fbpx
Connect with us

Tips på ”Wonderkinds” i Football Manager 2023 – Mittbackar

Publicerad

on

Football Manager screenshot 1

Resan mot framgång i Football Manager 23 fortsätter här med vår andra artikel över lovande ungdomar du kan värva. Wonderkinds är en vital del av spelet, då lag som saknar en kraftig ekonomi också kan tävla med hjälp av dessa spelares ungdomliga entusiasm. Den här gången skall vi således ta en titt på de mittbackar som sin unga ålder till trots kan komma bli hjältar i din förstaelva.

Bästa unga mittbackarna i spelarbasen

När det kommer till det fotbollstaktiska, finns det få positioner som är lika viktiga som mittbacken. En riktigt bra central försvarare kan styra upp defensiven, samtidigt som han kan vara ursprunget till dina bästa anfall längre upp på planen. Det är således en position som är mycket viktig för dem som spelar Football Manager.

Det är dock inte alltid lätt att hitta spelare som kan uppfylla rollen till sitt fullo. En bra mittback och rutinerad mittback i FM23 kan vara ett kostligt pådrag att rekrytera till sin klubb. Man behöver även se till så att nyinköpta spelare har en god kemi med de mittbackar som redan finns i truppen.

Ett av de bästa alternativen för ett mittbacksinköp i spelet är således att införskaffa en ung talang, så kallad ”Wonderkind”, som man senare själv kan utveckla. Här nedan har vi således förberett en lista på tre ungdomar i spelarbasen som kommer kunna såväl försvara som driva offensiven från en mittbacksposition.

3 Lovande mittbackar att rekryterat till din klubb i FM23

  • Giorgio Scalvini (Atalanta)
  • Malick Thiaw (A.C. Milan)
  • Maxime Estève (Montpellier)

Giorgio Scalvini (Atalanta)

Den första unga mittbacken på vår lista är en 18-årig italienare som spelar för Atalanta i Serie A. Giorgio Sclavini har ett otroligt högt tak med sin potential och kan även spela på två olika positioner. Hans förstahandsval är som mittback, dock kan han även flytta upp i fältet som defensiv mittfältare.

Scalvini kommer inte vara särskilt billig att köpa inledningsvis, dock kan man initiera ett lån av spelare med en framtida klausul för köp. Hans lön är dock otroligt låg och således överkomlig för mindre klubbar.

Malick Thiaw (A.C. Milan)

Vårt nästa val av talangfulla unga mittbackar i FM23 är Malick Thiaw. Det här är en 20-årig tysk spelare som har ett kontrakt med den italienska klubben A. C. Milan vid en nystart av spelet. Thiaw är något av ett premiuminköp, så mest läglig för den som spelar med en lite mer ekonomiskt välställd klubb. Hans lön ligger bland annat på cirka 170 000:-/veckan. Dock kommer han kunna utvecklas till en nyckelspelare för alla som får händerna på honom. Han kan spela både som mittback och defensiv mittfältare.

Maxime Estève (Montpellier)

Vårt tredje och sista val är Maxime Estève, en 20-årig fransos som är kontrakterad till Ligue 1-klubben Montpellier. Det här är i mångt och mycket en renodlad mittback, stadig på benen och med en bra hopphöjd. I början av spelet bör han heller inte vara särskilt dyr att komma över. Lönen är något som klubbar i de första högstaligor skall kunna mäta sig med.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen