Alla SpeltipsAllsvenkanBettingpanelenFotbollÖstersund

SPELFÖRSLAG Östersund – Dalkurd; Storfavorit vinner!

Östersund är storfavoriter ikväll men vi tittar på annats spel.

Malmö FF gjorde en fantastisk match igår, mycket oväntat vann de hemma i EL mot Turkiska Besiktas, samtidigt underskattade Belgiska Gent, Norska Sarpsborg 08 då man gick rejält på pumpen på konstgräset i Norge – 3-1 till Sarpsborg imponerade.

Nu siktar vi in oss på fredagsspelet, där vi hittar Östersund – Dalkurd, ett Östersund i bra form mot ett Dalkurd som mer och mer ser ut som ett lag som ska ramla ur allsvenskan.

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter våra analyserar.Alla spel läggs på bet365 

SpelanalysOstersundsÖstersund;

Trots massvis av tunga spelar tapp under hela året så har Östersund stått upp bra och klarat sig igenom den värsta stormen. Lagets säsong är, efter omständigheterna, inget annat än imponerande och man fortsätter att spela fotboll i storartad stil även utan Graham Potter på tränarbänken. Man ligger sexa i tabellen och har bara två ynka poäng upp till fjärdeplatsen som kan komma att innebära Europaspel nästkommande säsong.
Vad gäller formen så är den på topp för tillfället. Man kommer till fredagens match med tre raka segrar i bagaget. Vinsterna mot bottenlagen Sirius och BP följdes upp av en mycket stark bortaseger mot Djurgården på Tele 2 arena i söndags. Nu kan man se till att skaka liv i kampen om Europaplatserna men först och främst måste nästjumbon Dalkurd besegras hemma på Jämt kraft Arena. Jag finner förutsättningarna för detta som väldigt goda. Men jag vill inte spela en rak etta utan har hittat ett annat bra spelvärde som testas ikväll.

Värdeanalys Östersund;

 • Östersunds FK har efter en stökig period hittat stilen igen. Tagit tre raka segrar och i kväll väntar Dalkurd hemma.
 • ÖFK:s skadeläge ser allt bättre ut och spelare som Islamovic/Hopcutt är skadefria. ÖFK har fortsatt chans på tredjeplatsen – så motivationen finns där.
 • Östersund är klart bättre på pappret.
 • Östersund hemma är alltid bra.
 • Östersund har fina 41 – 28 i målskillnad.

SpelanalysDalkurd Dalkurd;

Dalkurd kom upp i allsvenskan med stora ambitioner att etablera sig och bli en maktfaktor på sikt. Men verkligheten har kommit ifatt laget. Läget är kritiskt och man är riktigt illa ute just nu. Man ligger näst sist i tabellen med tre poäng upp till såväl kvalplats som säker mark. En seger eller poäng borta mot Östersund tycks således vara mycket viktigt att ta, men det blir definitivt väldigt svårt.
Särskilt med tanke på att lagets form inte är den bästa. På sina sex senaste matcher har man bara vunnit en, medan tre av dessa slutat i förlust. Senast hemma mot serieledande AIK åkte man rejält på pumpen med hela 4–0 och jag har svårt att se hur Dalkurd ska kunna vända denna negativa trend. Vi vet sedan tidigare att Östersund är svårrubbade uppe i Jämtland, men när de kommer till matchen i kalasform medan Dalkurd gör motsatsen, ja då blir det ännu svårare. Jag tror på en ny förlust för Dalkurd.

Värdeanalys Dalkurd;

 • Dalkurd kommer ifrån en 4-0 förlust mot AIK.
 • Dalkurd har förlorat tre av sina sex senaste matcher.
 • Dalkurd ligger näst sist i tabellen.
 • Dalkurd läcker och har skador på viktiga spelare.
 • Dalkurd har mediokra 27 – 47 i målskillnad.
 • Dalkurd har lagkaptenen Rawes avstängd och Suljevic borta av disciplinära skäl, även Aliev är borta från spel ikväll.

Spelförslag: Östersund – Dalkurd.

 • Matchstart: 19,00.
 • Spelstopp: 18,55.
 • Arena: Jämtkraft arena kapacitet 8466 sittplatser.
 • Väder: Molnigt 9 grader ingen nederbörd.
 • Spel 1; Östersund -1 mål och att vinna.
 • Odds: 2,10
 • Spel 2: Över 2,5 mål i matchen
 • Odds: 1,61
 • Spelbolag: bet365.

Ta del av kampanjen på bet365 . Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar  bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *