fbpx
Connect with us

CHAMPIONS LEAGUE FINAL: Analys inför finalen, vem vinner!

Publicerad

on

Det är bara fyra dygn kvar till det största event som finns inom Europeisk klubbfotbollen. Nämligen Champions League finalen mellan Tottenham – Liverpool på Wanda Metropolitano i Madrid. Vem hade trott att just dessa två lag skulle stå i final när allting startade under 2018!

Att Liverpool hade chans – ja det trodde nog de flesta, även de mest skeptiska kunde tänka sig att Liverpool skulle kunna gå lika långt som året innan, men att Tottenham står som motståndare på andra halvan, det kan jag inte tro att någon trodde. Säger man nu med facit i hand att man trodde det, då är man en stor lögnare!

Tottenham har på sin väg till denna final slagit ut Dortmund i 8-delsfinalen med totalt (4-0). Sen i kvartsfinalen Manchester City (4-4), men fler mål på bortaplan, vilken match det blev, vilken vändning vi fick se. I semifinalen väntade ett fantastiskt spelande Ajax som charmat hela Europa med sin total fotboll, nu skulle det väl bli stopp? Nä även detta hinder klarade Tottenham av, efter att förlorat hemma (0-1) så vände man borta (2-3) och spelar nu finalen på lördag.

Har Liverpool fått en enklare resa till finalen än vad Tottenham hade! Laget började med 8-delsfinalen mot ett svagt Bayern som var inne i en riktig svacka. Liverpool fullständigt krossade BM på bortaplan (1-3) efter att spelat kryss hemma (0-0). I kvartsfinal fick man faktiskt en lätt motståndare i Porto, ett lag som inte håller speciellt hög klass, i en liga som är rätt medioker. Det blev som att sno godis från ett nyfött barn. Detta när man först hemma, vann enkelt (2-0) för att sen fullständigt förödmjuka Portugiserna på deras hemmaplan och vinna efter en kross (1-4). Totalt (6-1) på två matcher, det ska inte var ok i CL 2019. I semifinalen stod då plötsligt Barcelona för motståndet, ett Barcelona med Messi som verkligen visade vad som händer om man försöker pressa sönder spanjorerna. På Camp Nou skulle allt ta slut ( trodde vi efter slutsignalen ). Liverpool förlorade på bortaplan (3-0) och det var nattsvart för alla Liverpool fans runt om i världen. Sanna mina ord när jag skriver att ingen trodde att detta skulle gå att vända. Men precis som Tottenham gjorde mot Manchester City och i viss mån mot Ajax, gjorde Liverpool årets mach. Detta när man hemma kunde vända (0-3) till fantastiska (4-0). Spelar hemmaplan någon roll! Ja förmodligen gör det detta i CL. Undertecknad trodde aldrig detta skulle kunna hända, vilken fotboll vi fick se och vilken glädje för alla Liverpool fans.

Vem har haft den svåraste vägen till final av dessa? Det spelar absolut ingen roll för nu är de i final och alla står på noll igen. Det är en match, det är en buckla. Det är nu som gäller, inte vad som varit tidigare. Nu är vi i en final som är oviss in i det sista, eller! Två lag från England gör upp om den finaste buckla en spelare och för den delen en tränare kan vinna. Detta var det ingen som kunde förutspå när första matcherna började 2018!

Vem har bästa tränaren för just denna final!

Hur viktiga är tränarna i en final?

Det är två bra tränare som har tagit sina respektive lag till CL final. Tottenhams Pochettino mot Liverpools Jürgen Klopp, vem är bästa coachen i  just denna match! Jag skulle vilja sträcka mig så långt till att säga att det är jämt skägg. Men det kan jag inte, Undertecknad är en stor beundrare av Jürgens fotbollsfilosofi. Ett tänk som tar fotbollen ett steg längre, med hård press på felvänd bollhållare och snabba omställningar vid bollvinst. Ett lagbygge som verkligen i alla fall utåt verkar som det perfekta lagbygget. En riktigt solid försvarsidé och en anfallsidé som skiftar beroende på motståndare. Han har valt spelare som ska passa in i hans system och det gör de verkligen, när en är skadad kommer nästa in och man ser ingen skillnad i spelsystem eller tänk, helt enkelt det bästa lagbygge man kan ha, i alla fall i CL! Det är ju trots allt andra året i rad som man spelar final.

Pochettino är mer beroende av att vissa spelare presterar match efter match, ett lite äldre sätt att tänka fotboll, men givetvis beundransvärt med det material man förfogar över, det är inte speciellt upphetsande att titta på när Tottenham spelar fotboll. Det påminner mer om, när man somnade in till gamla tipsextra i pausen, då det var trav. Man vaknade lagom till att matchen var slut och andra halvan av travet kom igång igen. Med andra ord tråkig fotboll, men som mellan åt kan blixtra till i vissa matcher och det har han verkligen lyckats med i just CL. Jag tror utan tvekan att om det ska bli någon förändring i matchen vid underläge så är det Jürgen Klopp som har den största möjligheten att vända matchbilden till sin fördel. Alltså en stor fördel, Liverpool i tränarmatchen.

Vem/Vilka är de viktigaste spelarna i respektive lag i denna final!

Liverpool!

Visst skulle det kunna vara Salah som är den viktigaste pjäsen för att Liverpool ska vinna CL finalen, men detta var förra året. I år har det varit så många bra spelare som klivit fram och visat sig viktiga att han blir en av många spelare. Enligt undertecknad är det utan tvekan Virgil van Dijk som är den som kommer vara navet i hjulet som får maskinen Liverpool att snurra. Utan denna spelare kommer Liverpool få det mycket svårt att vinna matchen. Han är den enorma skillnaden, mellan att släppa in enkla mål och tappa matchen, eller få ett stabilt försvar som verkligen kan generera målchanser framåt. Skadad och inte spelbar i Liverpool just i skrivande stund är Naby Keïta, han kommer inte medverka i finalen. Däremot så är Roberto Firmino klar för spel efter att ha missat de tre sista omgångarna av PL.
På dagens presskonferens sade Klopp att Keita missar matchen då hans rehab inte gått som förväntat. Han sa också – Jag har aldrig varit i en final med ett bättre lag.

Spelaren som får navet i hjulet att snurra.

Tottenham!

Kan Kane spela är det ett lyft för Tottenham

Att Tottenham är beroende av Kane, det vet vi om och utan tvekan är han deras viktigaste spelare. Nu har han varit skadad sen efter matchen mot Manchester City den 10 april då han i mötet tvingades lämna planen efter en smäll mot foten. Nu har Lucas Moura gjort det bra i hans frånvaro och han får givetvis ta på sig stor del i att Tottenham spelar i final. Men ett Tottenham med Kane är klart bättre än utan honom. Nu ser det ut som att Kane ska kunna starta i denna final då hans rehab har gått över förväntan den sista tiden. Andra viktiga spelare är givetvis Heung – Min Son och Christian Eriksen

Christian Eriksen betyder minst lika mycket som en skadefri Kane.

. Båda är riktigt tunga spelare som behövs för att laget verkligen ska fungera offensivt.

Heung – Min Son betyder mycket för det offensiva spelet i Tottenham.

Odds inför matchen!

Betfair Exchange har Liverpool blivit riktigt stora favoriter ”redan”. Ett backa spel ligger just nu på 1,99 och ett boka på Tottenham är 4,5 i odds. Jag kanske kan tycka att oddset är rätt satt, men att det är för stor skillnad så här långt till matchstart. Jag tror att oddset kommer jämna ut sig, desto närmar vi kommer finalen och ett backa spel på Liverpool bör ligga på 2,20-2,40 för att det ska vara spelvärt. Tror man på Liverpool ska man försöka boka = bookmaker Tottenham till 3,20 – 3,50. Jag tror att man kommer få igenom detta spel senare i veckan.

Vi har en kanon kampanj på sidan som ni kan ta del av, klicka på länken här, så kommer ni till kampanjen.

CL-final: Spela 450kr RISKFRITT på valfritt spel, få dessutom en exklusiv Liverpool t-shirt!

Betfair Exchange

Det finns inga spelbolag inblandande i spelbörsen. Betfair tillhandahålla endast plattformen för säkert spelande och ser till att alla utbetalningar går rätt till. Det är bara vi spelare mot varandra, detta gör också att oddsen är mer rättvisa och vi har möjlighet till större pengar när vi vinner. Bäst påläst spelare vinner spelet och med det pengarna, Häng med på världens bästa spelsajt för oss spelare!

REGISTRERA DIG MED LÄNKEN SPELA FÖR 450 KRONOR, VID FÖRLUST FÅR DU 450 KRONOR TILLBAKA PÅ DITT KONTO UTAN NÅGRA OMSÄTTNINGSKRAV. BARA DU ÄR VINNAREN!

Betfair Exchange / Betfair spelbörs

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med mig på Betfair Exchange”

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen