fbpx
AllsvenskanBettingpanelenLa LigaPremier LeagueSerie A

Genomgång – då startar ligorna igen

Corona-pandemin har slagit hårt mot samhället och fotbollen. Läget har dock ljusnat rejält – fotbollen är mycket snart tillbaka och vi har preliminära återstartsdatum för de största ligorna i Europa.

All sport har påverkats och inom fotbollsvärlden blev beslutsfattarna illa tvungna att släcka ner de största ligorna. Den tuffa tiden är däremot över snart.

Den tyska fotbollen, med Bundesliga i spetsen, har hunnit dra igång och nu verkar de andra stora ligorna i Europa gå i samma spår. I Sverige finns även en enorm vilja att sätta igång elitfotbollen och nyligen gav Folkhälsomyndigheten klartecken till Svensk Elitfotboll.

Serie A

Italien är ett av länderna som drabbats absolut hårdast av pandemin. Många trodde att innevarande säsong skulle skrivas av helt och hållet, men i dagarna bekräftade Lega Serie A att seriespelet kommer att sätta igång igen den 20 juni.

Premier League

Glädjebeskedet om att Premier League-klubbarna var enade om ett startdatum kom som en euforistorm förra veckan. Premier League rapporterade, via den egna hemsidan, att det preliminära datumet är den 17 juni.

La Liga

Till skillnad från andra fotbollsnationer, kom beskedet om en återstart från politiskt håll i Spanien. La Liga fick klartecken om att dra igång redan från den 8 juni. Marca skriver att fotbollsförbundet, ligan och idrottsdepartementet enats om den 11 juni.

Allsvenskan

Det rådde olika meningar om vad som var korrekt väg att gå för några dagar sedan. Men Folkhälsomyndigheten har nu gett grönt ljus till Sef och de första matcherna kommer att spelas den 14 juni.

Inställda säsonger för Ligue 1 och Eredivisie

I Frankrike fattades tidigt beslutet om att ställa in Ligue 1-säsongen 2020. PSG korades till ligavinnare och tabellen fastställdes med 28 spelade omgångar. Eredivisie ställdes in kort därefter.

Förebered dig på bästa sätt

Ladda upp inför återstarterna på bästa möjliga sätt – med Unibet! Alla nya kunder får en rejäl startskjuts med en bonus på 500 % upp till 500 kr på första insättningen. Ett klockrent erbjudande som kan hjälpa dig dryga ut sommarkassan. Ta del av bonusen nedan.

Till Unibet

Relaterade artiklar