fbpx
Connect with us

5 tips att ha i åtanke när du bettar på fotboll

Publicerad

on

Fotboll och spelpolletter på gräs

För att ge lite extra krydda och spänning till en fotbollsmatch som sänds på TV är det många som väljer att betta. Då bettar man på hur man till exempel tror resultatet blir eller hur många mål ett visst lag kommer att göra under en match.

Fotbollsindustrin är verkligen enorm och detta har inneburit att intresset för gambling i olika former inom just denna sport blivit väldigt populärt. För att du ska kunna betta på ett smartare sätt ger vi dig 5 tips att ha i åtanke när du bettar på fotboll!

1.   Välj rätt bettingsida

Om du inte har särskilt stor erfarenhet av att betta eller generellt att spela på casinon, kanske alla bettingsidor ser väldigt lika ut vid en snabb anblick. Men faktum är att valet av bettingsida påverkar din spelupplevelse enormt och hur ett specifika odds ser ut skiljer sig även det markant mellan olika plattformar.

För att du ska kunna betta på fotboll på ett tryggt och smart sätt är det därför viktigt att du gör ordentlig efterforskning innan du lägger en insats. Välj också en plattform som är etablerad och där oddsen ligger i din fördel.

2.   Analysera resultat och placering

Erfarenhet och framförallt kunskap är huvudnyckeln till att lyckas inom betting. För att du ska få en större chans att förutse resultat är det därför viktigt att du analyserar tidigare resultat, placeringar under tidigare säsonger och även vilka fotbollsspelare som är utmärkande och kommer att närvara under matchen.

Precis som när du väljer vilka aktier du ska investera i på börsen, så ger en noggrann analys och kunskap dig den allra bästa grunden och är därför inget som du bör prioritera bort.

3.   Hur högt ligger laget i ligan?

Ställningen i Premier League-toppen 12/5-22

Förutom den tävling eller turnering som pågår just nu kan det också vara klokt att kika på hur laget i fråga ligger till i den liga som den annars spelar i. De flesta lag har även en eller flera stjärnspelare som bidrar till hur goda chanser laget har att vinna en specifik match.

Om det också saknas flera framstående spelare så kanske detta påverkar lagets chanser negativt och är därför också en viktig punkt att ha i åtanke. Har det under tidigare matcher givits ut några röda- eller gula kort som påverkar valda spelare?

Ju mer information du samlar på dig desto bättre förutsättningar får du att betta rätt! Det är också viktigt att du kikar på båda lagen i matchen för att få en tydligare helhetsbild.

4.   Hur gick det i tidigare matcher?

En stor fördel med att fotboll har varit populärt länge är att du har väldigt mycket bakgrundsfakta och resultat som du kan väga in i din beräkning av matchresultat.

Ett väldigt bra tips är att kika på tidigare matcher mellan länderna eller lagen som du har att välja mellan. Statistiskt så är det nämligen vissa lag som har svårare att möta varandra beroende på vilken typ av taktik och spelteknik som de använder sig av.

5.   Välj rätt match att betta på

Sist men inte minst så är det också mer fördelaktigt om du gör ett bra val av match eller turnering som du bettar på. Mindre turneringar kan vara lite knepigare att förutspå eftersom de flesta tränare väljer att spara sina stjärnspelare för de lite större matcherna. Då är det inte alltid tidigare resultat kommer att hjälpa dig att betta rätt.

Fokusera istället på större kupper eller matcher som det är fler som bettar på, samt där det finns mer information och tidigare resultat som du kan ta med i beräkningen. Tänk också på att betting ska vara roligt och om du ändå har tänkt kolla på en särskilt match så kanske det är just denna du vill satsa på?

 

Så med dessa tips i åtanke, vilken match ska du betta på nästa gång och hur tror du resultatet kommer att bli?

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen