fbpx
Connect with us

Tips på ”Wonderkinds” i Football Manager 2023 – Mittfältare

Publicerad

on

football manager 2023 player entrance

Vår resa mot det bästa, yngsta laget du kan sätta på planen i Football Manager 2023 fortsätter. Efter att redan ha gått igenom de defensiva positionerna, vänder vi nu blicken mot mittfältet. Här nedan kommer du således kunna läsa om tre unga talanger som kan komma att dominera spelplanen i FM23.

Bästa unga mittfältarna i spelarbasen

Mittfältet på en fotbollsplan är utan tvekan lagets motor. det här har varit sant ända sedan det blev normen med att passa längsmed marken. Innan mittfältets vikt hade insetts, var det vanligt med långa bollar upp på kanterna för att därifrån initiera anfall. Mycket tack vare den holländska ”totalfotbollen”, blev dock den här positionen en av de viktigaste att fylla i ett lag.

För att få tag på den bästa möjliga mittfältsspelaren i Football Manager 23, finns det främst två tillvägagångssätt. Det första är att köpa dig en etablerad spelare med några år på nacken. Det här är dock inte ett alternativ som är särskilt attraktivt för de mindre klubbarna. En grym mittfältare i FM kan kosta en ansenlig summa pengar.

Det andra alternativet är att helt enkelt satsa på en ung, lovande talang som kan växa in i sin roll. Det här är mer lägligt för klubbar som inte sitter på enorma budgetar. Problemet med just mittfältet i FM är att de mentala egenskaperna väger mycket tungt. Det här är även vad som förbättras hos spelaren genom erfarenhet. Därmed kommer det ta lite tid innan du har en färdigställd produkt med en ung spelare.

Här nedan har vi dock sammanställt en lista på tre mittfältsspelare som är riktigt bra trots sin ringa ålder. Om inte dessa, så är det ändå den här typen av spelare du bör rekrytera om du önskar få goda förutsättningar för ditt framtida lag.

3 Lovande mittfältare att rekrytera till din klubb i FM23

  • Archie Gray (Leeds United)
  • Lucas Bergvall (Djurgården)
  • André Oliveira (FC Porto)

Archie Gray (Leeds United)

Den första mittfältstalangen som vi tar upp är en yngling från den engelska Premier League-klubben Leeds United. det handlar här om den 16-åriga Archie Gray, vars potential är skyhög i FM23. Gray kommer även vara det mest dyrköpta alternativet på vår lista, då han redan vid en ung ålder har visat på riktigt goda egenskaper på planen.

Han kan såväl passa bollen väl som kontrollera tempot i en match. Gray har även ganska så goda defensiva kvalitéer, vilket gör honom till en utmärkt tvåvägsspelare. Med en god fostran, fokuserad träning och framförallt mycket speltid kommer det inte krävas mycket för att han skall utvecklas till en av ditt lags viktigaste komponenter.

Om du inte är villig att betala multum för Gray, kan du försöka få honom på ett långtidslån. Få först in honom i klubben, för att därefter börja förhandla om ett potentiellt uppköp.

Lucas Bergvall (Djurgården)

Nästa namn på listan är ett svenskt, vilket redan har spetsat öronen på många storklubbar runtom Europa. Lucas Bergvall är den yngre av två bröder på blott 16 vårar, som härstammar från den unga talangskolan Brommapojkarna. Nyligen gick han dock över till en av Sveriges främsta klubbar i Djurgården, vilket även är uppdaterat i spelarbasen i FM23.

Bergvall besitter extremt många goda kvalitéer för att bli en nyckelspelare i de flesta lag. Från sin mittfältsposition gillar han att ta sig längre upp i planen, där han kan börja dominera spelet med fina och kreativa lösningar. Hans passningsspel är hans styrka, likväl som ett öga för chanser.

Som nyligen kontrakterad till Djurgården kommer du inte direkt kunna köpa den här talangen. Det finns dock möjligheter till att låna honom. Då Bergvall är svensk, kommer han även vara ett relativt billigt alternativ för senare uppköp.

André Oliveira (FC Porto)

Sist på listan har vi André Oliveira, en 16-åring som har sitt hem i den portugisiska storklubben FC Porto. Oliveira är en fantastisk spelare för den som vill ha en säker motor i sitt mittfält. Han kommer leverera allt från öppnande passningar till en bra defensiv närvaro i ditt lag.

Likt den förstnämnda Archie Gray är Oliveira mer av en tvåvägsspelare än säg Bergvall. Han kommer arbeta upp och ner längs planen och vara involverad i matchens alla olika faser. Som en mycket ung spelare, finns det även gott om utrymme för honom att utvecklas eller tränas till vad du vill ha honom som.

Oliveira är inte särskilt dyrköpt med tanke på den framtida kvalité han kommer erbjuda ditt lag. Som med de flesta unga spelare kommer han även vara tillgänglig för lån under ditt spelande.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen