fbpx
Connect with us

Ryktade spelaröverföringar i Premier League under januarifönstret 2023

Publicerad

on

Loggor för Premier League-lag

Varje början på ett nytt år följs av en månad av ivrigt handlande och utbyten på spelarmarknaden i fotboll. Det är särskilt de engelska lagen i Premier League som är intressanta att följa, då dessa har en tendens till att lägga ut fruktansvärda summor pengar på nya, ibland hastigt inköpta spelare. Det samma gäller även under säsongen 22/23. Nu när januarifönstret är öppet, skall vi ta och titta på några av de ryktade överföringarna som kan komma att inträffa.

Potentiella nya spelare till Premier League-lag

Året 2022 är över och en ny kalender har öppnats upp. Så här tidigt inpå året förväntar man sig möjligen inte att mycket skall hända, om man inte har ett intresse i klubblagsfotboll. Det är nämligen under januari som fönstret för spelarmarknaden öppnar upp igen efter den gångna sommarens inköp och säljanden.

Mer så än det reguljära transferfönstret, är januarimarknaden täckt av ett lager av hysteri. Det är här man antingen skall förbättra sina chanser till att ta hem en titel eller rädda sig från nedflyttning i ligan. Många klubbar i Europa använder således januari till att öppna upp plånboken i ett försök att komplettera sina spelartrupper inför resten av säsongen.

Detta fenomen är som mest påtagligt i den engelska högstaligan, Premier League. Varje år flyttas spelare fram och tillbaka mellan de olika lagen i januari. Det hör även till vanligheterna att spelare från främmande stränder tar sina första steg in i Premier League under årets första månad.

Likväl som det spenderas mycket pengar under den här tigen, så uppstår det väldigt många rykten om vilka spelare som kommer gå till eller från ett lag. Här nedan kommer vi nu således att gå igenom fyra ryktade överföringar av toppnamn inom sporten som sägs vara på väg till ett Premier League-lag.

4 överföringar som kan hända under januarifönstret

  • Jude Bellingham till Liverpool
  • Wout Weghorst till Manchester United
  • Memphis Depay till Newcastle
  • Jordan Pickford till Tottenham

Jude Bellingham till Liverpool

Jude Bellingham

Den första ryktade överföringen är även en som existerat under en längre tid. Det handlar om den unga engelska talangen Jude Bellingham och Liverpools jakt på denna spelare. Bellingham har gjort stormsuccé från sin position på mittfältet, där han idag är en självklar spelare i startelvan i sin klubb Borussia Dortmund.

Premier League-klubben Liverpool vill väldigt gärna se Bellingham trä på sig en röd tröja och anslå sig till deras lag, vilket januarifönstret skulle kunna tillåta. Dock finns det saker som kan komma bli problematiska för dem. Bland annat sägs den spanska storklubben Real Madrid också ha ett intresse i Bellingham och ryktas planera lägga ett bud den här sommaren.

Wout Weghorst till Manchester United

Nästa överföring kan även komma vara den mest troligaste. Det handlar här om den storvuxne holländska anfallaren Wout Weghorst och hans potentiella lån till Manchester United. Weghorst spelar idag under ett kontrakt med en annan Premier League-klubb i Burnley.

Dock befinner han sig redan på ett lån till det turkiska laget Besiktas. Dock säger sig de tre parterna som deltar under förhandlingarna vara muntligt överens om att Weghorst skall anslå sig till Manchester United under ett sec månader långt lån.

Memphis Depay till Newcastle

Den Barcelonakontrakterade anfallsstjärnan Memphis Depay kan även han vara på väg att byta klubb under januarifönstret. Det är nämligen det engelska, saudiarabiskt finansierade Premier League-laget Newcastle som skall ha intresset för det holländska kraftpaketet.

Om Depay flyttar över till ”The Magpies” för spel, är det andra gången i hans karriär som han sparkar boll i den engelska högstaligan. Han har tidigare varit en spelare för bland annat Manchester United, där han dock inte såg mycket till framgång.

Jordan Pickford till Tottenham

Sist men inte minst har vi en potentiell handel mellan två Premier League-lag i Everton och Tottenham. Det handlar här om målvaktspositionen, där Tottenham sägs vara intresserad av den engelska landslagsmannen Jordan Pickford. Nyligen kom ett besked från Tottenhams egen målvakt Hugo Lloris, att denne har pensionerat sig från internationella tävlingar.

Med känslan av att Lloris även har tankar på att helt lägga handskarna på hyllan inom kort, behöver Tottenham finna en ny förstamålvakt att sätta ut på planen. Valet skall ha fallit på Pickford, som spenderat hela sin professionella karriär i de engelska ligorna.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen