fbpx
Connect with us

Barcelona ändrar sig om Luis Suarez – nu är han välkommen tillbaka

Publicerad

on

Luis Suarez

Barcelona har gjort en helvändning beträffande anfallaren Luis Suarez. Tidigare tyckte de att han var för dyr och onödig men nu är han välkommen tillbaka till Barcelona. 

Luis Suarez kan stanna kvar i Barcelona

Barcelonas nya manager Ronald Koeman och den övriga hierarkin i klubben bedömde att Suarez var onödig för laget. De såg fram emot att slippa betala hans enorma lön och få in mer pengar och nytt blod. 

Suarez hade fört samtal med Juventus. Atletico Madrid och Ajax sa sig också vara intresserade, men en flytt verkar inte längre vara en möjlighet. 

Avvisade Juventus förslag 

Enligt den katalanska radiokanalen RAC1 var det avgörande att Suarez fick ett italienskt pass genom sin fru inför flytten till Turin. Det skulle innebära att Suarez inte skulle kunna få en utomeuropeisk plats i Juventus.

Juves två platser för icke-européer är redan tagna av Arthur och Weston McKennie, men Suarez kunde ändå inte garantera att han skulle kunna ha sitt pass i ordning till 6 oktober. 

Det innebär att Juve inte skulle kunna registrera honom, antingen för serie A-säsongen eller Champions League. Av den anledningen har Suarez tackat nej till flytten till Italien. 

Den spanska nyhetstidningen Marca har skrivit att Atletico och Ajax inte har kunnat betala vad Suarez och hans team begär. Nu har Barcelona förlikat sig med tanken att Suarez kommer att bli kvar på Camp Nou den överskådliga framtiden. 

Ska tävla på onsdag 

Förra säsongen uteslöts Suarez från lagets försäsongstävlingar, men nu kommer han att återvända till laget och vara med och möta Girona på onsdag. 

Koeman tänker ge Suarez spelminuter och är beredd att välkomna honom tillbaka till laget om överföringen inte blir av. Suarez kommer dock att få spela en stödroll, eftersom Antoine Griezmann är den som ska leda linjen framöver. 

Juventus 

Vad gäller Juventus så är de inställda på att snabbt gå vidare för att hitta en anfallare. Tuttosport hävdar att de nog skulle kunna locka Napolis Arkadiusz Milik till Turin. Milik har nyligen avvisat ett erbjudande från Roma. 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen