fbpx
Connect with us

Turbulent Säsong för Manchester United

Publicerad

on

Det har hänt en hel del saker på Old Trafford denna säsong. Under mindre en säsong så har laget haft totalt tre stycken tränare. Det hela började när Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjaer var entledigad från sitt manager jobb efter en hel del mediokra matcher från lagets sida. Som en tillfällig tränare så ersatte man Solskjaer med ytterligare en Manchester United-legend, Michael Carrick. Carrick period blev dock väldigt kort, han tränade endast United i tre matcher, med ett fullt klart godkänt resultat –  två segrar och ett oavgjort.

Första vinsten var mot Villarreal i Champions League med en 2-0-seger. United lyckades också få till ett oavgjort mot topplaget Chelsea. Och till sista matchen så lyckades Red Devils att ta tre viktiga poäng mot Arsenal.

Michael Carrick valde att kliva av från hans tillfälliga manager efter Arsenal-mötet och i hans ställe fick United sin tredje manager för säsong. Mannen som tog över Carricks roll var ingen mindre än välrenommerade Bundesliga-tränaren Ralf Rangnick. Rangnick kommer bli kvar tillfällig manager fram till sommaren då United ska jobba fram ett mer långsiktigt alternativ.

United har varit otroligt ojämn under hela säsongen vilket har gjort det extra svårt att veta hur man ska ställa sig till deras resultat. De har förlorade mot lag som ligger långt ned i ligan men även bitvis spelat otroligt bra mot några av ligans topplag. Detta har gjort att oddsen mot United denna säsongen blivit attraktiv. Med sajter som snabbare odds så kan man utnyttja detta och lägga några slamkrypar-bet om man är djärv nog.

De Senaste Matcherna

Manchester United Emblem

De senaste matcherna har laget varit ganska kalla och väldigt oinspirerande med några riktigt tråkiga resultat som 1-1 mot Southampton, 1-1 mot Burnley och en fiasko förlust på straffar i FA-cupen mot Middlesbrough. Laget behövde verkligen en vinst för att rycka upp sig och igår kväll så löste lagets portugisiska stjärnor just detta. Efter nio matcher av måltorka så satte Cristiano Ronaldo United i ledning med matchens första mål i 51:a minuten.

Hans portugisiske vapendragare Bruno Fernandes satte spiken i kistan i slutet på matchen i sjunde tilläggs minuten. Med denna viktiga vinst så ligger man för tillfället fyra i ligan vilket innebär att man är med i Champions League kommande säsongen. Det är dock en del matcher kvar att spela, så United måste fortsätta på det här spåret om man vill spela UCL nästa år.

Duon har varit vass tidigare under säsongen

Den portugisiske duon har visat att man är stekhet tidigare under säsongen när det verkligen gäller. Detta visade man bland annat mot Arsenal tidigare under säsongen. Där slog Bruno hål på nollan. Detta var stort då detta gjordes på Brunos 100:e framträdande för klubben. De två andra målen i 3-2 vinsten mot Arsenal kom från Cristiano Ronaldo. Portugiserna Ronaldo och Fernandes ligger fyra respektive sjua i premier leagues skytteliga. Vi får hoppas att dem kan behålla samma hetta resten av säsongen och hålla Uniteds drömmar om ett UCL och en topplats i tabellen levande.

Slutord

Säsongens resa för United har varit oerhört turbulent, både vad gäller resultat och allt som hänt runt om klubben, och än är säsongen inte slut. United-historien har enbart börjat, det ska bli spännande att fortsätta följa laget under slutet av säsongen och se vad dem kan åstadkomma.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen