fbpx
Connect with us

Champions League; Real Madrid är vidare till åttondelsfinal.

Publicerad

on

real madrid

På förhand var både Roma och Real Madrid vidare till åttondelsfinalen i Champions League. Det handlade om vilket lag som skulle ta första platsen. Det blev Real Madrid efter fin andra halvlek.

Första halvlek;

Det var en trög första halvlek där inte mycket hände. Bolltempot var lågt och Real kunde inte hota offensivt på något sätt och vis. Det var inte ett Real Madrid med självförtroende och det syntes på vissa spelare. Men en spelare som stod ut i första halvlek var Marcos Llorente. Ceballos kunde inte stå emot Eibars press och vann väldigt få andra bollar, där existerade en markant skillnad mot vad Llorente lyckades med. Llorente vann andra bollar och gav laget en helt annan stabilitet. Det var Real Madrids stora utropstecken och mer än så var det inte. Det var faktiskt Roma som hade de heta chanserna och ingen kan fortfarande fatta hur Cengiz kunde missade öppet mål. En ganska avslagen första halvlek från Real Madrid. Omställningarna gick inte sin väg, de var alldeles för slöa. Det fanns ingen spets där framme heller på inläggen och det var riktigt ingen offensiv spelare som kunde hota på något sätt. Det är förståeligt att båda lagen var vidare men det ursäktar ändå inte statistiken. Real Madrid mäktade med 3 skott på hela första halvlek, ett skott var inne från straffområdet. Roma hade 10 skott totalt och 8 var f inne i straffområdet, det säger väl allt.

Andra halvlek;

Naturligtvis började andra halvlek med ett mål. Släng all statistik från första halvlek. Robin Olsen får inte till en bra träff och Fazio nickar idiotiskt bollen till Bale och walesaren skjuter in kyligt ledningsmålet till Real Madrid, 0–1 till marängerna. Kort därefter skickar Marcelo en fin boll till Bale i djupled men den här gången var Robin Olsen på tårna. Andra halvlek började riktigt bra för Real Madrid. Spelarna vaknade till i andra halvlek, i 58:e minuten var det dags igen. Bale hittar Benzema i boxen, Benzema nickar bollen ner till Lucas Vazquez som kan peta in 0–2. Allt detta skedde via en fin omställning och kontringsspelet gick helt plötsligt tusen gånger snabbare. Roma kom aldrig in i det hela, Real Madrid var överlägsna i andra halvlek. De kontrollerade matchen i andra halvlek.

Statistik:

Bollinnehav: 42% – 58%
Skott: 12 – 10
Skott på mål: 5 – 8
Hörnor: 6 – 5
Frisparkar: 17 – 13
Offsides: 0 – 7
Räddningar: 6 – 5
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen