fbpx
Connect with us

Fotboll

Jurgen Klopp övertygade Thiago Alcantara att välja Liverpool före Barcelona

Published

on

thiago jurgen klopp liverpool

Thiago Alcantara var nära att gå över till Barcelona. Efter samtal med Jurgen Klopp bestämde sig Alcantara för att söka sig till Liverpool.

Thiago valde Liverpool tack vare Jurgen Klopp

Enligt The Guardian var det tysken Jurgen Klopp som övertygade Alcantara om att gå med i Liverpool under videosamtal som de två haft. Barcelona försökte förgäves att få överAlcantara i den sista minuten. Vid det laget hade Alcantara redan bestämt sig för Liverpool.

Alcantara som är uppfostrad i Barcelona och spelade även en del i A-laget innan flytten till Tyskland. Det säger mycket om Klopp att han har lyckats övertyga spanjoren om att Liverpool var det rätta valet, snarare än en klubb där han har spenderat större delen av sina tonår.

The Guardian rapporterar att Alcantara från början var inställd på att förnya sitt kontrakt med Bayern München. Klubbfotografen var till och med på plats, men till slut bestämde han sig för att lämna laget.

Liverpool fick betala 25 miljoner euro för flytten, exklusive bonusar, en deal som många kallar för årets affär.

Första matchen

Alcantaras första match med Liverpool blev ett möte med Chelsea i Premier League. Klopp blev imponerad av hur naturlig Alcantaras var på sin debutmatch. 

Liverpool har fått en spelare i världsklass för en rimlig kostnad. Alcantara kommer att ge laget nya möjligheter och mer kreativitet i mittfältet.

Managed By Sportpanelen