fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll: Blandad kompott inför dagens spel.

Publicerad

on

Djurgården, Kalmar, Liverpool spelen satt alla igår och det med marginal. Idag läggs spel från Sverige, Nederländerna och England allt i en bland kompott med riktigt bra odds i flera av matcherna

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Match: Mjällby – AIK

Mjällby har klara problem med att få till det. Men när man sparkade tränarna så kom dock en liten vändningen. De två sista matcherna har laget hållit nollan och tagit tre av fyra poäng. Trots det ligger man alltjämt på en kvalplats och det är bara två poäng ner till Örebro under strecket. Framför allt är det offensiven som inte fungerar då man bara har gjort 13 mål framåt. Defensivt med sin 19 insläppta är det däremot bara fyra lag som är bättre än bottenlaget och där räknas dagens bortalag in.

AIK går lite oväntat för guldet och det ser onekligen riktigt bra ut. Vinst ikväll och man återtar serieledningen efter att Djurgården krossade Hammarby igår. Det är nog lite chockerande för hela AIK och deras anhängare att man faktiskt är ett topplag! Att AIK skulle vara ett av de bästa lagen bakåt, det är vi vana vid, sen att de inte är speciellt heta framåt vet vi också, men det räcker att man vinner sina matcher med en boll så är man ett topplag.

Ikväll är det inte motståndet i sig själva som är det svåra, det är i stället just deras egen oförmåga att göra mål mot lag som parkerar bussen och sen kontrar. Att man ska ta en poäng är det nästan en garanti på, men sen ska man också vinna matchen. Med sega anfallare är det som vanligt otroligt viktigt att Sebastian Larsson levererar passningar och fasta situationer och gör han det så kan det bli en riktigt bra afton på Listerlandet.

Oddset är alldeles för bra för att vara sant – Det är trots allt toppen mot botten i denna match och här måste AIK ses med riktigt stor chans att vinna. Jag klickar i en AIK seger då jag anser att det råder klasskillnader mellan lagen, här gäller det bara att få hål på Mjällby bussen och sätta sega Henok på bänken. Det finns dock stor risk för en 0-0 match så varför inte lägga en peng även där!

 • Spel: AIK seger
 • Odds 2.10
 • Spelvärde 4/5
 • Avspark 19.00

Match: Jong Ajax – Breda

Ungtupparna från Ajax tar emot Breda, förra årets femma och kvallag till högsta ligan. Jong Ajax kom förra året på en sextonde plats och det skilde hela 33 poäng mellan dessa båda lag. Efter fem omgångar i årets serie så har det absolut inte sett ut som att Breda kommer vara topplag i år. Breda har endast vunnit en match, spelat tre kryss samt förlorat en efter fem omgångar. Nu är det dock dags för en trea då man möter dessa ungtuppar som har fyra förluster och endast en seger på de fem inledande omgångarna.

Här ska det givetvis vara stor skillnad om Breda kommer upp i den klass som de hade förra året. Breda har dessutom mött klart bättre motstånd i sina matcher än vad hemmalaget har gjort, vilket ger ännu mer hopp om att en trea ska bärgas trots bortaplan.

Enligt spelbolagen så är Breda knappa favoriter och här skulle jag vilja påstå att vi har fått ett överodds till skänkes som kommer sjunka under dagen och innan avspark. Jag trycket till med ett högt spelvärde då det är två lag med helt olika förutsättningar där det ena laget ska utbilda unga spelare, medan det andra har som mål att kliva upp i seriesystemet.

 • Spel: Breda seger
 • Odds 2.45
 • Spelvärde 4/5
 • Avspark 20.00

Match: Everton – Burnley

Jag avslutar i England där det blir en PL match som bara ska sluta på ett sätt – Eller!

Everton har börjat riktigt bra med 7-3 i mål och sju poäng på de första tre matcherna. Nu har man mött Southampton, Leeds och Brighton så det är inte mycket att skryta med egentligen. Men med fina Benitez åter i en tränarrollen i England så kan Everton mycket väl bli topp fem i år. Att man har materialet i bland annat Pickford i mål, backen Digne, mittfältaren Allan och James Rodriguez samt farliga anfallare i Richarlison, Calvert -Lewin och Moise Kean gör att man absolut ska vara ett topplag.

Svintråkiga Burnley klamrar sig fast i högsta ligan år efter år och kassan blir bara större och större då ingen spelare med status vill spela i detta lag – trots att det är PL lag. Att man gör det bra är väl inget att snacka om. Man spelar efter sina förutsättningar och det är som sagt inte många.

Parkera den berömda bussen och så hoppas på att motståndarna ska göra ett misstag defensivt eller missa lägen som en blind hade kunnat göra mål på är det bästa sättet att beskriva deras fotboll. Att man ska få det tufft i år är inget annat än förväntat och det har börjat precis så. Efter tre matcher har man endast tagit poäng mot Leeds hemma 1-1, sen har det blivit förlust mot Liverpool borta 2-0 och Brighton hemma 1-2.

Nu möter Everton ännu ett lag som inte är mycket att glädjas åt och detta dessutom på hemmaplan. Här ska man bara vinna och med ett bra odds på fickan så kör vi en riktigt bra etta som avslutning på kvällen. Givetvis gäller det att få hål på elva manna muren i Burnley, men får man väl får detta så kan det rinna iväg i målprotokollet för ett starkt Everton.

 • Spel: Everton seger
 • Odds 1.74
 • Spelvärde 4/5
 • Avspark 15.00

Sammanfattning:

Everton och Breda bildar en riktigt fin dubbel förutom singelspelen. Här hamnar vi på 4,26 i odds och detta är en dubbel som verkligen har förutsättningar att klicka in denna måndag.

Lycka till vid rygg! 

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen