fbpx
Connect with us

Superettan match botten mot toppen!

Publicerad

on

Då var det dags att titta närmare på en match som är enormt viktig för båda lagen där en vinst kan betyda olika fortsättningar för resten av säsongen.

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Match: Vasalunds IF – IFK Värnamo

Två nykomlingar möter varandra, men det är två nykomlingar med helt olika förutsättningar inför dagens match.

Vasalund parkerar sist i tabellen med totalt 21 poäng och 27-40 i målskillnad. Dessutom har man haft tränarbyte tre gånger där kontinuitet och desperation kanske har varit deras svagaste sida än så länge. I den senaste matchen mot bottenkonkurrenten Brage så hade man dessutom så dålig inställning så man började undra om det var pojklagsfotboll man spelade! Här förlorade man helt rättvist med 3-0 på bortaplan. Nu är varje match en måste match då lagen ovanför kvalstrecket och de som ligger på kvalplats börjar ta poäng. Vid förlust ikväll så är man tre poäng från en kvalplats.

Vasalund har mittbacken Ceesay Kebba och anfallaren Denni Avdic borta för skador, vilket är två viktiga spelare som kommer saknas. Man har också mittfältaren Daniel Söderberg avstängd. Men man har fått låna in AIK löftet Tom Strannegård som med sina 19 år ska vara med och lyfta Solna laget från en sista plats.

Värnamo som också är nykomling i årets serie, arbetar i motsatsen från Vasalund med kontinuitet. Här styr Jonas Thern skutan sen många år tillbaka och detta gör han med framgång. Värnamo leder fortfarande serien efter 23 spelade omgångar, där man har 46 poäng och 31-19 i målskillnad. När det återstår sju omgångar så har man tappat lite i det defensiva arbetet då man nu plötsligt börjar släppa in flera mål i matcherna, vilket man inte gjorde i början av säsongen. Senaste två matcherna har man dock vunnit, senast mot Västerås med 3-2 hemma och matchen innan dess 2-3 vinst borta mot Trelleborg. Vinner man ikväll så är man nio poäng före Helsingborg som ligger på en positiv kvalplats.

Frågan alla ställer sig, vill verkligen Värnamo gå upp i allsvenskan? Många röster utifrån säger att man inte vill detta då man inte har organisationen för att spela i allsvenskan. Rykten går också att man snart kommer börja tappa poäng för att ”bara” bli trea eller fyra i årets serie. Undertecknad tror inte ett dugg på detta, har man möjlighet att gå upp och få plocka hem lite extra pengar i allsvenskan en säsong så gör man givetvis detta. Kan Östersund, Degerfors, Mjällby och Varberg klara av att spela i allsvenskan så klarar även Värnamo av detta.

Spelet:

Toppen mot botten och en viktig match för båda lagen. Hemmaplans fördel för nykomlingen Vasalund bör spela roll. När man dessutom spelar på konstgräs gynna detta så klart hemmalaget ännu mer.
Vasalund kommer parkera bussen med en fembackslinje – ja kan vara sju också, enbart för att leva på kontringar. Här får Värnamo se upp då de plötsligt visar svagheter bakåt, samtidigt som Vasalund är riktigt skarpa framåt, men läcker betänkligt bakåt.

Värnamo verkar ha en extra växel när det behövs och idag måste man lägga i den om man ska få hål på ett desperat hemmalag.

Men trots ett desperat Vasalund så måste jag bocka i en tvåa i dagens match. Jag anser att Värnamo är för starka och vinner, men samtidigt så kan Vasalund mycket väl bjuda upp till kamp och om man ligger under så kommer man gå för att komma tillbaka in i matchen igen, vilket kan ge Värnamo större ytor att husera på framåt, därför blir det också ett spel på över 2.5 mål i denna match.

När man möttes i första matchen så vann Värnamo enbart med 1-0 och här var det faktiskt läge för Vasalunds mål flera gånger om.

  • Spel 1: Värnamo seger
  • Odds: 1.68
  • Spelvärde: 4/5
  • Spel 2: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.88
  • Spelvärde: 4/5
  • Avspark: 19:00
  • Spelbolag: William Hill

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen