fbpx
FC BarcelonaFotbollJuventus

Uppgifter: Barcelona säljer stjärnan till Juventus

Juventus är på jakt efter en duktig mittfältare. Enligt Sky Sports har de både funnit rätt spelare och lyckats övertala både honom samt hans klubb. Det handlar om Arthur från Barcelona.

En riktig storaffär är på väg att gå igenom. Italienska storklubben Juventus har uppgetts vara ute efter en talangfull mittfältare, som nu bekräftats vara Barcelonas Arthur. Sky Sports rapporterar att Bianconeri är överens med den katalanska klubben och att det ska röra sig om en saftig övergångssumma.

Transfersumma: 80 miljoner euro

Juventus kommer enligt uppgifterna få slanta upp rejält för Barcelonas guldklimp. Det ska handla om en affär på omkring 80 miljoner euro.

Källan Sky Sports skriver vidare att Arthur tidigare inte har velat lämna Barca, men att “den gamla damen” nu är på väg att övertala honom om att ansluta till Italien och Serie A.

Affären förväntas vara klar innan 30 juni

Övergången från Barcelona till Juventus ska klubbarna vilja ha klar innan den 30 juni. Arthur har ett kontrakt med sin nuvarande klubb som sträcker sig till sommaren 2024. Om en affär eventuellt skulle äga rum, förväntas Arthur få en högre lön i sin nya klubb.

23-åringen har hamnat i målprotokollet fyra gånger den här säsongen och han har dessutom spelat fram till fyra mål.

Vem vinner Serie A?

SPELA PÅ DIN FAVORIT

Relaterade artiklar