fbpx
Connect with us

Tajt i toppen av Allsvenskan: är det bara tre lag som konkurrerar om titeln, eller kan Malmö och AIK hålla sig i närheten?

Publicerad

on

Fotboll på gräs med texten: Kampen om Allsvenskan

Årets upplaga av Allsvenskan har varit väldigt spännande. Vi har fått se superstjärnor som John Guidetti ansluta sig till ligan, tillsammans med många fina individuella prestationer från många olika håll.

Men lag som Häcken, Djurgården och Hammarby har även spelat aningen bättre än vad som var förväntat, inte minst Häcken som endast har förlorat 2 av 18 matcher.

Den stora frågan är dock huruvida lag som Malmö och AIK fortfarande har chans att vinna ligan? Det ska vi ta en lite närmare titt på idag!

I regel är det spelbolagen som har störst koll på hur lagens möjligheter ser ut. Därmed kan du med fördel ta en titt på odds hos ett spelbolag som Mr Green när du utfärdar dina bettingstrategier. På så sätt får du ett bra underlag för dina beslut.

Häcken, Djurgården och Hammarbys chanser ser bra ut

Häcken toppar ligan med 38 poäng efter 18 spelade matcher. Laget har vunnit 11 matcher, spelat oavgjort 5 och endast förlorat vid 2 tillfällen. Det är onekligen ett imponerande resultat, trots att de har lägre målskillnad än både Hammarby och Djurgården. De har släppt in väldigt många mål för att toppa ligan, men de har även gjort hela 5 mer mål än det näst målrikaste laget.

Djurgården ligger endast en poäng bakom Häcken och har vunnit precis lika många matcher. De har dock förlorat en mer, men har endast släppt in 13 mål på 18 matcher, vilket är bäst i ligan (tillsammans med Hammarby). Försvaret har varit oerhört imponerande, och även om anfallet har varit bra det också, har det inte varit lika bra som i Häcken.

Hammarby ligger på tredje plats med en poäng mindre än Djurgården och två poäng mindre än Häcken. Laget har vunnit 11 matcher, men har förlorat 4, vilket är anledningen till varför de ligger bakom både Djurgården och Häcken. De har som sagt endast släppt in 13 mål, men har gjort 3 mål mindre än Djurgården, vilket är en av de stora anledningarna till att de ligger på tredje plats, snarare än precis bakom Häcken.

Både Malmö och AIK har starka lag

Vi får dock inte glömma bort att både Malmö och AIK har väldigt starka trupper just nu. Malmö har endast vunnit en match mindre än de tre topplagen i ligan, och ligger i skrivande stund endast tre poäng bakom Hammarby. Laget har dock varit aningen målfattigt, och har endast producerat 26 mål på 18 matcher. Det räcker helt enkelt inte.

Men om laget förbättrar sitt målsnitt under de kommande 12 matcherna är sannolikheten hög för att de är mer och konkurrerar om de tre högsta placeringarna i ligan när säsongen är slut.

Allt detta gäller även för AIK som har en riktigt stark och stjärnfylld trupp med John Guidetti i spetsen. Om Guidetti förvaltar sina chanser lite bättre under de kommande matcherna, är det långt ifrån omöjligt att AIK är med och konkurrerar om de högsta positionerna i ligan inom kort. AIK ligger dock en poäng bakom Malmö FF, och har därmed 4 poäng upp till Hammarby som ligger på tredje plats.

Det är många matcher kvar

Allt kan hända i fotboll. Det lag som ligger på femte plats under mitten av säsongen kan mycket väl vinna ligan, men det kan även gå åt det andra hållet. Därmed är inget skrivet i sten, och med tanke på att det endast skiljer några få poäng mellan samtliga lag på positionerna 1-5, är det inte omöjligt att tabellen ser annorlunda ut i slutet av säsongen.

Vi kan därmed förvänta oss att placeringarna ser aningen annorlunda ut när säsongen går mot sitt slut, och vilket eller vilka lag som ligger i topp får vi helt enkelt vänta och se.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen