OS 2018

Charlotte Kalla och Stina Nilsson tar ett nytt OS-silver för Sverige

Sverige fortsätter att leverera i skidspåret under OS när Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog ett nytt OS-silver i sprintstafetten – efter ett sanslöst drama på sista sträckan.

Efter ett dramatiskt kval, där Charlotte Kalla bröt staven, väntade en nervkittlande final mot grannlandet Norge. Väl i finalen var det USA, Norge och Sverige som tog kommandot direkt och ryckte ifrån sina konkurrenter.

Inför den sista sträckan gjorde Stina Nilsson en satsning i den sista backen in mot målrakan, där det vart riktigt dramatiskt när åkarna nästan åkte ihop innan upploppet. Stina Nilsson kom in som etta på slutspurten – men blev omåkt av Jessica Diggins precis innan mållinjen – som vann med en halv skida. USA tog guldet, Sverige silvret och Norge tog bronspengen.

Guldet till USA – som var deras första guld någonsin i skidspåret under ett Olympiskt mästerskap.

Sverige är nu uppe i fyra OS-guld och fyra OS-silver.

Texten uppdateras…

Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *