fbpx
Connect with us

OS 2018

Här springer Peter Forsberg med OS-facklan för Sverige

Publicerad

on

Peter Forsberg har vunnit OS-guld hela två gånger och även varit svensk fanbärare vid OS-invigningen. I dag var det dags för nästa stora merit för hockeylegendaren – nämligen att springa med OS-facklan.

Under tisdagen svensk tid sprang Peter Forsberg, med en viss nervositet, sin delsträcka vad gäller hedersuppdraget. Huvudpersonen i fråga medger att det inte var helt lätt att bara jogga med facklan i handen.
– Tydligen sprang jag ju för fort. Jag var lite för sugen. Han sa: ”Slow down, slow down”. Men jag kan inte springa långsammare. Jag är en av de sämsta på att springa, men jag höll lite för högt tempo och det har jag ju aldrig gjort i mitt liv innan, säger Forsberg i klippet nedanför.

Se Forsberg bära den olympiska elden här:

– Jag var ändå lite nervös innan, det sänds ju på tv och allt så. Det var hedrande också, en kul känsla, säger han stolt om sin lilla springtur till Eurosport.

Managed By Sportpanelen