fbpx
Connect with us

OS 2018: Peter Forsberg får en rejäl känga av finska lagkompisen i direktsändning

Publicerad

on

Tre Kronor har inte ens gått in i OS-turneringen ännu – trots det har det redan hettat till inför gruppspelsmatchen mellan Sverige och Finland. 
– Det var en ful spelare. Det kom tacklingar fem sekunder för sent, så Foppa kan hålla käften helt och hållet, säger Timonen till finska Kanal 5.

Anledningen till påhoppet är att Forsberg tidigare under helgen pratade med den finska kanalen om hur han upplevde mötena med ärkerivalen Finland.

”Jag tycker inte de spelade hårt, utan fult. De slashade och crosscheckade alltid. Men det var ett sätt att vinna matcher, att ge allt på isen och att göra allt för att vinna matcher. Det var alltid en utmaning att spela mot dem, du visste att det skulle vara tufft efter matchen med ett par ispåsar. Men när du slog dem kändes det desto bättre” sa Forsberg till kanalen.

Den svenska hockeylegendarens ord fick dock inte alla att dra på smilbanden och hålla med. Kanal 5:s hockeyexpert Kimmo Timonen, som spelade tillsammans med Forsberg i Nashville under slutet av säsongen 2006/07, svarade på Forsbergs uttalande i den finska kanalens direktsändning.

”Jag läste en artikel för ett par dagar sedan där han nämnde att finländska spelare spelar fult, men måste jag måste fritt kunna säga att, trots att han säkert var en av världens bästa hockeyspelare, men DET var en ful spelare. Det kom tacklingar fem sekunder för sent, så ”Foppa” kan hålla käften helt och hållet, säger Timonen och fortsatte: – Han var den fulaste spelaren enligt mig. Han var också en väldigt bra spelare och den överlägset svåraste motståndaren för mig.

Om det hela är ett trick för att få igång lite extra engangemang och hetta kring matchen mellan ärkerivalerna – det återstår att se. Sverige och Finland kommer i alla fall att mötas i OS-turneringen söndagen den 18:e februari.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen