fbpx
Connect with us

Tips på ”Wonderkinds” i Football Manager 2023 – Ytterbackar

Publicerad

on

Logga för Football Manager

Ett fotbollslag i FM23 är inte fullständigt förrän du har en bra uppsättning av ytterbackar på var sin sida av mittförsvaret. För det här ändamålet kan du alltid vända dig till unga talanger som kommer ge dig flertalet år av trogen tjänstgöring på planen. Alternativt kan dessa uppfostras väl och säljas vid ett senare skede för stora pengar. I den här tredje artikeln över Wonderkinds i FM, skall vi alltså titta på tre riktigt lovande ytterbackar.

Bästa unga ytterbackarna i spelarbasen

I den här tredje uppsättningen av vår artikelserie kring Wonderkinds i Football Manager 2023 skall vi titta på ytterbackar. Som att förvänta av FM:s scouting-team, har de kollat upp mängder med spelare även i den här upplagan av det populära spelet. Bland de virtuella atleter som tar till fotbollsplanen finner man även många unga talanger.

Vi har redan gått igenom målvakter samt givit tips på riktigt bra mittbackar med goda framtidslöften. Den här gången fortsätter vi således att arbeta oss framåt på planen med ytterbackar. Vi har valt ut tre försvarare på ytterbackspositionen som kommer kunna erbjuda både ett bra anfallsalternativ som en stadig försvarsgrund för ditt lag.

3 Lovande ytterbackar att rekrytera till din klubb i FM23

  • Martim Fernandes (FC Porto)
  • Wisdom Amey (Bologna)
  • Nathan Patterson (Everton)

Martim Fernandes (FC Porto)

Vår första Wonderkind på ytterbackspositionen är en ung portugis vid namne Martim Fernandes. Vid spelets start är han blott 16 år gammal och kontrakterad till den portugisiska storklubben FC Porto. Fernandes spelar som höger ytterback och kan även ta en position som wing-back utan några större problem. Som en ung spelare kan han dock även omvandlas till en vänsterback med lite träning

Han har en bra inställning till sporten och är bestämd av sig, vilket kommer leda till en mycket god utveckling. Han är inte helt kostnadsfri, utan kan gå för cirka 20 miljoner kronor. Dock kan ett lån med en klausul för köp bli billigare.

Wisdom Amey (Bologna)

Wisdom Amey är även han en mycket ung spelare i FM23. Det här är en italiensk 16-åring som i början av ditt spel kommer tillhöra klubben Bologna i Serie A. Amey har som sagt åldern på sin sida och kan således tränas till att bli lite vad du vill. Han börjar som högerback, men kan enkelt byta över till vänstersidan.

Han är även ovanligt lång för sin ålder och position, vilket ger honom en möjlighet att även spela som mittback. Amey har en hög aggressivitet samt acceptabel hastighet, vilket ger både defensiva som offensiva förmåner.

Nathan Patterson (Everton)

Den sista Wonderkind på ytterbacksposition vi tar upp är möjligen ett namn du redan känner till. Det handlar om Evertons skotske 20-åring Nathan Patterson. Det här är långt ifrån ett billigt inslag på den här listan, då man får punga ut riktigt stora summor för att få händerna på honom.

Dock är Patterson en etablerad spelare med en exceptionellt hög potential. Han är även till viss del skadebenägen, vilket kan komma gynna mindre klubbar som vill få tag på honom. Efter en tids skada kan Patterson bli tillgänglig för lån för att få mer speltid. Det är då du har chans att få in honom i din startelva.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen