fbpx
Alla SpeltipsFC BarcelonaLa LigaReal Madrid

La Liga: Tufft i toppen – vilka vinner ligan?

Igår (läs onsdag) drog La Liga igång igen med en riktig pangmatch mellan Sevilla och Real Betis. Framöver kommer vi i princip att få njuta av spansk fotboll dagligen. Och det är minst sagt en tuff kamp i toppstriden, där två lag slåss om att få lyfta ligabucklan. Det handlar självklart om de två giganterna, Real Madrid och Barcelona. Frågan är; vilka vinner ligan?

Ligan stängdes av förklarliga skäl ner för ett tag sedan och högt upp bland beslutsfattarna velade man i diskussionen om att släcka ner säsongen eller att återuppta den. Efter intensiva debatter kom slutligen klartecken från den styrande makten i Spanien och då fastställdes ett speldatum.

Igår föll den första matchen av stapeln och det handlade om ett superladdat andalusiskt derby mellan Sevilla och Real Betis. Det bjöds på fotbollsgodis och de förstnämnda kunde lämna med en bekväm 2-0-seger.

Tvålagsrace i La Liga-toppen

Spänningen finns dock högre upp i tabellen. Det återstår 11 omgångar av La Liga och i skrivande stund skiljer det två poäng mellan serieledande FC Barcelona och Real Madrid, som placerar sig på andraplats. Blaugrana spelar sin första match på lördag, när de ställs mot Mallorca på bortagräs. De vita från huvudstaden ställs å sin sida mot Eibar på hemmaplan.

Barcelona är klara favoriter oddsmässigt, trots att de endast har ett försprång med 2 poäng.

Vinnare av La Liga 2019/2020 – Odds Unibet

SPELA PÅ DIN FAVORIT

vinnarodds la liga Real Madrid Barcelona

SPELA PÅ DIN FAVORIT

Barcelona leder poängmässigt – men Real Madrid har visat styrka

Real Madrid har trots allt ett fint övertag gällande inbördesmöten. Första matchen lagen emellan slutade 0-0, dock spelades det andra mötet strax innan uppehållet och då lämnade marängerna som segrare.

Det är däremot oerhört svårt att förutse ett utfall, med tanke på att det är ruskigt lurigt att tyda var lagen befinner sig formmässigt. Det är dessutom omöjligt att veta hur de kommer att påverkas av den nuvarande situationen och om uppehållet har haft en negativ inverkan.

Tabell La Liga

La liga topp fem 2020

Vilka tror du vinner La Liga?

TILL UNIBET

Relaterade artiklar