fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG; Slut på kryssmatcher, ett odds på 3,05 är taget!

Publicerad

on

Ishockey är en sport som det är otroligt svårt att hitta vinnare i, det spelas otroligt många matcher per år oavsett vilket serie eller vilket land. De hinner aldrig träna ordentligt under säsongen, utan bara fokus på att resa, spela, vila. Det är först när vi närmar oss slutspel som det börjar hända saker och man kan lite på att varje spelare, varje lag, har träffat rätt i sina formkurvor. Att spela Oskarshamn eller AIK i allsvenskan, brukar generera pengar, men det är klart svårare att sia om en match i elitserien! Nu står det en alldaglig match under tisdagskvällen på agendan nere i Malmö. Så sent som i lördags hade dessa två lag match, nu drabbas man samman igen. Men i brist på ett otroligt dåligt utbud i bland annat fotbollen, ger jag mig in i denna vanskliga värld. Jag tror mig trots allt ha hittat ett vinnande spel.

Malmö Redhawks – Djurgårdens IF / Spelstopp 18,59

Alla tre kaptenerna i Malmö, Sylvegård, Händemark och Hetta är avstängda för otillåtna tacklingar. Händemark som gör en onödig huvudtackling i offensiv zon mot Timrå i powerplay är den senaste av dessa tre att bli avstängd. En helt onödig tackling och nu är han borta i tre matcher. Detta visar ett Malmö som är i obalans och lagets tidigare så fina start har stagnerat helt.
Trots detta vände man förvisso mot Timrå och vann efter övertid (4-3) efter ha vänt underläge 1-3 genom kvittera med 29 sekunder kvar av matchen.
Dessförinnan hade Malmö tre raka nederlag, denna negativa trend har skjutit Malmö allt längre ner i tabellen, nu innehar Malmö nionde platsen med ynka tre poäng ner till jagande Rögle som ligger utanför slutspel.
Ett stort problem Malmö visat upp under hela säsongen är disciplinen på isen och spelet i efterföljande numerärt underläge. En boxplaystatistik på låga 75,24 är tolfte bäst i ligan och Malmö är det lag som dragit på sig flest antal utvisningsminuter, dessutom tagit flest tvåminutersutvisningar av alla lag. Till mötet mot Djurgården saknas viktiga kuggar som: Händemark, Sylvegård, Hetta, Molin och Cronholm.

Dubbla segrar för Djurgården över Brynäs och en total målskillnad 5-1. Att man möter varandra direkt efter en match, är ett bevis på hur sjuk denna serie egentligen är. Nu radar Djurgården upp segrar och med fyra raka vinster är laget som nämnt formstarkast i ligan. Vad har då fått igång Djurgården! Målvaktsspelet tillsammans med defensiven är just nu helt fantastiskt. Reiderborn har plötsligt hittat formtoppen och har seriens bästa räddningsprocent med 93,4%. Detta tillsammans med ynka fem insläppta mål på de senaste fyra matcherna gör att DIF släppt in minst mål i hela serien.
Den starka formkurvan har gjort att Djurgården nu är fyra med 57 poäng efter 33 omgångar.
En annan styrka, är offensiven, med spelare som Lilja, Axelsson, Josefsson och Jonsson-Fjällby har Djurgården gjort klart flest mål i hela serien. Hela 99 gjorda mål, ger ett målsnitt på tre mål per match.
Djurgården har briljerat med sitt powerplay, 26,26% är bäst i ligan, man har gjort hela 26 mål i spelformen powerplay och även det är bäst i serien.
Djurgården kommer till spel utan långtidsskadade Enqvist och Possler samt att Grewe är avstängd.

Det har blivit fem raka möten med oavgjort resultat efter fulltid, mellan dessa två lag. Nu tror jag att det blir en klar Djurgårds seger! Man åker till en arena i Skåne som Djurgården trivs i, sju vinster av dom åtta senaste besöken samt en ruggig toppform, gör laget till vinnare ikväll.
Malmö är i obalans och har både en svajig disciplin tillsammans med en svag defensiv. 15 mål insläppta på lagets fyra senaste matcher håller inte mot Djurgården, vars offensiv är stekhet tillsammans med rejäl bredd i offensiven. Egentligen skiljer det inte så mycket mellan lagen, men just nu tror jag att Djurgården kommer vinna denna match relativt komfortabelt  Spel; 2:a Djurgården hcp -1 / Odds 3,05 / Spelbolag Betway.

Lägg spelet på betway, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen