fbpx
Connect with us

Liverpool krönika; Jurgen Klopps tankar om hur Liverpool ska stoppa ”speciella” Eden Hazard & andra Chelsea-spelare

Publicerad

on

Jurgen Klopp erkänner att Eden Hazard utgör ett stort hot mot Liverpools chanser i helgen, men var också snabb att ge beröm till andra Chelsea-spelare.

Liverpool gör resan söderut till Stamford Bridge på lördags kvällen, det är den största matchen i PL  hittills denna säsong. Efter förlusten under onsdagen i EFL cupen, är det ett laddat Liverpool som går efter tre poäng i helgen.

Klopp letar efter flera ”nycklar” för att göra den största bedriften som en Liverpool tränar gjort med sitt lag. Nämligen att ta sju vinster och öppna Premier League med fortsatt serieledning.

Det är omöjligt att inte bortse från Hazards betydelse i helgen, med belgaren i den mest imponerande formen av sin karriär, är det mycket som måste klaffa i det defensiva arbetet. Han visade sin strålande form när Chelsea gick av planen som vinnare på Anfield i EFL cupen under onsdagen.

När han är i denna form är han i världsklass med några andra storstjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Även om Klopp erkänner att Hazard har en ”speciell” talang, fokuserar Liverpool chefen på långt mer än på bara Chelseas stjärnan.

 ”Jag vet exakt hur bra han  är. Han är en speciell spelare och han njuter av dessa en-till-en-situationer. Jag behövde inte se förra matchen för att ta reda på det. Nu ska vi fokusera på vårt  spel och sen blir det kamp ute på planen. Chelsea spelar en helt annan fotboll nu än tidigare, de jobbar mer för varandra och de ger aldrig upp. Jag respekterar dem verkligen” säger Klopp på fredags presskonferens. Han fortsätter – ” Vi har gjort en fantastik start på säsongen, men om vi förlorar ett par matcher är vi tillbaka på ruta ett igen, vi måste fortsätta utvecklas som individer och som lag. Vi är ingenstans just nu, bara för att vi vunnit sex matcher i serien har vi inte vunnit någon titel. Alla vet om det och alla kommer fortsätta jaga för framgångar. Vi vill ge alla våra fans i Liverpool och runt om i världen den titeln som de mest av allt vill ha” Han avslutar med – ” Vi måste vara ödmjuka och fortsätta framåt, inte titta tillbaka på vad vi gjort, det är vad vi ska göra som är det viktigaste”.

Liverpool manager Jurgen Klopp (left) and Chelsea manager Maurizio Sarri ( Martin Rickett/PA Wire/PA Images)

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen