fbpx
FC BarcelonaFotboll

Memphis Depay kan flytta till Barcelona i januari

Barcelona har länge haft siktet inställt på Depay. Sist misslyckades deras försök att värva spelaren, men snart kommer de antagligen att göra ett nytt försök.

Depay kan lämna Lyon för Barcelona redan i vinter

Många bedömare trodde att den nederländska anfallaren Memphis Depay skulle gå med i FC Barcelona under den senaste förflyttningsperioden. Så blev det inte, men nu har Depay avslöjat att det är möjligt att han lämnar Lyon under nästa förflyttningsperiod.

Lyon planerar antagligen att sälja Depay under nästa förflyttningsperiod i januari 2021, istället för att låta honom lämna klubben som en fri agent. Det skulle ge Barcelona en ny chans att köpa spelaren.

Depay kryptiska svar

Den spanska sporttidningen Marca har publicerat ett citat av Memphis Depay, där han kommenterar den aktuella situationen. Han säger att januari snart är här och att vi får se vad som händer. Han säger att han inte har bestämt sig definitivt för att lämna Lyon, men att andra klubbar antagligen kommer att börja jaga honom snart. För han är ju 26 och så gott som en fri agent och det borde skapa intresse hos klubbarna, menar han

We’ll see what happens. We’ll be in January soon. We’ll have to wait and see how things go. It’s not that I’m definitely leaving, but there will probably be clubs [after me] soon. I’m 26 and almost a free agent, so you can expect clubs to be interested, right?

Koeman vill ha Depay

När Ronald Koeman tog över som Barcelonas huvudtränare inför 2020-21-säsongen, så var ett av hans främsta mål att skriva kontrakt med Depay. Efter att klubben misslyckades med att värva Lautaro Martinez från Inter Milan skriftade de antagligen fokuset till Depay. Tidigare har man rapporterat att överföringen inte blev av på grund av ”särskilda regler”.

Depay har sagt att allt händer av en anledning ”everything happens for a reason”, angående att det inte blev någon överföring till Barcelona tidigare.

Regel satte stopp

Depay förklarar att det var någon regel som gjorde att överföringen inte kunde bli av. Han säger att han fortsatte träna medan han väntade på grönt ljus för överföringen.

“Everything was done, really. Some regulations stopped it from being completed. I was waiting for the green light, but I kept training. It’s not that I had a phone in my tracksuit bottoms on the training pitch.”

Om Depay

Memphis Depay, 26, spelade tidigare för Manchester United, men 2017 flyttades han till Lyon. Sedan flytten har hans karriär klättrat stadigt uppåt. Under de tre senaste säsongerna har han gjort 49 mål. I 2019-20-kampanjen blev han den andra nederländska spelaren som lyckas med bedriften att göra mål i alla sex Champions League-matcherna. Just nu gör han sin internationella tjänstgöring i det Nederländska landslaget och spelar i UEFA Nations League.

 

Tags

Relaterade artiklar