fbpx
Connect with us

FC Barcelona görs om från grunden 

Publicerad

on

Lionel Messi

Det händer mycket i Barça just nu. Laget har anställt en ny tränare som nu håller på att förändra laget. Flera spelare har sagts upp och andra har rekryterats.  

FC Barcelona 2.0

Barça har stött på en del motgångar den senaste tiden. De slogs till exempel ut från Champions League i kvartsfinalen efter en förlust på 8-2 mot Bayern-München och i januari åkte de ut ur den spanska supercupen. I ett försök att bryta den negativa trenden har Barça sparkat sin tidigare tränare Quique Setien och istället anställt Ronald Koeman. Koeman har en fin meritlista som tränare, bland annat har han lyckats leda det Nederländska landslaget till EM 2021. Svensken Henrik Larsson kommer att tjänstgöra som assisterande tränare. 

Har börjat säga upp spelare  

Ett av Koemans första steg i förändringsarbetet har varit att göra sig av med fyra spelare. Det handlar om anfallaren Luis Suárez, backen Samuel Umtiti, mittfältarna Ivan Rakitic och Arturo Vidal. Junior Firpo, 24, kan också komma att kickas från laget, enligt den spanska radiokanalen Sport.  

Suárez ska ha andra alternativ när han lämnar Barcelona. Till exempel ska den nederländska klubben Ajax vara intresserade av honom. En annan intressent är den franska klubben Paris Saint-Germain FC. 

Suárez tyckte inte att uppsägningen gick till på ett bra sätt. Radiokanalen Sport säger att spelaren blev sårad över att samtalet var så kort. Han tyckte sig förtjäna en bättre behandling efter att ha arbetat så hårt för klubben. Att han är god vän med lagkamraten Lionel Messi gör inte beskedet roligare för Suárez. 

Nyrekryteringar 

Den spanskspråkiga tidningen Mundo Deportivo har publicerat en artikel som går igenom positionerna som Barcelona strävar efter att vässa. De menar att de ska byta ut sina backar, en mittfältare och en nummer 9 till bättre versioner. Koeman ska dock även ha satt sikte på att köpa in anfallaren Lautaro Martínez. 

Spelarna som laget redan har rekryterat är: Jordi Alba, Sergio Busquets och Philippe Coutinho. Nu sätter försäsongens träning igång och de nya spelarna kommer att få en chans att visa Koeman om han har fattat rätt beslut. 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen