fbpx
Connect with us

Bästa Aktivitetsklockan för 2022

Publicerad

on

Garmin Venu 2 Plus aktivitetsklocka

Nu när varmare väder drar in över vårt avlånga nordiska land, är det hög tid att bege sig ut för lite träning i naturen. Vare sig det handlar om vandring, löpning eller allmän motionering, är den svenska våren och sommaren högtider som gjorda friluftslivet. Skall du dock börja sätta dig i rörelse, kan det vara bra att ha lite överseende med kroppen och dess status. Till detta kan du använda dig av en aktivitetsklocka. Här nedan kommer vi nu gå igenom de tolv bästa av dessa på marknaden!

En klocka för ett aktivare liv

Det flesta i den moderna människans liv kan idag övervakas på mycket simpla vis. En bekräftelse på den konstanta översyn som vi kan leva under är våra mobiltelefoner. I dessa små teknologiska underverk får vi plats med det mesta som kan summera oss såväl som personer som levande organismer. Det hör helt enkelt till den västerländska upplevelsen att idag leva såväl ett fysiskt som ett digitaliserat liv.

Smartphones var dock bara början på den minimaliserade teknologiska utvecklingen som lett oss fram till dagens apparaturer. Nästa steg är att använda sig av så kallade smartwatches. Dessa är, som namnet avslöjar, armbandsur som kan rymma allt det din telefon har tillgång till, från samtal till kameror och även en internetuppkoppling.

Vissa av dessa smartwatches är ämnade för att ta över alla telefonens uppgifter, medan andra har mer specifika användningsområden. Bland annat finns det armbandsur som idag mäter din puls, fettförbränning och även andra fysiska som kroppsliga aspekter av ditt liv. I dessa fall kallas de för aktivitets- eller träningsklockor. Här nedan kommer nu en lista följa på några av de bästa aktivitetsklockorna tillgängliga på marknaden, för den teknologiskt intresserade träningsmänniskan!

12 grymma aktivitetsklockor

 • Garmin Venu 2 Plus
 • Polar Vantage V2
 • Apple Watch Series 7
 • Garmin Forerunner 945
 • Coros Apex Pro
 • Suunto 9
 • Samsung Galaxy Watch 4 Classic
 • Fitbit Sense
 • Xiaomi Mi Watch
 • Wahoo Elemnt Rival
 • Amazfit Stratos
 • Huawei Watch Fit

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus mot vit bakgrund

Den första aktivitetsklockan på når lista kommer från företaget Garmin. Deras modell Garmin Veru 2 Plus har testat bäst i flertalet olika marknadsundersökningar samt av diverse teknikmagasin. Det finns således få anledningar till att den här klockan inte bör vara med på en bäst-i-testlista såsom den här. Med den här på armen får du uppleva en relativt stor skärm, dock inte till en sådan grad att klockan blir klumpig att bära på.

Garmin Venu 2 Plus är även vattentät samt har tillgång till ett effektivt lokaliseringssystem genom sin inbyggda GPS. Den kommer även med en kompass, pulsmätare samt ett vibrationsalarm. Batterilivet ligger på mellan 8–24 timmar, beroende på om du spelar musik via klockan eller ej. Priset idag ligger på runt 3 600:-.

Polar Vantage V2

Nästa aktivitetsklocka går vid namnet Polar Vantage V2 och är en ypperlig liten manick att ha fäst runt handleden. Det här är en högpresterande produkt som har ett mycket långt batteriliv. Det uppskattas att du kan få ut hela 300+ timmar i längd om du är varsam med användandet av de olika funktionerna.

Den här klockan är även vattentät, vilket tillåter dig att hålla koll på dina värden samt tid under dykningsäventyr. Polar Vantage V2 kommer med en inbyggd GPS och har även rum för både kompass, vibrationsalarm och en pulsmätare. Skärmen är av en bra storlek och tar inte mycket plats på din handled. Priset på den här aktivitetsklockan ligger på runt 4 000:-.

Apple Watch Series 7

Apple Watch 7 mot vit bakgrund

Här kommer en aktivitetsklocka från den ständigt populära teknikjätten Apple. Deras speciella, digitala armbandsur Apple Watch 7 gör sig utmärkt som en klocka att träna med. Apple är kända för att tillverka produkter av mycket hög kvalité, vilket även stämmer med den här modellen. Med Apple Watch 7 får du en aktivitetsklocka som är lätt till vikten och med en tillfredsställande skärmstorlek.

Den är vattentät ner till 50 meters djup och har även tillgång till en GPS. Kompass, vibrationsalarm och även pulsmätare ingår också i den här produkten. Apple är dock inte kända för att sälja sina skapelser billigt, så du får räkna med att lägga ut minst 4 500:- för en Apple Watch 7.

Garmin Forerunner 945

Nästa aktivitetsklocka på listan kommer åter en gång från företaget Garmin. Den här gången är det dock en av deras dyrare modeller som gör ett framträdande i Garmin Forerunner 945. Det här är ett mästerverk i teknologisk anpassning, där ett litet och smidigt format lägger upp för näst intill oändliga möjligheter. Modellen ligger i toppen av aktivitetsklockor idag, vilket inte minst priset vittnar om.

Med en Garmin Forerunner 945 får du tillgång till en GPS-funktion, höjdmätare, kompass vibrationsalarm samt en pulsmätare. Om du har GPS:en aktiv medan du lyssnar på musik genom klockan, håller batterilivet ändå upp till 10 timmar. Så, vad får man lägga ut för den här lyxmodellen av aktivitetsklocka? Priset för en Garmin Forerunner 945 ligger idag på cirka 4 800:-.

Coros Apex Pro

Coros Apex Pro mot vit bakgrund

Sist men långt ifrån minst har vi en aktivitetsklocka från det amerikanska GPS-företaget Coros. Deras modell Coros Apex Pro har gjort en stor succé på marknaden sedan den lanserades i 2019. Den har en relativt stor skärm, vilket är uppskattat av de som vill ha lite mer att titta på med sitt armbandsur. Den här klockan har även ett förvånansvärt långt batteriliv på hela 40 timmar med aktiva funktioner.

Köper du en Coros Apex Pro får du även ta del av en mycket bra GPS, en höjdmätare, vibrationslarm, kompass samt även en effektiv pulsmätare. Klockan är även användbar under vatten ner till 10 meters djup. Priset på den här modellen av aktivitetsklockor kan variera, dock ligger det vanligtvis på något mellan 4 100 – 4 500:-.

Suunto 9

Nästa aktivitetsklocka på vår lista är Suunto 9. Det här är ett behändigt litet armbandsur som låter dig få ta del av många roliga och användbara funktioner. Det här är även en modell som kommer som aktivitetsklocka dam. dessa har du ett lite mindre brett spänne runt handleden.

Suunto 9 väger lite mer än de tidigare nämnda smartwatches på den här listan, dock har den en stor skärm som inte är alltför klumpig. Batteritiden håller länge, cirka 25 timmar om du har GPS:en aktiverad. den här aktivitetsklockan har pulsmätare, vibrationslarm samt en kompass. Priset på en Suunto 9 ligger på runt 3 250:-.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Om Apple har utvecklat sin egen aktivitetsklocka, kan du vara säker på att även Samsung slagit sig in på den marknaden. Deras Samsung Galaxy Watch 4 Classic är således alternativet för den som inte vill ha en Apple-produkt runt handleden. Här kommer du som kör med Andriod som operativsystem på din telefon eller surfplatta att känna igen dig. Det här är ett högkvalitativ armbandsur som även kommer i en fin aktivitetsklocka dam-modell.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic har alla funktioner du kan önska dig. En behändig skärm ger dig tillgång till information såsom pulsmätare, kompass, vibrationslarm samt en GPS. Den är även vattentät ner till ett djup av 50 meter. Batterilivet är på mellan 26-29 timmar. Det här är även en mycket kostnadslätt aktivitetsklocka, där priset ligger på lite över 2 000:-.

Fitbit Sense

Fitbit Sense är en mycket fin liten aktivitetsklocka som kommer uppfylla alla dina önskemål i ett armbandsur för träning eller vandring. Den har en liten men ändå lagom skärm, samt är väldigt lätt till vikten. Det här gör den utmärkt som en aktivitetsklocka dam, då den inte tar mycket plats på armen eller väger särskilt mycket.

Trots det lilla paketet får du till gång till en GPS, vibrationslarm, pulsmätare och även kompass i den här modellen. Priset är mycket överkomligt, då det ligger på cirka 2 100:-. I vissa fall kan man dock komma undan med ett inköp under tvåtusen.

Xiaomi Mi Watch

Här kommer en kinesisk modell av aktivitetsklocka in på listan. Xiaomi Mi Watch har en förvånansvärt stor skärm trots sin lätta vikt. Den tar således upp ganska så mycket plats på armen utan att vara nertyngande på något vis. Den här aktivitetsklockan innehåller en del fiffiga funktioner, dock kan de ibland anses vara lite för simpla.

Som med andra smartwatches för träning har du tillgång till en GPS även i den här modellen. Batterilivet är av riktigt bra kvalité på upp till 50 timmar. Xiaomi Mi Watch har ingen höjdmätare, dock kommer den med pulsmätare, kompass och vibrationslarm. Priset är otroligt billigt jämfört med andra modeller på den här listan, då du oftast inte behöver lägga ut mer än 1 000:-.

Wahoo Elemnt Rival

Här kommer en aktivitetsklocka som är bra att ha till hands när du är ute och tränar. Wahoo Elemnt Rival är speciellt uttagen för att vara din informationsrike vän ute i löpspåren. Det här märks framförallt på att den inte har tillgång till vissa av de andra funktioner som annars är vanliga i smartwatches. Du får bland annat varken en kompass eller vibrationslarm i den här modellen.

Dock kommer den med en bra pulsmätare. Den här aktivitetsklockan har även en GPS inbyggd. Skärmen är relativt liten, vilket dock inte gör särskilt mycket då allt du behöver hålla koll på går att se utan större bekymmer. Priset på den här klockan kan variera starkt beroende på vilken återförsäljare du går till. Dock är det vanligt att man får lägga ut runt 2 500:- för den här modellen.

Amazfit Stratos

Amazfit Stratos är en aktivitetsklocka som har en mängd med funktioner tillgängliga. Det här gör den till den perfekta klockan för folk som vill kunna använda sin smartwatch till mer än bara träning eller motionering. Bland annat kan du lyssna på musik genom det här armbandsuret. Skärmen är relativt stor och vikten kan vara lite för mycket för att vissa skall vara bekväma med den runt armen.

Den tar upp mycket plats, vilket inte gör Amazfit Stratos till den ultimata aktivitetsklocka dam. Utöver musik i klockan har du även en GPS, pulsmätare samt vibrationslarm. Batterilivet håller i cirka 35 timmar med GPS:en aktiv. Denh är klockan kostar lite mer än andra modeller, där priset ligger på cirka 3 800:-.

Huawei Watch Fit

Den sista aktivitetsklockan på vår lista är även den mest anpassade för att vara ett rent och skärt tränings-watch på handleden. Det här är ett mycket litet digitalt armbandsur, vilket gör Huawei Watch Fit till den perfekta aktivitetsklocka dam. Vikten är näst intill obefintlig. Ändå har du en tillräckligt stor skärm som erbjuder dig flertalet fina funktioner.

Du har bland annat en GPS, pulsmätare samt vibrationslarm. Batterilivet håller i upp till 12 timmar med GPS:en aktiv. Den här klockan är även vattentät upp till fem meters djup. Av alla aktivitetsklockor på den här listan, är Huawei Watch Fit den billigaste av dem alla. Du behöver således inte lägga ut mer än 800:- för att få händerna på den här modellen.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen