fbpx
Connect with us

Inför Serie A Säsongen 2019/20: Här är vinnarna!

Publicerad

on

Serie A kör igång lördagen den 24 augusti, sista omgången spelas 24 maj 2020. Juventus är titelförsvarare och storfavorit att vinna ligan igen. Juventus har varit den stora maktfaktorn i Italiensk fotboll och har vunnit ligan 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, alltså åtta år i rad. Man är starkare än på länge och att någon ska utmana för att vinna titeln ser undertecknad som mycket svårt. Dock kommer de fä jobba för det, det finns många bra lag i italienska ligan och man ska passa sig för att tro att det går av sig själv. Här kommer tipset på vilka som kommer utmana Juventus under kommande säsong. Oddsen som finns för vinnare är från Betway

 • Juventus 1,50
 • Inter Milan 6,00
 • Napoli 6,00
 • AC Milan 26,00
 • Roma 30,00
 • Atalanta 67,00
 • Lazio Roma 81,00
 • Fiorentina 100,00
 • Torino 101,00
 • Sampdoria 251,00
 • Bologna 501,00
 • Udinese 501,00
 • S.P.A.L. 1000,00
 • Sassuolo 1000,00
 • Cagliari 1001,00
 • Parma 1000,00
 • Genoa 1000,00
 • Brescia Calcio 2501,00
 • Hellas Verona 2501,00
 • Lecce 4500,00

Premiäromgången spelas på följande sätt, tyvärr har tider och datum inte släppts vid detta skrivande, detta kommer vi förmodligen få vänta med till i början av augusti. Inte heller oddsen för matcherna är släppta ännu.

Omgång 1.
Cagliari – Brescia
Fiorentina – Napoli
Hellas Verona – Bologna
Inter – Lecce
Juventus – Parma
Roma – Genoa
Sampdoria – Lazio
Spal – Atalanta
Torino – Sassuolo
Udinese – Milan

Till Betway

Milan klarar inte av att utmana Juventus säsongen 19/20

6:a Milan; var hela tjugotvå poäng efter Juventus förra säsongen, ett Milan som inte vunnit ligan sedan 2010/11. Milan har annars varit ett av de stora lagen i Italien, man har vunnit ligan hela arton gånger och laget har vunnit Uefa Champions League hela sju gånger, senaste gången man vann CL var säsongen 2006/2007. Men sen 2010/11 har det blivit stopp i maskineriet. Förra årets placering var inget undantag längre, man är helt enkelt inte bättre än just femma-sexa i ligan. Det behövs mycket nytt blod för att det ska bli bättre. Trots att man inte blev bättre än femma förra året har det inte varit någon riktig fart på nyförvärven än så länge. Rade Krunic från Empoli FC, Theo Hernandez från Real Madrid, är de som just i skrivande stund har tillkommit. Ny tränare för säsongen är Marco Giampaolo som senast tog Sampdoria till en nionde plats i ligan föregående säsong. Det kommer inte bli något lätt jobb, frågan är väl bara hur länge han kommer sitta kvar på jobbet! Kontraktet sträcker sig till 2022. Om det blir en sjätte plats ska man vara nöjd.
Totalvärde: 4,795,000,000 SEK | Snittålder: 25.23 | Snittvikt: 74.58 kg | Snittlängd: 182.54 cm.

 • Spelbolagen ser trots allt Milan som en bra utmanare och oddset ligger just nu på 26,00 gånger pengarna

Till Betway

Roma gav och tog förra säsongen, det måste bli bättre defensivt om man ska lyckad ta en bra placering 2019/20

5:a Roma; kom sexa förra säsongen och målet är givetvis en bättre placering än förra året. Laget gav och tog, ena veckan kunde man släppa in sju mål, medans veckan efter vinna toppmatcher. Hela fyrtioåtta insläppta mål förra säsongen och bara sextiosex gjorda, visar på stora brister. Vår svenska målvakt Robin Olsen lyckades inte så bra om man ser till hela säsongen. Det har varit rykte om försäljning av Olsen, men än så länge är han kvar i Roma med ett kontrakt som går ut först 2023. Nu tror jag att man kommer förbättra sin position jämfört med förra året och det på bekostnad av Milan, men bättre än topp fem kommer man inte lyckas bli. Roma som man ofta pratar om när man pratar Serie A, har bara vunnit ligan tre gånger, senaste gången var 2001. Under försäsongen har man lyckats värva in Jordan Veretout från Fiorentina, Gianluca Mancini från Atalanta, Paul López från Real Betis, Amadou Diawara från Napoli, Leonardo Spinazzola från Juventus FC. Man har också sålt Luca Pellegrini till Juventus, Umar Sadiq till Partizan Belgrad, Iván Marcano till Porto, Konstantinos Manolas till Napoli och Ezequiel Ponce till Spartak Moskva. Det blir ett tungt jobb för nya tränaren Paulo Fonseca. Fonseca har tidigare tränat Sjachtar Donetsk, Porto och Braga. Den nu 46-årige portugisen hade även en framgångsrik karriär som spelare och representerade klubbar som Estrela Amadora och Vitória Guimarães. Kontraktet gäller till 2022. Vi får se hur länge han får behålla sitt jobb!
Totalvärde: 4,835,000,000 SEK | Snittålder: 25.97 | Snittvikt: 76.13 kg | Snittlängd: 183.97 cm.

 • Spelbolagen ger Roma mindre chans att vinna än Milan och oddset ligger just nu på 30,00 gånger pengarna

Till Betway

Inter ska vara den stora utmanaren i år enligt våra bettingbolag, jag tror inte de kommer leva upp till förväntningarna

4:a Inter; som placerade sig på en fjärde plats förra året med sextionio poäng, har i år blivit lite av utmanare till Juventus enligt våra kära bettingbolag. Undertecknad tror att man är helt fel ute, man kommer inte bli bättre än vad man vara förra säsongen. Mellan 2005 och 2010 tog italienska Inter fem raka ligatitlar. Sedan gick det utför, laget har avverkat tränare som vi normala avverkar buffé borden inför helgmatcherna i Serie A. Under en period så var det en ny tränare varje år. Ny tränare för säsongen är Antonio Conte, en tränare som man ska ha stor respekt för och det är förmodligen också här det låga oddset kommer ifrån! Nu tror jag att man får vänta till nästa säsong för att Conte  ska kunna få lite fason på Inter – ja det vill säga om han får vara kvar efter denna säsong. Det ska dock sägas att det kommer bli tajt mellan platserna på de fyra bästa, så vi ska inte bli förvånade om man inte klarar av att komma högre upp. Lonut Radu från Genoa, Nicolò Barella från Cagliari, Lucien Agoumé från FC Sochaux-Montbéliard, Valentino Lazaro från Hertha, Gabriel Brazao från Parma, Eddy Salcedo från Genoa är några nyförvärv som Conte kommer att få jobba med. Inga riktiga klass spelare, men med en duktig tränare har det skett större under.
Totalvärde: 6,425,000,000 SEK | Snittålder: 25.44 | Snittvikt: 74.82 kg | Snittlängd: 182.53 cm

 • Spelbolagen ger Inter en stor chans att vinna i år och som andra hands favoriter ligger oddset just nu på 6,00 gånger pengarna

Till Betway

Atalanta överraskade stort förra säsongen, i år kommer man vara lika bra!

3:a Atalanta; spelade en fantastisk fotboll under föregående säsong, det räckte till en fin tredje placering med sextionio poäng. Atalanta som har en av världens bästa ungdomsakademier tillsammans med Ajax i Holland och Aston Villa i England, fortsätter producera riktigt bra spelare. Atalanta ger verkligen sina unga spelare chansen att komma upp i seniortruppen, vilket också ger utdelning i den lilla klubben från Bergamo. Givetvis så säljer man spelare efter hand, detta är deras inkomstkälla men också deras akilleshäl. Efter förra årets stora triumf får Atalanta nu spela i Champions League för för första gången. Huvudtränaren Gian Piero Gasperini, sa efter sista omgången förra året. Att Atalanta spelar i CL är något vi inte trodde var möjligt i vår livstid, ”Detta kommer givetvis vara ett ännu större lyft för klubben som fostrat så många bra spelare till andra storklubbar ute i Europa”. Gasperini fortsätter ”Vi kommer göra bra i från oss i turneringen”. Nu kan detta givetvis gå ut över liga spelet, men med ett självförtroende hos spelarna som växt efter föregående säsong kommer det förmodligen bli ett lyft för alla att spela både CL och vara topplag i Italienska ligan 2019/20.

 • Spelbolagen underskattar Atalanta och ger de mindre chans att vinna Serie A än exempelvis Roma, hela 67,00 gånger pengarna får vi för att Atalanta ska vinna ligan.

Till Betway

Det blir inget jubel i Napoli lägret 2019/20, det kommer bli en sämre säsong än 18/19.

2:a Napoli; kom tvåa förra året och det var ett riktigt bra resultat man visade upp med tränaren Carlo Ancelotti, en tränare som de senaste åren fått sparken både från Real Madrid och Bayern München. Nu tog man hela sjuttionio poäng, vilket var tio fler än Atalanta på tredje plats, men det var hela elva poäng till seriesuveräna Juventus och en första plats. Nu laddar man för en ny säsong och att man ska kunna utmana om titeln är givetvis målet. Jag tror dock att man får det svårt att nå första platsen även denna säsong, ja man kan få svårt att nå även andra platsen, det kommer vara tätt mellan lagen från plats två till fyra. Mitt tips är dock att man kommer klara av detta och att man är det största hotet mot suveräna Juventus. Att man vill göra en satsning för att ta sig vidare ur gruppspelet i CL kommer kanske stå laget dyrt i längden, truppen är inte bred på riktigt bra spelare och en satsning där kan kosta andra platsen. Man tittar fortlöpande på nyförvärv och det kommer förmodligen rassla in några spelare till innan seriestart, de som redan har tillkommit är bland annat, Eljif Elmas från Fenerbahce, Filippo Costa från SPAL 2013, David Ospina från Arsenal, Konstantinos Manolas från Roma, Giovanni Di Lorenzo från Empoli.
Totalvärde: 5,705,000,000 SEK | Snittålder: 26.00 | Snittvikt: 72.63 kg | Snittlängd: 180.11 cm

 • Spelbolagen tror lika mycket på Inter som man tror på att Napoli , vilket i mitt tycke är snedvridet, Napoli kommer vara första utmanaren till titeln denna säsong, dock kan allt bero på hur det går i CL. 6,00 gånger pengarna får vi för att Napoli ska vinna ligan.

Till Betway

Ingen rår på Juventus, nu går man för att även ta CL titeln!

1:a Juventus; som vann ligan överlägset förra säsongen och har vunnit Serie A hela trettiofem gånger. Juventus vann serien 18/19 med hela nittio poäng, endast fyra förluster under seriespelet blev det. Bara trettio insläppta mål och sjuttio gjorda, är ett grymt facit i en av de bästa ligorna i världen. Att Juventus ska vinna ligan är det absolut inget snack om, det är mer intressant hur många poäng man ska vinna ligan med, så överlägsna har man varit och så överlägsna kommer man att vara även i år. Däremot så hade det varit riktigt kul om man kunde få fram samma fina spel i CL som i ligan och äntligen vinna den ”jäkla” prestigefulla CL – titeln. Sista gången man vann var 1996, då vann man på straffar över Ajax (4-2) efter oavgjort efter full tid (1-1). Nu måste man snäppa upp sig i CL, i år vill alla se en dubbel. Det som undertecknad ser som största hotet till att man inte ska lyckas, är att Massimiliano Allegris lämnade som tränare och in kommer en tränare som faktiskt inte är speciellt bra. Maurizio Sarri, är ny tränare för storklubben, han var så sent som 2005 för första gången tränare i Serie B. Sarri gjorde sen ett bra jobb i Napoli, för att hamna i Chelsea föregående säsong, där fick han med sig en EL titel och en tredje plats. Nu får han ansvaret att föra Juventus vidare mot nya mål. Laget i sig själv är så otroligt bra att vem som helst skulle kunna vara tränare för denna fantastiska klubb, att Sarri är rätt man för att vinna titlar säger jag inget om, men jag tror att det kommer bli svårt med att vinna CL som alla Juve fans drömmer om och samtidigt fortsätta vara överlägsen i Serie A som man kommer vara. Jag hoppas givetvis att jag har fel i detta. Vilket som, titeln i Serie A kommer man jogga hem denna säsong, lika säkert som amen i kyrka. Med Cristiano Ronaldo (34 år) som en av de största genom tiderna i laget, kan man inte förlora titeln, en spelare som blivit bättre och klokare med åren, nu är han inte bara en målskytt av klass, han deltar mer i spelet och har också blivit en riktigt bra framspelare. Men det ska också sägas att Paulo Dybala är på väg bort och att det ska bli ett byte med Lukaku, vilket är för mig ett stort skämt om detta blir av. Samtidigt går det rykte om att Icardi från Inter är på väg till Juventus, vilket kommer höja laget ännu mer. Klara är bland annat,  Matthijs de Ligt från Ajax, Cristian Romero från Genoa, Merih Demiral från Sassuolo, Gianluigi Buffon  (andra målvakt), Adrien Rabiot från Paris Saint-Germain som Bosman, Luca Pellegrini från Roma samt att Gonzalo Higuain är tillbaka från utlåning till Chelsea, dock så rycker Roma i honom samt några klubbar till, så vi får avvakta  för att se om han kommer bli en Juventus spelare denna säsong.
Totalvärde: 9,740,000,000 SEK | Snittålder: 27.27 | Snittvikt: 75.70 kg | Snittlängd: 184.17 cm.

 • Spelbolagen tror lika mycket som jag på att Juventus ska vinna Serie A  1,50 gånger pengarna får vi för att Juventus ska krossa ligan 2019/20.

Till Betway

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med oss på Betsson”

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen