fbpx
Connect with us

Övergångsrykten Premier League: Vintern 2024

Publicerad

on

Fotboll på hög med pengar

Efter en halv säsong spelad kommer fönsterna för spelarhandel att återuppta under den första månaden 2024. Detta brukar vara en hektisk tid när stora summor pengar spenderas i försök att antingen rädda säsongen eller göra en push för positionering i toppen av ligor. Föga förvånande förväntas världens rikaste fotbollsliga, Premier League, att även vara den som spenderar mest även detta överföringsfönster. Nedan skall vi titta på några av de hetaste ryktena om spelarköp.

Plånboken öppnar upp sig igen

Här nedan kan du ta del av fem övergångsrykten Premier League som kommer bli aktuella nu under vinterfönstret 2024. Den första månaden efter årsskiftet kommer utbyten och handel av spelare att bli aktuellt i fotbollsvärlden igen. Som världens rikaste liga förväntas Premier League-klubbarna att åter en gång öppna upp sina plånböcker med hopp om att finna sin nästa toppvärvning.

De mest förväntade övergångsrykten Premier League

  • Graham Potter till Manchester United
  • Victor Osimhen till Liverpool
  • Jadon Sancho till Al-Ettifaq
  • Ivan Toney till Arsenal
  • Nico Williams till Newcastle

Övergångsrykten Premier League: Graham Potter till Manchester United

Graham Potter Övergångsrykten Premier League

Det första ryktet vi skall ta en titt på handlar om en potentiell ändring i ledarskapsrollen hos Manchester United. Den engelska storklubben har haft holländaren Erik Ten Hag som sin manager under cirka en och en halv säsong vid det här laget. Förra säsongen lyckades den forne Ajax-dirigenten styra upp skeppet till att lotsa fram Man U till en tredjeposition i ligan.

Det har dock inte börjat lika bra nu under 23/24, då United finner sig på en plats nummer 8 nio matcher in i säsongen. Det viskas således om ett tränarbyte där ett av huvudnamnen som sägs vara aktuellt är en engelsman. Det handlar om ingen annan än Graham Potter, som har tidigare erfarenheter av att leda ett topplag i Premier League.

Efter att ha lämnat Chelsea står Potter idag utan någon klubb. Han är således tillgänglig om Man U skulle vilja erbjuda honom ett kontrakt. En negativ aspekt av att göra sig av med Ten Hag för klubben är dock att de måste köpa ut honom från hans kontrakt, vilket kan bli en dyr affär.

Övergångsrykten Premier League: Victor Osimhen till Liverpool

Victor Osimhen Övergångsrykten Premier League

Nästa rykte vi tar upp är det om en anfallare från Serie-A till Premier League. Det handlar då om Napolis målkanon Victor Osimhen, som inte är särskilt nöjd med sin nuvarande tillvaro. Följande vad som nästan måste anses vara ett rasistiskt påhopp från hans egna klubb, vill han lämna Napoli med omedelbar effekt. Många klubbar är självfallet intresserade av honom, då han inte minst var en av de största anledningarna till att Napoli vann ligan förra året.

En av de engelska klubbar som sägs vara högst på listan för en potentiell övergång är Liverpool. Idag saknar de en etablerad målskytt på topp som kan klara av de tuffa uppgifterna att finna poäng när det verkligen krävs. Det finns visserligen många duktiga målskyttar i laget, dock kräver fotboll på elitnivå en karaktär i målgården som ständigt arbetar för att finna nätet. För Liverpool skulle detta kunna vara Osimhen.

Övergångsrykten Premier League: Jadon Sancho till Al-Ettifaq

Jadon Sancho Övergångsrykten Premier League

Fler övergångsrykten i Premier League som involverar Manchester United följer nu. Sedan ett antal veckor tillbaka har man inte kunnat se toppvärvningen från föregående år i Jadon Sancho ta till planen i ”Red Devils” matchtröja. Det här beror på att han och tränaren Ten Hag haft något av en osämja sinsemellan.

Som resultat av kommentarer från Ten Hag, vilka Sancho reagerade på genom ett inlägg på sociala medier, är den unge engelsmannen bänkad i Man U. Det var sagt att så länge han bad om ursäkt till Ten Hag, så skulle han få möjligheten att återigen spela matcher för klubben. Det här är dock inte längre aktuellt, utan det sägs nu att han definitivt kommer lämna Old Trafford bakom sig under vinterfönstret.

Sancho har dock en mycket kostsam lön att betala av, vilket många klubbar i världen inte mäktar med. Således hoppas Manchester United på att de kan trumma upp tillräckligt mycket intresse från Saudiarabien, och mer specifikt Al-Ettifaq, för att kunna skriva över Sanchos lön på dem.

Övergångsrykten Premier League: Ivan Toney till Arsenal

Ivan Toney Övergångsrykten Premier League

För nästa övergångsrykte i Premier League beger vi oss av till London. Här finner du två lag i Arsenal och Brentford vilka skall ha i planerna att genomföra en övergång under vinterfönstret. Det handlar då om Brentfords skicklige anfallare och bettingfanatikern Ivan Toney.

Vid sina 27 år fyllda har Tonye varit en skenande närvaro i Brentford ända sedan klubben gick upp i Premier League. Han har en mycket god känsla för mål och är lång och reslig av sig. Arsenal, som i dagsläget går för att vinna ligan, saknar något av en renodlad striker i toppen av sitt lag. Enligt dem skulle Toney passa väl in i tränaren Artetas spelsystem och kunna bidra med mängder av målkaskader.

Övergångsrykten Premier League: Nico Williams till Newcastle

Nico Williams Övergångsrykten Premier League

Sist men inte minst finns det även en ung och otroligt skicklig spanjor som snart kan komma att sätta sin fot på de engelska stränderna. Det handlar då om Athletico Bilbaos ytter Nico Williams. Blott 21 år fyllda har Williams under en längre tid legat i luppen för många storklubbar världen över. Nu skall han dock ha vuxit ur sin moderklubb och vara redo att ta nästa steg i karriären. Vart han kommer att gå är fortfarande inte känt. Det finns dock måna rykten som kopplar honom med den nyrika Premier League-klubben Newcastle under regi av Eddie Howe.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen