fbpx
Connect with us

SPELTIPS Sarpsborg 08 – Genk; Två bra spel testas!

Publicerad

on

Då var det slut för CL denna vecka. Barcelona och fram för allt Messi var fantastisk igår. Paris krossade allting och det blev en ensidig historia. Napoli tog alla tre poängen mot Liverpool och de var de absolut värda, Liverpool försökte inte ens gå till anfall, detta kan nu straffa sig i långa loppet. Dortmund krigade till sig en seger, Monaco var faktiskt inte så dåliga som 3–0 resultatet visar. Atl Madrid släppte överraskande in ett mål men vann säkert. Inter imponerade med bortasegern mot PSV, där man vände underläge till seger. Porto är starka hemma, det blev en säker 1–0 seger mot turkarna. Bra matcher överlag, den tråkigaste blev tyvärr Napoli – Liverpool, då det blev bara Napoli som försökte spela fotboll igår, mot ett slitet Liverpool.

Nu siktar vi in oss på EL spel och hittar där två riktigt bra spel i matchen Sarpsborg – Genk.

Sarpsborg är det lägst rankade laget av alla som återstår i Champions och Europa League samt har dessutom sju raka förluster. Genk går som tåget och bör inte stöta på några som helst problem i detta möte. Den raka tvåan måste synas, men även ett hcp spel testar vi.

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter våra analyserar.Alla spel läggs på bet365 

 

SpelanalysSarpsborg 08Sarpsborg 08:

Att kalla Sarpsborg turneringen sämsta lag kan tyckas lite väl drastiskt, men i mina ögon är man faktiskt tillsammans med Dudelange och Jablonec  turneringens absoluta bottenskrap. Visst kom man förvisso på en tredjeplats i ligan ifjol (med ytterst liten marginal), men den här säsongen är man inte alls lika starka. Formen är verkligen bedrövlig där man nu förlorat 7 matcher efter varandra. Det har varit många matcher för klubben den här säsongen och det har på senare tid synts att man är rätt “gröna”, klubben startades för blott 10 år sedan. Det gör dem enligt UEFA-delegat till den troligtvis yngsta klubben i historien. Förmågan att hålla hela säsongen ut finns inte riktigt där.

Förlusten i första omgången mot Besiktas, var en ensidig historia, det var egentligen inte något att snacka om var de tre poängen skulle gå någonstans, förlusten stannade vid 3-1 och det får anses smickrande för det norska laget. Nu möter man förmodligen det bästa laget i gruppen jag kan inte se att det kommer leda någonstans till mer än en förlust.

Laget har på sju matcher 7-16 i målskillnad, vilket visar att formen inte är den bästa, Fördelen med hemmaplan är ju givetvis kylan som har sänkt sig ner över norden och då med riktigt kallt väder över Norge.

Lagets tränare Geir Bakke menar på att man ställs mot ett mycket stark lag.

”Vi får alltid referenser och information gällande lagen vi möter. Många lag har varit skickliga, men vi har ändå lyckats finna några svagheter som vi kan utnyttja. När det gäller Genk är det svårt att hitta några svagheter. De är bra offensiva och spelar med högt tempo. De är bra på att ha många spelare bakom bollen och är överlag ett genomtänkt och genomgående bra fotbollslag, förklarar norrmannen.

Värdeanalys Sarpsborg:

 • Sarpsborg har – trots mediokert motstånd – 7 raka förluster.
 • Sarpsborg förlorade med 1-3 mot Besiktas, detta borde blivit mycket mer.
 • Sarpsborg har hela 7-16 i målskillnad på de sju senaste förlustmatcherna.
 • Sarpsborg räknar vi som det svagaste laget som är kvar i Europaspel.

SpelanalysGenkGenk:

Det är få europeiska lag som kan presentera en bättre formkurva än Genk just nu. Hänförda av Mbwana Samatta och Leandro Trossard fullkomligen öser man in mål. Bara på de tre senaste matcherna har man lyckats producera 13 (!) mål framåt och just nu känns man näst intill ostoppbara. I den föregående omgången ställdes man emot de svenska regerande mästarna Malmö FF, men det var egentligen bara ett lag på banan. Segersiffrorna skrevs till 2-0, men kunde blivit betydligt större. Visserligen hade skåningarna ett offside-mål, men i övrigt var man nästan inte ens nära motståndarmålet. Total dominans. Genk har nu vunnit 12 av sina 13 senaste matcher, och dessutom inte förlorat i 25 raka. Vi får leta oss tillbaka hela vägen till en bortamatch i början av maj för att hitta en förlust.

Genk kommer med näst intill full trupp. Anfallaren Zinho Gano var tvungen att lämna återbud sent på grund av sjukdom, men han har ändå ingen startspelare. Dessutom saknas tredjemålvakten Maarten Vandevoordt som har problem med handleden, men kan knappast heller räknas som något vidare avbräck. Det är rejäl kvalitetsskillnad på pappret och också i form – undertecknad ser inte någon annan utgång än en bortaseger. Ska vi säga 1-4?

Värdeanalys Genk:

 • Genk har vunnit 12 av sina 13 senaste matcher.
 • Genk är ett av de formstarkaste lagen i Europa.
 • Genk har inte förlorat på 25 raka matcher.
 • Genk spelade ut Malmö FF efter noter i den första omgången medan Sarpsborg var chanslösa mot Besiktas.
 • Genk vann senast man mötte norskt motstånd.

Spelförslag: Sarpsborg 08 – Genk.

 • Matchstart: 21,00.
 • Spelstopp: 20,55.
 • Arena: Sarpsborg Stadion, kapacitet 6 833 sittplatser.
 • Väder: Molnigt 9 grader ingen nederbörd.
 • Spel 1: Genk 2:a
 • Odds: 1,57
 • Spel 2: hcp -1 Genk 2:a
 • Odds: 2,17
 • Spelbolag: bet365.

Ta del av kampanjen på bet365 . Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar  bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen