Connect with us

Efter chockförlusten i Champions League – här är spelarbetygen

Publicerad

on

Frågan som de allra flesta vill ha svar på – hur kunde det här hända? Efter en klar 4-1 ledning från det första mötet slog Roma igår ut Barcelona med 3-0 och totalt 4-4.

Det som många trodde skulle bli en lätt resa till semifinalen tog tvärstopp. Redan i den sjätte minuten satte Edin Dzeko 1-0 för Roma och väckte liv i hela Stadio Olimpico. När sedan 2-0 kom på en straff från Daniele De Rossi var Barcelona i rejäl gungning.

Spiken i kistan kom med endast åtta minuter kvar att spela – när Manolas knoppade in 3-0 vilket betydde att det sena bortamålet som Roma fick med sig på Nou Camp – tog dem vidare till en semifinal. Barcelona kom aldrig upp i sin standard som vi tidigare sett under säsongen. Spelet såg riktigt sömnigt ut och det fanns ingen riktig vilja bland spelare. Nedan kan du ta del av Barcelonaspelarnas betyg från matchen (1 – 10)

Här kommer redaktionens spelarbetyg från matchen:

• Ter Stegen 6 – Blev väldigt stressad flera gånger då Roma satte hög press. Gjorde en fantastisk räddning som kunde ha räddat oss – men fick inte mycket hjälp av resten av laget.
  • Alba 5 – Kändes inte igen i gårdagens match. Slog bort jättemånga bollar i panik. Gjorde dock ett par bra brytningar.
  • Umtiti 5 – Bär lite av skulden vid första målet då han inte springer tillbaks 100 procent. Precis som Alba i övrigt slår bort väldigt många bollar och blev stressad på grund av Romas höga press.
  • Pique 6 – Precis som Ter Stegen så är det här vår bästa spelare på plan. Trots att han orsakade straffen vid 2-0 målet så var han väldigt viktig i försvaret och gjorde det bra.
  • Semedo 5 – Det var väldigt svårt för Semedo att vara offensiv idag – då Roma var väldigt högt uppe laget. Gjorde en del bra saker defensivt men det räckte som bekant inte hela vägen.
  • Rakitic 3 – Var jättestressad idag och enligt oss en av lagets sämsta spelare. Slog bort bollar konstant, spelade bollen bara bakåt i stort sätt under hela matchen. Inte alls den nivån vi förväntar oss av honom.
  • Busquets 5 – Dirigenten på mitten lyckades inte komma upp i nivå för att hjälpa laget. Var väldigt ofta för lättläst i sitt one touch spel och det gjorde att många bollar spelades bort.
  • Iniesta 4 – Det gick verkligen inte att känna igen Iniesta i denna match, trots att han till och från hade några bra räder med bollen. Var väldigt seg i både kropp och tanke och man märker att åren har hunnit ikapp honom. Lite sorligt.
  • Roberto 5 – Hade ett läge i första halvlek att göra mål – men sköt den rakt på Alisson och det blev inte ens farligt. I övrigt springer han mycket som vanligt och gör det ändå hyfsat bra över 90 minuter.
  • Messi 4 – Kom inte alls upp i nivå idag och kändes väldigt trött och seg. Många gånger blev han av med bollen väldigt, väldigt enkelt. Jobbade dock mer hem i defensiven framför allt i första halvlek. Kändes frustrerad.
  • Suarez 3 – Precis som Rakitic så tycker vi att – trots Suarez arbetskapacitet – så hänger han inte riktigt med. Han är väldigt seg i sina löpningar och lyckas inte komma loss från motståndarna som han en gång brukade göra. Feltajmar väldigt mycket under matchen.

Avbytare: Gomes, Dembele, Alcacer – spelade för lite för att betygsättas.

Vilka betyg hade ni på spelarna? Ställl dessa gärna i kommentarsfältet på Facebook så ska vi se till att diskutera dessa med er.