fbpx
Connect with us

Inför Bundesliga säsongen 2019/20: Här är vinnarna!

Publicerad

on

Äntligen Bundesliga, fredagen 16 augusti  2019 är det dags för premiär. Första matchen ut är FC Bayern München – Hertha Berlin. Vilken bra start, på denna fantastiska liga som är absolut en av de bästa ligorna när man ser till underhållsvärdet på matcherna. En offensiv som är spektakulär, med massor av mål och med fantastisk stämning på läktarna på slutsålda arenor. Om man inte har följt Bundesliga och skaffat sig ett favoritlag tidigare, då rekommenderar jag att man gör detta inför säsongen 2019/20. Vem ska då utmana titelförsvarande Bayern München! Finns det någon som kan utmana? Undertecknad tittar på topp sex och ser en jämn serie, med några lag som kommer utmana om säsongens titel. Alla odds och spel läggs på Betsson 

Här nere kommer min idé på vinnare säsongen 2019/20 tillsammans med spelförslag från Betsson som erbjuder alla nya kunder upp till 1000 kr i bonus.

Bundesliga 2019/20 odds på vinnare från Betsson.

 • Bayern München 1,30
 • Borussia Dortmund 5,00
 • Rb Leipzig 15,00
 • Bayer 04 Leverkusen 34,00
 • Borussia Mönchengladbach 101,00
 • Hoffenheim 101,00 
 • Wolfsburg 101,00
 • Eintracht Frankfurt 151,00 
 • Werder Bremen 201,00 
 • Schalke 201,00 
 • Hertha Berlin 501,00 
 • Fc Köln 1001,00 
 • Fortuna Düsseldorf 1001,00 
 • Mainz 05 1001,00 
 • Augsburg 1001,00
 • Union Berlin 1001,00
 • Freiburg 1501,00
 • Paderborn 07 1501,00

Omgång 1 alla speltips läggs på Betsson
16/08 20:30 FC Bayern München – Hertha Berlin / Speltips BM -1 mål 1:a / Odds 1,56
17/18 15:30 Borussia Dortmund – FC Augsburg / Speltips Dortmund -1 mål 1:a / Odds 1,82
17/18 15:30 Bayer 04 Leverkusen – SC Paderborn 07 / Speltips 1:a / Odds 1,41
17/18 15:30 Borussia Mönchengladbach – FC Schalke 04 / Speltips Över 2,5 mål / Odds 1,81
17/18 15:30 Wolfsburg – FC Köln / Speltips 1:a / Odds 1,91
17/18 15:30 Eintracht Frankfurt – Hoffenheim / Speltips X / Odds 3,65
17/18 15:30 Werder Bremen – Fortuna Düsseldorf / Speltips Över 2,5 mål / Odds 1,67
17/18 15:30 Freiburg – Mainz 05 / Speltips 2:a / Odds 3,65
17/18 15:30 FC Union Berlin – RB Leipzig / Speltips 2:a / Odds 1,75

Till Betsson

Werder Bremen utmanar på riktigt i år, kommer komma minst sexa!

6:a Werder Bremen; som blev åtta förra säsongen (53 poäng) kommer att höja sig i år, att man ska blanda sig i topp tre känns inte realistiskt, men minst två placeringar upp och en sjätteplats räknar jag med att man kommer att klara av kommande säsong. Det var bara fem poäng upp till en fjärde plats förra säsongen och med lite bättre bortaspel så kommer man att klättra i år. Defensivt släppte man in för många mål och offensivt har man varit så där (58-49) plus nio mål blev det, det finns mycket mer att leverera här. Inför en alltid fullsatt Weserstadion (42 358) är man grymma och där är man otroligt starka. Laget har blivit tyska mästare fyra gånger, senaste gången var 2004. Florian Kohfeldt är ansvarig tränare sedan 2017, han har två svenskar i truppen, Ludwig Augustinsson och Felix Beijmo. Nya i klubben än så länge är Niclas Füllkrug från Hannover 96, Marco Friedl från Bayern Munchen, Benjamin Goller från FC Schalke 04, Ilia Gruev från SV Werder Bremen U19, Jannes Vollert SV Werder Bremen II, Michael Zetterer SK Austria Klagenfurt, samt att man har tagit hem ett antal utlånade spelare och även tagit upp en del ungdomsspelare till truppen.

 • Premiärmatchen spelas 17/18 15:30 Werder Bremen – Fortuna Düsseldorf / Speltips Över 2,5 mål / Odds 1,67
 • Att laget ska klara av att utmana om de tre första platserna är mindre troligt, men att man ska slåss om platserna sex till fyra, finns det absolut möjlighet till. Att Werder Bremen vinner ger hela 201,00 på Betsson.

Till Betsson

Femma förra året, blir inte bättre i år!

5:a Borussia Mönchengladbach; fick en femte placering förra året (55 poäng) det är mycket troligt att det blir även så detta år. Laget som spelar hemma på Stadion im Borussia-Park (kapacitet: 54 057) har inför säsongen värvat på bra.
Klara spelare;
Breel Embolo anfallare; 22 år från Schweiz. Tidigare supertalangen fick det aldrig att flyga i FC Schalke 04 och han värvats för €10 miljoner plus ytterligare prestationsbaserade klausuler. Snabb och kraftfull spelare som ofta utgått från en kant men nu väntas spela bredvid Pleá i anfallet. Gjorde föregående år 20 matcher då han dock bara mäktade med 5 mål och 4 assist.
Stefan Lainer högerback; 26 år från Österrike. Högerbacken följer med nya tränaren Marco Rose till Mönchengladbach. Har varit ordinarie i Salzburg sedan han värvades inför säsongen 2015/2016. Har dessutom 12 landskamper för Österrike på meritlistan.
Max Grün målvakt; 32 år från Tyskland. Hämtas in från SV Darmstad 98 för att agera backup till givne Yann Sommer.
Lászlo Bénes central mittfältare; 21 år från Slovakien. Mittfältaren återvänder från sin lånesejour i Holstein Kiel där han imponerade och gjorde 2 mål samt 6 framspelningar på 15 matcher.
Marcus Thuram vänsterytter; 21 år från Frankrike. Franske storstjärnan Lilian Thurams son har stått för en imponerande säsong i Guingamp som dock åkte ur Ligue 1. Nio mål i Ligue 1 i ett bottenlag och dessutom i en position där han utgått till vänster i anfallet, imponerar så pass mycket att han togs ut, om än som reserv, till franska U21 landslaget. Klubbar som Lyon ska också varit intresserade av den gänglige yttern (1,92 cm).
Har skrivit på ett kontrakt över kommande fyra säsongerna, Thuram kostar Gladbach €12 miljoner enligt rapporter. Kommer spela i tröja nummer 10.

Rykten in; Malang Sarr MB 20 år Frankrike, Flavien Tait 26 år VY Frankrike, Bryan Mbuemo 19 år VY Frankrike, Ramy Bensebaini 24 år VB Algeriet .

Spelare som lämnat;
Thorgan Hazard, Nyckelspelaren gör precis som flertalet andra Gladbach spelare, gör flytten till de gulsvarta. Efter en imponerande säsong med 10 mål och 12 assist har Hazard den yngre nu valt att gå vidare i karriären. Gladbach fick också hyfsat betalt för spelaren, närmare €25,5 miljoner enligt transfermarkt.
Josip Drmic, Drmic kom till Gladbach som en aktad målgörare men har egentligen haft det väldigt svårt att leverera i Bundesliga efter hans fina säsong i Nürnberg. Nu gick kontraktet ut och han har valt att lämna för Norwich i Premier League.
Moritz Nicolas, Har länge ansetts varit en väldigt lovande målvakt, med Yann Sommer kvar i klubben kommer det dock dröja innan Nicolas får chansen på riktigt. Nu lånas han ut till nykomlingen Union Berlin där han får slåss om speltiden, undertecknad har svårt att se att Union skulle vilja ge en orutinerad målvakt som Nicolas chansen när de ska försöka hålla sig kvar.

 • Premiärmatchen spelas 17/18 15:30 Werder Bremen – Fortuna Düsseldorf / Speltips Över 2,5 mål / Odds 1,67
 • Spelbolagen ger inte Werder Bremen så stora förhoppningar, man är placerad först på en nionde plats på deras lista, jag tror att man kommer komma topp fem, att man ska utmana om titeln ser jag som en omöjlig uppgift. Werder Bremen ger 201,00 gånger pengarna på liga seger.

Till Betsson

Trots massor av pengar så kommer man inte nå upp till topp tre säsongen 19/20

4:a Rb Leipzig; blev till sist trea föregående år (66 poäng), att man ska vara lika bra i år tror undertecknad inte på. Det finns flera lag som är bättre rustade inför säsongen än just Leipzig. Forsbergs vara eller icke vara i klubben är en ständig följetong, som tyvärr börjar bli lite uttjatad. Men Inför säsongen har Emil Forsberg fått en ny lagkamrat. Det handlar om den engelska anfallaren Ademola Lookman som kostade 22,5 miljoner pund i övergångssumma, motsvarande drygt 260 miljoner kronor. Känslan är att det kommer bli en mellansäsong för laget. Tränaren Ralph Hasenhüttls lämnade efter säsongen då han ansåg att satsningen i klubben var för dålig inför den kommande säsongen, vilket förmodligen kommer visa sig när säsongen kör igång. Ny tränare är Julian Nagelsmann som tränat 1899 Hoffenheim 2016–2019, det är ingen meriterad tränare som kommer till klubben och detta kan bli antingen flopp eller himmel, jag tror att man kan klara en fjärde plats, men bättre blir man inte. Förutom ovannämnda Lookman som kommer från Everton har man gjort klart med, Christopher Nkunku från PSG, Hannes Wolf från Salzburg, Luan Cândido från SE Palmeiras B, Ethan Ampadu från Chelsea, Philipp Tschauner från Hannover 96. Man har dessutom tagit upp hela nio spelare från egna U19 laget´inför säsongen.

 • Premiärmatchen spelas 17/18 15:30 FC Union Berlin – RB Leipzig / Speltips 2:a / Odds 1,75
 • Spelbolagen ser Leipzig som en utmanare och placerar dem som tredjehandsfavorit, men med ny tränare får man nöja sig med att komma utanför topp tre Rb Leipzig ger 15,00 gånger pengarna för ligaseger.

Till Betsson

Det blir än bättre säsong än förra året, trots att man tappat Julian Brandt till storsatsande Dortmund.

3:a Bayer Leverkusen; som blev fyra förra året (58 poäng) man har inför säsongen tappat fantastiska Julian Brandt till storsatsande Dortmund. Detta kommer vara ett riktigt avbräck, men trots detta kommer laget att placera sig bättre än förra året. Laget hade hela tolv förluster i ligan förra säsongen och trots detta tog man en fjärde plats, vilket visar att det finns massor kvar att göra med laget. Peter Bosz är tränaren som även denna säsong kommer att ha ansvaret för att laget presterar bättre än förra säsongen. Bosz som kommer från Holland har bland annat deltagit i fotbolls-EM 1992 som spelare. Han har också tränar Borussia Dortmund 2017. Bayer 04 Leverkusen har aldrig vunnit Bundesliga, men de har de senaste åren varit riktigt bra och har ett spännande lag som verkligen rekommenderas att följa. Man har under sommaren gjort klart med Kerem Demirbay från TSG 1899 Hoffenheim, Moussa Diaby från PSG, Nadiem Amiri från TSG 1899 Hoffenheim, Daley Sinkgraven från Ajax, Adrian Stanilewicz från egna ledet, Niklas Lomb tillbaka från utlåning, Tomasz Kucz tillbaka från utlåning. Inför ett fullsatt BayArena (30 210) är man livsfarliga för de flesta motståndarna.

 • Premiärmatchen spelas 17/18 15:30 Bayer 04 Leverkusen – SC Paderborn 07 / Speltips 1:a / Odds 1,41
 • Trots att man tappat Julian Brandt kommer man göra en bättre säsong än vad spelbolagen tror på. Oddset för serieseger för Bayer 04 Leverkusen  är 34,00 gånger pengarna.

Till Betsson

I år kommer Dortmund bättre rustade än förra året, kan det räcka till att vinna Bundesliga!

2.a Borussia Dortmund; kan komma etta i år! Det är ovist att förutspå om Dortmund kommer komma etta eller tvåa, jag placerar dem som tvåa, men hoppas verkligen att de får till det hela säsongen och kniper titeln i Bundesliga. Förra året såg det ritkgit bra ut, tyvärr så var man för beroende av en skadebenägen Raus, när han väl spelade så var det länge serieledning. Det bjöds på fantastiska matcher i ett alltid fullsatt Signal Iduna Park Arena (81365) och med bara två poängs skillnad till Bayern Munchen blev det till sist en andra plats (76 poäng). Givetvis en besvikelse då man hade ett bra grep om serien långt in på vårsäsongen. Dortmund är en klubb som plockar fram talang efter talang, ett lag med flera spelare som år efter år är under 20 år presenteras. Nu laddar man om rejält för att ge Bayern Munchen en rejäl utmaning om titeln hela vägen in i kaklet. Med tränare Lucien Favre som gör sin andra säsong har nu verkligen fått bredda truppen med klass spelare, bland annat är en av världens bästa mittbackar tillbaka i Dortmund, nämligen Mats Hummels från Bayern Munchen. Mats Hummels lämnade 2009 Bayern München för Borussia Dortmund, även om han var utlånad till Dortmund säsongen tidigare. I Ruhrklubben firade han stora framgångar och vann bland annat ligan med Jürgen Klopp som tränare. År 2016 återvände han till Bayern München, men nu står det klart att det blir en ny vända för mittbacken. Klubben får betala 38 miljoner euro för Hummels, som givetvis är värd varenda krona och ett verkligt tillskott till klubben. Andra klara spelare av klass förutom Hummels är, Thorgan Hazard från Borussia Mönchengladbach, Nico Schulz TSG 1899 Hoffenheim, Julian Brandt Bayer 04 Leverkusen, Paco Alcácer FC Barcelona, samt unga talanger som får chansen är Mateu Morey FC Barcelona U19, Patrick Osterhage, Tobias Raschl, Luca Unbehaun, alla tre kommer från egna ledet (Borussia Dortmund U19). Tillbaka från utlåning är bland annat, André Schürrle tillbaka från Fulham, Shinji Kagawa tillbaka från Besiktas, Felix Passlack tillbaka från Norwich, Sebastian Rode tillbaka från Eintracht Frankfurt. Att man verkligen utmanar om titeln är det absolut inget snack om, med Hummels som anförare av försvaret och med bland annat nya Julian Brandt offensivt och den fantastiska Thorgan Hazard blir det åka av när motståndarna möter Dortmund oavsett om det är hemma eller på bortaplan.

 • Premiärmatchen spelas 17/18 15:30 Borussia Dortmund – FC Augsburg / Speltips Dortmund -1 mål 1:a / Odds 1,82
 • Det är absolut värt att sätta en slant på att Dortmund ska vinna titeln i år, det kommer bli ovisst mellan ettan och tvåan och det kan mycket väl vara Dortmund som kommer bli etta. Borussia Dortmund ger 5,00 gånger pengarna, vilket absolut är spelvärt.

Till Betsson

Hetare än någonsin ska de försvara sin titel och även utmana i Champions League !

1:FC Bayern München; kom etta förra året (78 poäng). En säsong som såg ut att sluta i moll och vara en katastrof säsong, blev istället en riktigt bra säsong för laget. Tränare Niko Kovac låg risigt på det ett antal gånger under säsongen och det var bara en tidsfråga innan han skulle sparkas som tränare. Nu blev det en säsong med både ligatitel och cupguld. Totalt har Bayern München vunnit ligan tjugonio gånger och varit mästare de senaste sju säsongerna 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019. Trots att det var riktigt närma att man missade förra året så vände man till ännu en Bundesliga titel. Det andas guld bara man nämner Bayern München, det sitter som ett klister i väggarna på fantastiska Allianz Arena som tar 75 000 åskådare. Nu kommer man få en rejäl utmanare i Dortmund denna säsong, (som jag skrev tidigare) Det är dessa två lag som gör upp om titeln och det kan mycket väl vara BM som är tvåa istället för etta. Bayern München har vunnit  Champions League endast fem gånger, där senaste gången var 2013. Att man inte kan vara med och slåss om denna titel när man är en sådan storklubb svider givetvis. Jag tror att fokus kommer att ligga på att verkligen ge denna prestigefulla turnering en chans 2019/20 och att man kommer gå långt i turneringen. Detta kommer givetvis skava på serien, men då även Dortmund vill göra bra från sig i samma turnering så kan det gå på ett ut. Några gamla trotjänare har slutat i klubben, bland annat Franck Ribéry som varit en fantastisk spelare, men som givetvis var för gammal för att fortsätta, även Arjen Robben har lämnat in efter 201 matcher i den röda tröjan. Ny spelare som är klara inför säsongen är Lucas Hernández från Atlético Madrid, Benjamin Pavard från VfB Stuttgart, Jann-Fiete Arp från Hamburger SV. Att man tappat bland annat Mats Hummels och James Rodríguez är givetvis inte bra och att ersätta Hummels är nästan omöjligt. Nu är inte BM vilken klubb som helst, att det kan dyka upp fler nya spelare innan seriestart är inte orimligt.

 • Premiärmatchen spelas 16/08 20:30 FC Bayern München – Hertha Berlin / Speltips BM -1 mål 1:a / Odds 1,56
 • Bayern München är storfavoriter till att vinna titeln, jag tror att de kommer utmanas av Dortmund, allt kommer att hänga på hur det går i Champions League för laget, går man inte långt så kommer man att fokusera endast på att plocka hem ligan för åttonde gången i rad. Att det bara ger 1,30 för Bayern München seger är för mig helt snedvridet och absolut inte värt att satsa några pengar på.

Till Betsson

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med oss på Betsson”

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen