fbpx
Connect with us

OS 2018: Silverhjältens första ord efter bragden i Sydkorea – hyllas överallt

Publicerad

on

Sebastian Samuelsson. Lägg det namnet på minnet! Efter en helt makalös bedrift tog han hem Sveriges andra medalj under OS i Sydkorea. Junioren Samuelsson, som aldrig slutat bättre än en 13:e plats individuellt i världscupen, var helt lyrisk efter drömloppet. 
– Det är helt otroligt och jag har inte fattat det än, säger han enligt Sportbladet

Han startade på 14:e plats i jaktstarten, men efter att ha gått rent under de första två rundorna började det infinna sig en liten vittring om medaljerna för svensken. Inför den tredje skjutningen bommade dock svensken – något som även storstjärnorna Tarjei Bö, Arnd Peiffer och Martin Fourcade även gjorde. Detta innebar att han verkligen var med hela vägen in på målrakan. Trots svåra förhållanden behöll 20-åringen sitt lugn under hela åket.

”Jag försökte vara lugn och sätta skotten i dag. Det var svåra förhållanden så det fick ta tiden den tog. Jag märkte att det gick långsammare för mig att skjuta”, säger han enligt Sportbladet.

När han sedan kom in på upploppet, lyckades han spurta om den tyske superstjärnan och regerande sprintvärldsmästaren, Benedikt Doll. Silvermedaljen var ett faktum.

”Det är helt otroligt. Att jag sätter 19 av 20 träff är fantastiskt bra, tycker jag. Det var en perfekt dag för mig i dag. Det är verkligen helt otroligt och jag har inte fattat det än”, säger han enligt Sportbladet.

Silvermedaljen betyder att Sverige nu har två OS-medaljer, sedan Charlotte Kallas fantastiska bedrift när hon vann skiathlonen i lördags. Hyllningarna lät inte vänta på sig. 

NRK menar att juniorens insats var ”sensationell” och Dagbladet sätter rubriken ”Bankade norska medaljhoppet gult och blått” och syftade på landsmännen Tarjei Bö och Erlend Bjöntegaard. Svenskens jätteskräll jämfördes även med en viss norsk superstjärna.
”Svenske Samuelsson, den yngste i fältet med sina 20 år, körde en riktig Northug-rush och visade Doll ryggen”, skriver tidnigen Dagbladet.

Även guldmedaljören Martin Fourcade hyllar unge Samuelsson efter silvermedaljen, som ni kan se i klippet här nedanför.

Spela på OS hos UNIBET – få 500% i insättningsbonus

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen