fbpx
Connect with us

Nederländska Ronald Koeman ny tränare för FC Barcelona 

Publicerad

on

Ronald Koeman Barcelona

Ronald Koeman har utsetts till Barcelonas nya tränare. Han har tackat ja till drömjobbet och kommer inom kort att börja arbeta på att lyfta laget, som har haft en del motgångar den senaste tiden. 

Koeman får 2-årskontrakt

Den nederländska fotbollstränaren Ronald Koeman, 57, ska snart lämna Nederländerna och åka iväg för att träna FC Barcelona. Han kommer förmodligen att få ett tvåårskontrakt av Barcelona. 

Koemans kontrakt med den den nederländska fotbollsföreningen (KNVB) har en speciell klausul som säger att han får bryta kontraktet med dem om han får ett erbjudande från Barcelona. Barcelona var klubben som han spelade för och det var även där han började sin träningskarriär som assistent till Louis van Gaal. 

Koeman har inte hymlat med att han har drömt om att bli tränare för Barcelona. Till nederländsk press har han sagt att det kändes som “nu eller aldrig” för att acceptera erbjudandet. 

Ersätter Setien

Det råder stor osäkerhet om framtiden för internationell fotboll på grund av coronaviruset. Det är till exempel ovisst om Nations Leagues matcher nästa månad blir av, då COVID-19-fallen har ökat runt om i Europa. Man har även skjutit på EM till nästa år. Det här var faktorer som underlättade Koemans beslut. 

I måndags fick Barcelonas tränare Quique Setien sparken efter att laget hade förlorat mot Bayern-München i kvartsmästerskapet. Matchen slutade med 8-2 till Bayern-München. 

Måste bygga upp laget 

Koeman har en stor uppgift framför sig. Laget behöver byggas upp igen efter att ha kommit två i La Liga och blivit utsparkat ur Copa del Rey i kvartsfinalen. 

För det nederländska fotbollsförbundet så är det en stor motgång att Koeman reser. Koeman har ett kontrakt som gäller till World Cup 2022 och ledde laget till kvalificering till EM. 

Sarina Wiegman blev tränare för Nederländernas nationella kvinnolag. Hon ersätter därmed Phil Neville. 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen