fbpx
Connect with us

Topp 5 Svenska Bäst Betalda Fotbollsspelare

Publicerad

on

Fotboll på hög med pengar

Det råder inget tvivel om att man tjänar mycket som duktig professionell fotbollsspelare. Pengarna inom fotbollen uppnår flertalet miljardbelopp räknade i svenska kronor. En andel av dessa pengar tillfaller även de spelare som utgör lagen på planen. Vi har idag ett antal duktiga svenskar som spelar inom stora ligor och således även tjänar stora pengar. Här nedan kan du läsa om fem av de bäst betalda fotbollsspelare.

Att tjäna storkovan inom fotbollen

De riktigt stora pengarna är något som vi svenskar ännu inte fått uppleva inom vår inhemska fotboll. Allsvenskan och de följande ligorna är visserligen inte helt utarmade från kapital. Dock kan deras tillgångar inte jämföras med de enorma summor pengar som cirkulerar på den internationella fotbollsmarknaden.

En dröm för många unga svenska fotbollsspelare är således att söka sig till en liga bortom Sveriges gränser. Här kommer man inte bara finna berömmelse och spel på elitnivå, utan även de riktigt stora lönecheckarna. Idag har vi ett antal svenskar som tjänar flertalet miljoner på sina kontrakt hos storklubbar såsom Manchester United och Tottenham. Nedan skall vi ta en titt på fem av dessa spelare, samt avslöja hur mycket de egentligen kammar hem i lön.

5 av Sveriges bäst avlönade fotbollsspelare

  • Mattias Svanberg
  • Emil Forsberg
  • Victor Nilsson Lindelöf
  • Dejan Kulusevski
  •  Alexander Isak

Mattias Svanberg – 28 milj.

Mattias Svanberg

Mattias Svanberg är en av de bäst betalda fotbollsspelare från Sverige som hör hemma på mittfältet. Beskriven som en typisk box-to-boxspelare, rör sig Svanberg effektivt i både försvars- som anfallssituationer. Han inledde sin karriär som en del av Malmö FFs ungdomsuppsättning.

Efter att ha imponerat på juniornivå fick han dock chansen att flytta utomlands, nämligen till Italien och Serie A-laget Bologna FC. Svanberg spelade tre år i Italien innan han fick ytterligare en möjlighet att klättra inom fotbollsvärlden med en flytt till det tyska laget VfL Wolfsburg. Där befinner han sig idag med ett kontrakt som ger honom cirka 28 miljoner kronor om året i lön.

Emil Forsberg – 63 milj.

Emil Forsberg

Ytterligare en svensk som funnit sig en plats i den tyska toppligan Bundesliga är landslagsmannen och tidigare Sundsvallsspelaren Emil Forsberg. Likt Svanberg, gick även Forsberg utomlands från att ha spelat för Malmö FF. Sedan länge ett av de skarpaste lysande namnet på den svenska fotbollsscenen, har Forsberg genom åren etablerat sig som en av de bästa spelarna i sin nuvarande klubb RB Leipzig.

Han har bland annat spelat ett antal matcher i Champions League samt varit med i ligaspelets toppstrider. Som god spelledare, en naturlig dribblare samt med en fin känsla i fötterna finns det många goda anledningar till att Forsberg sett många framgångar i sin fotbollskarriär. Detta har även resulterat i att han gjort sig förtjänt av ett riktigt bra kontrakt med Leipzig. Klubben betalar idag ut kring 63 miljoner kronor till svensken årligen, vilket gör honom till en av de bäst betalda fotbollsspelare i Sverige.

Victor Nilsson Lindelöf – 68 milj.

Victor Nilsson Lindelöf

De tre nästföljande svenskarna på vår lista hör alla hemma i den rikaste ligan i världen, dvs. Premier League. Först upp är försvarsspelaren Victor Nilsson Lindelöf, som nu i sex år varit en del av spelartruppen hos storlaget Manchester United. Lindelöf har till och från varit en av de mer framstående spelarna i laget, där han uppfyllt både mitt- som ytterbackspositionen. Han kom till United från den portugisiska klubben Benfica, vilka hade rekryterat en ung Lindelöf från hans moderklubb Västerås SK.

De sex år han spenderat i United har inte varit helt lätt för Lindelöf. Klubben har genomgått en lång period av försök att återfinna sin tidigare lyster, varpå Lindelöf var ett av alternativen för att bättra upp försvaret. Trots att han idag inte tillhör startelvan, sitter han ändå på ett riktigt bra kontrakt som ger honom cirka 58 miljoner kronor per år i Manchester.

Dejan Kulusevski – 71 milj.

Dejan Kulusevski

Dejan Kulusevski är en ung svensk som presterat riktigt väl de senaste åren på fotbollsplanen. Han gick som mycket ung från den svenska talangfabriken Brommapojkarna till att anslå sig till den italienska klubben Atalanta. Där lyckades han imponera och fick snabbt möjligheten till att anslå sig till storklubben Juventus. Där började dock karriären sakta ner lite för en fortfarande ung Kulusevski, som fann det svårt att etablera sig i en spelartrupp fylld av världskända namn.

När så möjligheten till att ta ett lån till den engelska klubben Tottenham Hotspur uppenbarade sig, packade han väskorna och begav sig av till London. Efter 1,5 år i Tottenhams tjänst på lån, passade klubben på att köpa loss Kulusevski från hans kontrakt med Juventus. Idag står han som det primära valet som höger ytteranfallare och tjänar cirka 71 miljoner om året.

 Alexander Isak – 80 milj.

Alexander Isak

Sist men inte minst så har vi Alexander Isak, den svenska anfallaren som gått via både Tyskland och Spanien för att slutligen landa i Premier League. Isak inledde sin karriär som professionell fotbollsspelare i AIK. Hans kvalitéer var dock av så pass grad att den tyska storklubben Borussia Dortmund snart fick upp ögonen för svensken. Efter att dock inte fått särskilt mycket utrymme att utvecklas i sin nya klubb, flyttade Isak snart vidare till det spanska laget Real Sociedad.

Där fick han blomma ut och prestera på hög nivå under tre år innan den nyligen pengaförsedda engelska klubben Newcastle United kom knackandes på hans dörr. Efter en enorm överföringssumma blivit betald, begav sig således Isak av till Newcastle-Upon-Tyne för att där snabbt ta sig in i startelvan. Idag är han förstavalet på sin position som anfallare och tjänar upp mot 80 miljoner kronor per år.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen