ChelseaFotbollKrönikaLiverpool

Inför Chelsea – Liverpool matchen; Virgil van Dijk kämpar för att vara spelklar!

Kommer viktiga Virgil van Dijk spela på lördag!

Jurgen Klopp har förklarat att Virgil van Dijk är tveksam till spel inför Liverpools Premier League-sammandrabbning med Chelsea på lördagen. Detta skulle verkligen vara ett stort avbräck för laget.

The Reds kommer att göra allt för att få revansch i helgen, efter uttåget i EFL Cup som The Blues vann på onsdagskvällen.

Både Klopp och Mauricio Sarri gjorde åtta förändringar i onsdags matchen, så det är sagt att det kommer vara två mycket olika lag som står redo på på Stamford Bridge under lördagen. En spelare som Liverpool sannolikt måste vara utan är Van Dijk – någon som antagligen blivit den viktigaste spelaren i klubben just nu! Under fredagens presskonferens sa Klopp att holländaren kunde vara otillgänglig efter en skada mot Southampton, men han anser att han har många andra alternativ tillgängliga. “Han är en världsklass spelare, och om du saknar en världsklass spelare är det inte coolt”, berättade Klopp för reportrar. “Men Dejan Lovren spelade sin första match efter 10 veckor under onsdagen, han gjorde en enastående match mot Chelsea. Joel Matip har varit skadad länge men spelat två matcher i rad, vilket är fantastiskt. Vi har spelare som kan komma in, alla vill givetvis spela.

“Om Virgil är frisk och kan spela, då kommer han att spela. Om inte, så har vi uppenbarligen flera alternativ och det är riktigt bra sådana. “Vi kunde spela fotboll före Virgil van Dijk, och vi kan spela utan honom. Jag föredrar att han är givetvis att han är frisk och tillgänglig. Ingen spelare gör ett lag, men han är just nu viktig för laget.” Liverpool testar Virgil på fredag ​, deltar han fullt ut så borde han vara okej att ställa upp på lördagskvällen.

Under tiden har Trent Alexander-Arnold kommit tillbaka efter att ha varit sjuk, medan Gini Wijnaldum också är tillgängligt.

Liverpool letar efter en sjunde raka seger bara Chelsea har uppnått den prestationen i PL eran, det var 2005/06.

LIVERPOOL, ENGLAND - Friday, January 5, 2018: Liverpool's match winning goal-scorer Virgil van Dijk celebrates with manager Jürgen Klopp after the 2-1 victory over Everton during the FA Cup 3rd Round match between Liverpool FC and Everton FC, the 230th Merseyside Derby, at Anfield. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

 

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *