fbpx
Connect with us

Leo Messi utanför FIFA:s topp-3 bästa spelare – varit med sedan 2007

Publicerad

on

Leo Messi besviken

FIFA har nu nominerat de 3 spelare som gör upp om priset som världens bäste fotbollspelare 2018. Detta år har FIFA och den kändare titeln Ballon d’or gått skilda vägar och FIFA ger denna gång ut sitt egna pris, The Best FIFA Men’s Player, medan franska fotbollsförbundet själva ger ut Ballon d’or senare i år.

Det som är historiskt med detta år är att Leo Messi, som vunnit priset Ballon d’or 5 gånger(!), för första gången sedan 2006 inte är nominerad av FIFA till världens bäste spelare. Messi har dessutom kommit minst 2:a i FIFA’s nominering sedan 2009.

Istället blir det följande spelare som nomineras:

Cristiano Ronaldo (Portugal/Juventus och Real Madrid)

Luka Modric (Kroatien/Real Madrid)

Mohamed Salah (Egypten/Liverpool)

Cristiano Ronaldo, som även han vunnit 5 stycken Ballon d’or har nu chansen att vinna ännu en FIFA-utmärkelse som världens bäste spelare. De flesta tyckare tror dock han får en hård kamp om priset från den tidigare Real-kollegan Luka Modric och skyttekungen från Liverpool, Mohamed Salah. Värt att notera är att Messi vann guldskon före just Salah detta år, men fick trots detta se sig slagen i nomineringen.

Priset kommer att delas ut den 24:e september. Förutom detta kommer även FIFA dela ut priser i en rad andra kategorier, bland annat årets mål.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen