fbpx
Connect with us

Jurgen Klopp inte överraskad över Jordan Hendersons nya kontrakt

Publicerad

on

Igår släpptes den stora nyheten att Liverpools kapten Jordan Henderson förlänger sitt kontrakt med klubben med hela sju år.

Henderson värvades från Sunderland 2011 för €167 miljoner och har sedan dess hunnit spela 284 matcher för klubben. Under sensommaren 2014 utsågs Henderson till vice-kapten för att slutligen bli förstekapten då Steven Gerrard gick vidare i sin karriär.

Jag är väldigt lycklig över att ha skrivit på ett nytt långtidskontrakt. Jag är fullkomligt lyrisk.

Det känns inte som att det var särskilt länge sen jag skrev på mitt första kontrakt – det känns verkligen som igår – men mycket har skett sedan dess.

Det finns ingen annan plats i världen där jag hellre spelar fotboll. Jag vill stanna kvar så länge jag kan, uttryckte bland annat Henderson i en intervju med lagets officiella hemsida.

Jurgen Klopp – ”förkroppsligar vad det innebär att vara en Liverpool-spelare”

Liverpools tränare Jurgen Klopp var minst sagt nöjd med att lagets kapten valde att förlänga sitt kontrakt med klubben. I en intervju med Liverpools hemsida underströk Klopp Hendersons ledarförmågor och vikten i att ha en pålitlig kapten som hela tiden är villig att utvecklas.

Det är fantastiska nyheter, men ingen borde vara särskilt överraskad – han är perfekt för oss och vi för honom, tror jag.

Jordan förkroppsligar fullkomligt vad det innebär att vara en Liverpool-spelare under den moderna fotbollseran. Det kan du se via hans beteende både på och vid sidan av planen där han visar att det är en ära att bära vår tröja och kaptensbindel. Han tar inget för givet och strävar efter att lära och bli bättre för sina lagkamrater hela tiden.

Han bär mer på sina axlar än vad som syns utåt, men han omfamnar det ansvaret och ledarskapet. Han är vår ’general’ och jag litar på honom fullkomligt.

Men jag tror – faktiskt vet jag – att han kommer att bli ännu bättre de kommande åren.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen