fbpx
Connect with us

Hela världen tokhyllar guldhjälten Charlotte Kalla

Publicerad

on

Charlotte Kalla vann den första guldmedaljen i OS i Pyeongchang. Skiddrottningen knäckte resten av startfältet när det var två kilometer kvar av skiathlonen, ett ryck och avgörande som satt avtryck runt om i världen – ny tokhyllas hon av alla.

Under lördagsmorgonen kunde TV-publiken bevittna hur Kalla fullständigt körde i från sina motståndare under OS-mästerskapets andra dag. Till slut vann svenskan över sin norska konkurrent Marit Björgen med hela 10 sekunder.

– Det är en väldigt go känsla i magen just nu, det bubblar av både glädje och lättnad – mest för att det varit så himla roligt att tävla i dag, när man får känna sig så här stark, säger Kalla efter karriärens andra individuella OS-guld till Kanal 5.

Och det är inte bara svenskan själv som har en bra känsla i magen. Hela världen tokhyllar vår svenska skiddrottning och menar på att det har blivit ett tronskifte i skidvärlden.

”Kalla tävlade i en egen liga”, skriver tyska Sport1 medan Norska VG sätter rubriken ”Tronskifte när Kalla slog Björgen” och skriver: ”Nu är det mycket som tyder på att Kalla är på väg att överta platsen som världens bästa kvinnliga skidåkare”.

Dagbladet.no skriver att ”Kalla krossade allt motstånd och var överlägsen på OS första distans” och ARD1 kallar Kallas insats för ”enastående”. Välförtjänta och väldigt välförtjänta hyllningar till Charlotte Kalla!

Se till att följa Sportpanelen för att ta del av allt det hetaste från OS 2018.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen