bästa åldern. Det är tydligt att jag vill konkurrera med de bästa spelarna. Men i det här litar jag helt på min bror”, säger Arnautovic till Kurirer.
29-åringen representeras av sin bror Danijel Arnautovic.
”Marko är redo för nästa steg. En spelare som honom ska inte spela för att undvika nedflyttning. Han borde spela för Europaplatserna”, säger agenten.
”Det är möjligt (med en övergång). Det var redan väldigt, väldigt nära i somras”, fortsätter han. Dessa agenter som inte har någon verklighetsförankring, killen är bra men varför snacka innan, hur reagerar nuvarande klubb!!

Fulham sparkar sin manager Slaviša Jokanović och plockar in italienaren Claudio Ranieri som ersättare.
Fulham meddelar på sin officiella hemsida att Slaviša Jokanović får sparken.
Londonklubben har samtidigt gjort klart med en ersättare. Det handlar om italienaren Claudio Ranieri.
”Det är en ära att acceptera Mr Khans inbjudan och möjligheten att leda Fulham, en fantastisk klubb med tradition och historia”, säger Ranieri till hemsidan.
Ranieri har tidigare vunnit Premier League med Leicester City. Han har signerat ett flerårskontrakt med Fulham. Ja vad ska man säga, det börjar bli pinsamt med att man inte har tålamod, Fullham spelar en attraktiv fotboll och hade man fått tid på sig så hade de blivit ett stabilt mittenlag i PL. Nu tar man in det gamla gardet, parkera bussen och sparka så långt man kan.

Anfallsstjärnan tillika lagkaptenen Henok Goitom är överens med AIK om ett nytt kontrakt, enligt uppgifter.
Henok Goitom, 34, har ännu en imponerande säsong bakom sig. Anfallaren gjorde tolv mål och fem assist i Allsvenskan.
Det är ingen hemlighet att lagkaptenen och AIK förhandlar om att förlänga sitt utgående kontrakt. Nu skriver fotbolldirekt att Goitom och de nyblivna svenska mästarna är överens om en förlängning över 2019.
AIK väntas bekräfta nyheten inom kort.
Ett bra beslut , en lagkapten som har bevisat att åldern är mindre viktig, dessutom en bra anfallare som verkligen vill vinna.

Atalantas mittback Gianluca Mancini kopplas ihop med storklubbarna Borussia Dortmund, Roma och Arsenal.
Den italienske mittbacken Gianluca Mancini, 22, har haft en stark inledning på säsongen med Atalanta.
Han har gjort fyra mål på elva matcher så här långt. 22-åringen drar nu till sig intresse från större klubbar. Italienska TransferMarket rapporterar att Borussia Dortmund och Arsenal båda haft scouter på plats för att studera Mancini på sistone.
Men även Roma är intresserade sedan tidigare, enligt sajten. Ung spelare som skulle passa perfekt i unga Dortmund

Athletic Bilbaos ytter Iker Muniain närmar sig en övergång till Napoli, enligt uppgifter.
Iker Muniain, 25, sitter på ett utgående kontrakt med La Liga-klubben Athletic Bilbao.
Det har tidigare ryktats om att ytteranfallaren är aktuell för Liverpool och Napoli.
Nu skriver italienska tidningen Tuttosport att Napoli intensifierar jakten på Muniain och har redan inlett förhandlingar med hans pappa och agent.
I dagsläget är det mest troliga att Napoli värvar Muniain som bosman efter säsongen, enligt uppgifterna. Ännu en släkting som är agent, som gör fel at gå ut och snacka innan allt är klart.

Romas grekiske landslagsback Konstantinos Manolas kan hamna i Juventus eller Bayern München, enligt uppgifter.
Det har tidigare ryktats om att Roma vill förlänga med mittbacken Konstantinos Manolas för att höja eller eliminera hans utköpsklausul.
I dagsläget finns det dock ingen överenskommelse mellan parterna. Den nuvarande klausulen ligger på 36 miljoner euro. Nu skriver Corriere dello Sport att Juventus trappar upp jakten på Manolas då man letar ersättare till Andrea Barzagli och Medhi Benatia.
Men även tyska giganten Bayern München visar intresse för Manolas, enligt tidningen. En fantastisk spelare som skulle behövas främst i Bayern München.

Napolis brasilianske landslagsmittfältare Allan, 27, drar till sig intresse från Manchester City, enligt uppgifter.
I mars förlängde Allan sitt kontrakt med italienska toppklubben Napoli till 2023.
Mittfältarens framfart i Serie A har nu gett honom en plats i det brasilianska landslaget.
Det har också gjort Allan attraktiv på transfermarknaden. Calciomercato skriver att Manchester City fått upp ögonen för 27-åringen.
Pep Guardiola har sedan i somras varit ute efter en ny mittfältare som på sikt ersätter Fernandinho, och nu är Allan på hans radar.
Napoli är dock ovilliga att släppa sin nyckelspelare, vilket innebär att City måste lägga ett rejält bud för att övertyga dem. Pengar lär inte vara några problem om Pep vill, vi avvaktar och ser med spänning vad som händer!
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen