fbpx
Connect with us

5 Utmärkta Stegräknare för 2024

Publicerad

on

Stegräknare på handled

Ju fler steg du tar i vardagen, desto bättre för kroppen. Den här simpla principen är idag enklare än någonsin tack vare stegräknare. Detta är små teknologiska apparater som räknar dina steg utefter vibrationerna från fötterna anslag i marken. Flera lever idag sina liv efter vad deras räknare säger och sätter upp mål för hur många steg de skall ta om dagen. Det finns mängder med stegräknare klocka på marknaden du kan köpa. Här nedan har vi listat fem av dem som vi anser är bland de bästa.

Några av marknadens bästa stegräknare

  • Garmin Vivosmart 4
  • Honor RYSHB03
  • Fitbit Veras 3
  • BIGGERFIVE
  • Omron Walking Style IV

Garmin Vivosmart 4

Garmin Vivosmart 4 stegräknare

Den första av de stegmätare klocka som vi tittat på kommer från teknologiföretaget Garmin. De gör mer än bara GPS.er, utan har även flertalet manicker som hjälper dig med att hålla kroppen aktiv. Bland deras produkter finner man så Garmin Vivosmart 4, vilket är en aktivitetsklocka som bland annat kan räkna de steg du tar om dagen.

Du kan ställa in olika etapper på steg, så du får notifikationer av klockan när du klarat av delmålen. Själva klockan är liten och smidig. Den sitter även mycket bra på handleden utan att vara i vägen. Det batteri som driver denna stegmätare håller ovanligt länge. Du kommer få ut cirka 7 dagar av användning innan det är dags att ladda den.

En annan bra funktion utöver att den räknar steg, är att Vivosmart 4 också kan övervaka din sömn. Sover du således med klockan på handleden kommer du morgonen därefter kunna se hur din sömnrytm var under natten. Du får allt detta och lite till för ett mycket bra pris. Denna modell från Garmin brukar ligga på runt 900:-, men går även att få billigare på vissa ställen.

Honor RYSHB03

Honor RYSHB03 stegräknare klocka

Nästa stegmätare klocka på listan kommer från teknikföretaget Honor. Det handlar då om deras modell RYSHB03, vilken är en aktivitetsklocka av högsta kvalité. Fäst runt din handled kommer den att både mäta samt räkna de steg du tar. Du kan även självfallet använda RYSHB03 som ett vanligt armbandsur, då den även håller tiden.

Något intressant med denna modell är att den utan några bekymmer kan användas under vatten. Du kan gå ner till cirka 50 meters djup med klockan utan att den skadas. Batteriet som driver stegräknaren från Honor håller otroligt länge. Det uppskattas att en nyköpt RYSHB03 håller batterilivet i 20 dagar.

Utöver tidshållning och stegräkning kan du även kolla upp vissa av dina värden med klockan. Den kan spåra både din puls som syremätningen i blodet. Som en liten extra funktion kommer den även att ge dig råd på hur du kan aktivera dig bättre. Till priset är det här även ett mycket bra inköp, då Honor RHYSB03 ligger på cirka 500:- i butik.

Fitbit Veras 3

Fitbit Veras 3 stegräknare klocka

Fitbit Veras 3 är en stegräknare klocka som uppfyller alla dina behov, både när det kommer till att räkna steg som de du har i vardagslivet. Det här är en mer komplett aktivitetsklocka än de andra på listan, vilket även reflekteras i priset. Dock är det stegräknarfunktionen som är den viktigaste för oss, vilket den här modellen klarar av mycket bra. Den app som medföljer och styr klockans funktioner kan laddas ner både via iOS som Android-operativsystem.

Batterilivet håller i cirka 6 dagar vid en nyköpt Fitbit Veras 3, vilket är helt acceptabelt. Du kan sedan ladda upp den lätt när det så krävs. Det finns en GPS-funktion i denna stegräknare vilken tillåter dig till att gå ut på längre turer utan behov av vare sig karta eller smartphone. Det finns även en mycket bra ljudspelare i klockan som du kan streama musik genom.

Det går även att lagra ljudfiler på den interna hårddisken om du så skulle önska. Det finns ett antal sätt att utföra kontroller över funktionerna i Fitbit Veras 3, varav en röstassistent är ett. Det här är som nämnt ett mer kostsamt inköp då denna modell av stegräknare klocka kostar kring 1 400:-.

BIGGERFIVE

BIGGERFIVE stegräknare

BIGGERFIVE:s stegräknare klocka är en modell av aktivitetsarmband som fått många lovord, särskilt från de yngre motionärerna. Liten till formen och smidig att bära, är den här klockan utmärkt som ett alternativ för både barn och ungdomar som vill räkna sina steg. Den gör dock mer än bara det. Du kan även bevaka din sömn med klockan, vilket är särskilt anpassligt för de barn som inte sover väl om nätterna.

BIGGERFIVE analyserar då ditt sömnmönster och kan visa på när under natten man har sovit illa. Det finns sju dagar av kontinuerligt användande i batteriliv, varpå du sedan enkelt laddar den. Den app som styr klockans funktioner går även att ladda ner på iOS/Android för en bred tillgänglighet för användaren. BIGGERFIVE:s aktivitetsklocka är den billigaste vi har med på listan och kostar kring 350:- i butik.

Omron Walking Style IV

Omron Walking Style IV stegräknare

Den sista av de manicker vi tar upp här är ingen aktivitetsklocka. I stället är Omron Walking Style IV en rakt igenom klassisk modell av stegräknare. Du fäster den antingen vid bältet eller lägger den i fickan för att sedan ha den räkna de antal steg du tar. Det är helt enkelt inte simplare än så. Till formen kan en Omron Walking Style IV likna en av de gamla personsökarna som folk bar innan mobiltelefonen riktigt etablerat sig som det primära sättet för kontakt i samhället.

Det finns många fördelar med att köpa en sådan här modell framför de övriga aktivitetsklockorna på vår lista. Bland annat får du upp till ett halvår av användande ur batteriet. Sedan erbjuder den något unikt i att den räknar stegen med mer ackuratess då den sitter bättre till för att läsa av benens och fötternas rörelser.

En Omron Walking Style IV har en mycket lättläslig display på vilken du enkelt kan se hur många steg du tagit. Det är även lätt att göra inställningar på den. Priset är helt överkomligt för den som vill ha en pålitlig om än rudimentär apparat för att räkna sina steg. I affär behöver du lägga ut cirka 380:- för att få tag på denna produkt.

Håll koll på stegen

Det är mycket viktigt att vi ser till att röra på oss ordentligt i vår vardag. Enligt den fysiologiska forskningen och de medicinska råden bör en människa gå minst 7 000 steg om dagen för att få tillräckligt med motion. Om man även parar dessa rörelser med en god kost, kommer du ha en helt okej hälsa som resultat.

Det finns dock inget behov av att själv gå och tänka på hur många steg du har tagit. Tack vare den moderna teknologi vi har till hands, kan man köpa produkter som räknar stegen åt en. En stegräknare klocka är mycket behändig och ger dig den information kring ditt rörelsemönster som du vill åt. Här ovan har vi sammanställt en lista på fyra av dessa klockor samt en mer klassisk stegräknare som är bland de bästa på marknaden idag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen