fbpx
Connect with us

Fotbolls VM 2018: Allt du behöver veta om Iran (Team Melli)

Publicerad

on

Sportpanelen har ett fantastiskt erbjudande till alla fans till det första lag som kvalificerade sig till VM-2018, IRAN.
Vad sägs om en EXKLUSIV egendesignad t-shirt (värde 349kr) från vår supportershop helt gratis när du signar upp dig för nedanstående kampanjer som du hittar längre ner i artikeln. Scrolla längst ner för att se mer.

Iran som kvalificerar sig till sitt 5:e världsmästerskap i fotboll tränas av den förre detta Real Madrid och Manchester United tränaren Carlos Queiroz och har en riktigt spännande trupp inför årets världsmästerskap. Med ett lag utan storstjärnor som Ali Daei, Ali Karimi, Ali Bagheri, Khodadad Azizi eller Mehdi Mahdavikia, känns det mer att de har ett riktigt starkt lagbygge för en gångs skull.

FAKTA OM IRAN

Förbundskapten: Carlos Queiroz
Meriter: 3 AFC Asian Cup-titlar
Antal VM: 4
Smeknamn: Team Melli
VM GRUPP: Grupp B med Spanien, Portugal och Marocko.

IRAN SPELSCHEMA MED PLATS OCH TIDER:

  • Fredag 15:e Juni kl 17:00 Marocko – Iran (St Petersburg)
  • Onsdag 20:e Juni kl 20:00 Iran – Spanien (Kazan)
  • Måndag 25:e Juni kl 20:00 Iran – Portugal (Saransk)

LAGUPPSTÄLLNING OCH POTENTIELL STARTELVA

  • Målvakt: Beyranvand
  • Försvar: Ansari, Rezaeian, Mohammadi, Pouraliganji
  • Mittfält: Hajsafi, Dejagah, Ezatolahi
  • Anfall: Jahanbakhsh, Ghoochannejhad, Azmoun

Irans preliminära VM-trupp (35-man)

  • Målvakter: Alireza Beiranvand, Seyed Hossein Hosseini, Rashid Mazaheri, Amir Abedzadeh
  • Försvarare: Ramin Rezaeian, Voria Ghafouri, Steven Beitashour, Seyed Jalal Hosseini, Mohammad Reza Khanzadeh, Morteza Pouraliganji, Mohammad Ansari, Pejman Montazeri, Seyed Majid Hosseini, Milad Mohammadi, Omid Norafkan, Saeid AGhaei, Roozbeh Cheshmi
  • Mittfältare: Saeid Ezatolahi, Masoud Shojaei, Ahmad Abdolahzadeh, Saman Ghoddos, Mahdi Torabi, Ashkan Dejagah, Omid Ebrahimi, Ehsan Hajsafi, Ali Karimi, Soroush Rafiei, Ali Gholizadeh, Vahid Amiri
  • Anfallare: Alireza Jahanbakhsh, Karim Ansarifard, Mahdi Taremi, Sardar Azmoun, Reza Ghoochannejhad, Kaveh Rezaei

IRANS STÖRSTA STJÄRNOR

Sardar Azmoun

Född: 1995-01-01
Fotbollsklubb: Rubin Kazan (Sepahan)
Position: Anfallare
Landskamper: 30 (april 2018)
Landslagsmål: 22

Endast 23 år gammal är Sardar Azmoun redan en av Irans största stjärnor. Han attraherade intresse från flera större europeiska klubbar när han gjorde entré på den internationella scenen med Rostov i Champions League. Azmoun har visat framfötterna även i kvalet och var Irans främsta målskytt med elva gjorda mål.

Den unga anfallaren Sardar Azmoun har haft en kometkarriär. Azmoun har blivit “Team Melli” stora stjärna och gjort smått osannolika 22 mål på 30 landskamper och med det kliver 23-åringen in som Irans stora målskytt i sin första VM-turnering. Redan som 18-åring lämnade Azmoun iranska Sepahan för spel i Ryssland. Där har han gjort sig ett namn i Rostov och även i storklubben Rubin Kazan som han tillhör idag. Den 186 cm reslige strikern har sin främsta styrka i sin extrema snabbhet och har bland annat kallats Irans Messi. Vi ser verkligen fram emot att se om han kan leva upp till det namnet under sommarens stora mästerskap.

Alireza Jahanbakhsh

Född: 1993-08-11
Fotbollsklubb: AZ Alkmaar
Position: Mittfältare
Landskamper: 34 (april 2018)
Landslagsmål: 4

Alireza Jahanbakhsh är definitivt en av Irans största stjärnor och kanske den spelaren det är allra viktigast att få igång om det ska bli en framgångsrik VM-sommar. 24-åringen kan användas på flera sätt i startelvan, både som yttermittfältare, släpande anfallare eller offensiv mittfältare då han är både snabb och har en blick som få för spelet. Denna offensiva mittfältare jämförs ofta i hemlandet med den stora legenden Mehdi Mahdavikia som brukade spela i Bundesliga och Hamburg. Jahanbakhsh kom till Holland och NEC Nijmegen 2013 och gjorde en fantastisk debutsäsong i Eredivisie. Trots att NEC åkte ur röstades den iranska mittfältaren fram till årets näst bästa unga spelare efter den hajpade talangfulla holländaren Memphis Depay. Det som överraskade många var att han gjorde än ännu bättre säsong året efter i andradivisionen med fantastiska 12 mål och hela 18 assist. Det gjorde att Gilan-sonen blev framröstad till hela seriens bästa spelare 14/15, en riktigt grym bedrift.
Efter det ryktades han till klubbar som Celtic, Ajax och PSV med den unge iraniern valde AZ Alkmaar som han fortfarande tillhör än idag. Gör Alireza Jahanbakhsh den succé som vi tror han kommer göra i sommarens fotbollsfest kommer det bli omöjligt för AZ att få behålla sin guldklimp till nästa säsong.

IRANSK JOKER I MÄSTERSKAPET

Saman Ghoddos

Född: 1993-09-06
Fotbollsklubb: Östersund
Position: Anfallare
Landskamper: 6 (april 2018)
Landslagsmål: 1

Saman Ghoddos och Östersunds framfart i Europa har gjort att han har gjort sig ett stort namn för den svenska publiken. Den svensk-iranske 24-åringen var nog den mest bidragande spelaren av samtliga i Östersunds Europa League-framgångar i år och gjorde hela 8 mål i Allsvenskan under den förra säsongen. Något som lockade både Janne Andersson och Irans tränare Carlos Queiroz att få upp ögonen för den hypersnabba anfallaren. Ghoddos som hade ett tufft val att ta när han skulle välja landslag i slutet av 2017, valde till slut Iran och Team Melli. Där har han än så länge bara gjort ett fåtal landskamper men imponerat stort. Frågan är om han imponerat tillräckligt för att kunna ta en plats i startelvan till Irans premiärmatch mot Marocko i Sankt Petersburg?

VIDEO PÅ IRANS VÄG TILL VM

VÅR EXKLUSIVA EGENDESIGNADE VM T-SHIRT FÖR IRAN

 

IRAN VM 2018 JAHANBAKSH

IRAN VM 2018

IRAN TEAM MELLI


SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT FÅ DEN:

Tre enkla steg krävs som du följer nedan:

  1. Registrera dig hos någon av nedan valda spelbolag via länkarna.
  2. Sätt in och spela för minst 200kr och ta även del av deras välkomsterbjudanden.
  3. Få en exklusiv IRAN t-shirt värde 349kr.

  • STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

    Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

    • Skapa ett konto hos Mobilbet
    • Skapa ett konto hos Unibet
    • Skapa ett konto hos MrGreen
    • Skapa ett konto hos Coolbet
    • Skapa ett konto hos Betser
    • Skapa ett konto hos Expekt

OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR


STEG 2: Sätt in och spela för minst 200kr på valfri sport

För att kunna kvalificera till att få Iran tröjan så måste du göra en insättning på MINST 200kr på någon av ovan valda spelbolag. Därefter måste du spela för summan. Du bestämmer själv vad du vill spela på för sport och odds helt valfritt.

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att få Iran t-shirt

Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt värd 349kr.


Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 200 kr och du måste lägga valfritt spel för 200kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Du kan välja valfri Iran t-shirt värde 349kr.
  • Vill du ha 2 t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen