Bayern MunchenChampions LeagueFC BarcelonaFotbollKrönikaLa LigaManchester UnitedReal Madrid

Fotbolls krönika; En miserabel helg för storlagen!

En krönika och tankar om några storlags dåliga start i säsongsinledningen.

Då var september månad slut, vi går in i höstrusket och mörkret med kung Boro börjar redan ta sitt grepp över Sverige, ja över hela norden. Snart är fotbollsserierna slut på hemmafronten, vi går mot dystra träningsmatcher i minusgrader. Längtan efter att mediokra allsvenskan ska börja igen kommer redan under februari månad, det kliar i kroppen och vi får abstinens när vi ser att just vårt lag har värvat rätt inför säsongen. Att vi kan längta efter en serie som är helt urusel är fantastiskt, men visst längtar vi!

AIK går mot Allsvenskt guld 2018, de fortsätter att imponera och nu finns det inget som kan stoppa deras framfart. De ska kvala nästa år till CL, vi får hoppas att det går bättre än det gjorde i EL kvalet i år. Vi behöver ha lag ute i de stora turneringarna oavsett vilket lag det är.
Ute i Europa, har ligorna precis börjat, vi överraskas av resultat som inte är så vanliga i de stora ligorna, vi överraskas av att stjärnorna inte presterar, eller är det verkligen överraskande!
Vi måste tänka på att de största lagen,med de största stjärnorna har spelat närmare hundra matcher under säsongen 2017–2018. När säsongen var slut gick de bästa direkt in i ett träningsläger inför VM. Efter VM fick man tre, ja max fyra veckors vila för att sen gå in i ny säsong och matchande igen. Då ska man tänka på att de största lagen nästan bara har världsstjärnor som också spelar i sina landslag. Är det då konstigt att de stora lagen som man förväntar sig vinna inte gör det!
Vad kan vi begära av alla stjärnor! Bara för att de sitter med löner som är obeskrivliga, tycker vi att de ska prestera varje vecka, varje helg, varje match, är detta realistiskt! Vi är trogna fans, vi betalar dyra biljetter för att se på fotboll live, vi betalar för att se matcher på tv. Vi betalar extra för att ha just de kanaler som sänder just våra matcher, då är det klart vi kan ställa krav att våra favoritlag och våra favoritspelare ska prestera, eller! Det måste  väl vara mänskligt att även alla välbetalda fotbollsspelare kan ha en eller flera dåliga dagar på jobbet!

Här är några stora lag som har underpresterad enligt undertecknad.

Barcelona:

Underprestera rejält i början av säsongen, nu undras det förvånat vad är det som händer! 2–2 mot Girona, 2–1 förlust mot Leganes, och nu 1-1 hemma mot Atletico Bilbao. Trots detta är man fortfarande serieledare, skillnaden är att istället för att Barcelona har tagit 21 poäng har man tagit 14. Varför hängs det med huvudet och gnälls över resultaten bland fansen? Serien har precis börjat, det har spelats sju omgångar och redan nu ser man bara bekymmer, redan nu pratas det om att i år har vi sämsta laget någonsin, den spelaren är slut, tränaren måste få sparken osv. Detta är helt galet, det har spelats sju omgångar. När vi summerar 2018/19 kommer Barcelona vara det lag som ligger i topp och har slagits om seriesegern och förmodligen även om CL titeln. Att redan nu se brister hjälper inte, se istället framåt mot nästa match som är redan om två dagar, ja redan om två dagar. Och vi är förvånade att man inte presterar i varje match , varje vecka, varje helg!

Real Madrid:

På något konstigt sätt så pratas det Cristiano Ronaldo fortfarande, man lägger mycket av skulden på sin ”dåliga” seriestart på att man sålt sin ”fix” stjärna, är inte alla i detta lag fixstjärnor? När de stora tv kanalerna intervjuar de stjärnor som är kvar i laget så koncentrerar man sig på frågor runt Ronaldo! Hur tänker man här? Real förlorade med 3–0 mot Sevilla och spelade 1–1 mot Atletico Madrid, man har också ett kryss borta mot Atletico Bilbao. Nu är det krisstämpel på hela laget, men precis som i Barcelonas fall har det spelats sju omgångar, man är i delat serieledning med lika många poäng. Om man ser till programmet så får man som vanligt mindre vila än antagonisten Barcelona. Redan imorgon går man in i match igen, denna gången borta mot CSKA Moskva. Varför är det kris! Som jag skrivit ovan så är det mänskligt att ha några dåliga dagar på jobbet. Nu tycker undertecknad att alla ska sätta sig lugnt i båten och låta laget Real segla mot tre poäng i helgen.

Bayern München:

Här är det verkligen kris, inte ens serieledning efter sex omgångar. Att förlora mot Hertha Berlin 2–0 och tappa poäng hemma mot Augsburg 1–1 är inte värdigt BM. Här är det total kris, redan nu pratas det om att tränare Kovac får gå. I BM styr de gamla storstjärnorna med Beckenbauer i spetsen, här finns det ingen nåd för en tränare som inte får laget att prestera direkt när säsongen startar. Ajax i CL imorgon, skulle det bli poängtapp i denna match så tror undertecknad att det står en ny tränare inför helgens match mot Mönchengladbach. Här är tålamod lika med noll. Kanske vore det bättre att man föryngrar laget, att fortsätta envisas med Robben och Ribery är mest sorg för klubbens arbete med sin ungdomsakademi. Det måste finnas spelare här som har möjlighet och potential att sparka ut dessa två gamla gubbar.

Manchester United:

Herregud, nu snackar vi riktig kris, en klubb med fullständigt kaos. Här är det mer befogat att anse att tränaren är det stora problemet, inte att spelarna har spelat för många matcher och underpresterar. En tränare som har spårat ur helt, en klubb som köpt in spelare som de inte vill ha, spelare som inte vill vara i klubben och absolut inte vill spela med Mourinho som ansvarig. Krisstämpel är milt uttryck. Här måste undertecknad ställa frågan som vi alla vill veta, varför sparkas inte Mourinho? Att han kommer få sparken det är vi alla överens om, frågan är varför han inte redan fått detta. Undertecknad satt och tittade på Manchester Uniteds match mot West Ham i helgen, förlust 1–3. Detta var nog en av de absolut sämsta matcher som Manchester United spelat på många år. Taktiken att inte gå framåt , att lita på att Lukaku och Martal skulle lösa allting själva när väl bollen kom upp på sista tredje delen var rent av patetisk. Vi får hoppas för alla Manchester fans att tränarens dagar är räknade, förhoppningsvis står det en ny ansvarig redan till helgen mot Newcastle. Förlust imorgon mot Valencia så är det garanterat att det är färdigt för Mourinho i nuvarande klubb. Oavsett vilken lön man har så får det inte vara mobbing på arbetet, frågan är om det inte är det i just denna klubb med nuvarande tränare!

Övrigt:

Lite andra tankar som slår oss i skrivande stund, är givetvis hur storklubbar som  Manchester City, Liverpool,Chelsea och Juventus kan prestera så bra fotboll som de gör just nu? Här är Juventus fantastiska i sin liga och krossar allt som kommer in på planen, sju matcher och full pott- 21 poäng. Lika fantastiska är Paris som på åtta omgångar har full pott- 24 poäng Varför kan dessa lag prestera när ovannämnda lag underpresterar? Har de en annan harmoni i truppen? Kan det vara så att de fått den där extra vilan som behövs för att kunna ladda batterierna inför nästa match. Säg inte att de spelar i en sämre liga, detta argument håller inte, de spelar lika många matcher som de andra lagen. Vilket som, dessa lag gör verkligen rätt för sig när det gäller pengar vi spenderar på att köpa tv matcher eller biljetter.
Lördagsmatchen Chelsea – Liverpool var en av de bästa matcher som spelats denna höst, det var en njutning som fick en frusen tv tittare till att svettas av glädje. Match två som var en otroligt underhållande match och nästan lika bra som Chelsea – Liverpool, spelades också under lördagen, dock i Bundesliga där Leverkusen – Dortmund bjöd upp till en fantastisk match med hela sex mål. Dortmund vände ett 2-0 underläge till seger med 2-4 på bortaplan, från minut 65, gjorde man fyra mål. Två matcher när fotboll är som bäst.
Nu ser vi fram emot veckans CL matcher och sen blir det även EL under torsdagen, vi laddar och hoppas att storlagen kommer in på rätt spår igen. En härlig vecka med massor av underhållande fotboll väntar.
// Sportpanelen

 

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *