fbpx
Connect with us

FC Barcelona

Philippe Coutinho ser fram emot en fin säsong i Barcelona

Published

on

I en intervju som genomfördes nyligen, under mittfältaren Philippe Coutinhos internationella tjänstgöring för Brasilien, sa Coutinho att han ser fram emot att nå framgångar i Barcelona.

Coutinho motiverad i comebacken till FC Barcelona

Efter att ha vunnit en ”treble” med Bayern säger Coutinho att han verkligen har börjat tycka om att spela fotboll igen. Han säger att han ser fram emot den kommande säsongen, för både Barcelona och Brasilien. Coutinho säger att han har uppnått mycket under den gångna säsongen, både på ett personligt och ett kollektivt plan.

I’m having a very good time. In these seasons I have achieved many things on a personal and collective level, which is the most important thing. I have returned to Spain with a lot of desire for things to go well and it is also what I want in the national team, every opportunity I have I want to play great games giving my best for the team.

Var inte förstahandsvalet

Coutinho har varit utlånad till Bayern München en säsong och längtar efter att bli framgångsrik i Barcelona. Han och Ivan Perisic lånades ut som ett sista-minuten-alternativ efter att Leroy Sane hade skadat sig.

Couthino var inte Bayerns förstahandsval, men Coutinho gjorde det mesta av situationen och satte 11 mål och utförde 9 assister. Han deltog i 38 tävlingar.

Hög träningsintensitet

När hans säsongslånga lån till Bayern kommer på tal, säger Coutinho att det finns en väldig intensitet i Bayern-truppen som leds av tränaren Hansi Flick. Couthino sa att träningsintensiteten där har hjälpt honom utveckla både sin styrka och sin uthållighet. Det är uppenbart att arbetstakten i Bayern är obarmhärtig, då de aldrig slutar att springa och arbeta för varandra.

Tre eller fyra gånger så målmedveten

Coutinho sa att han lärde sig mycket om arbete under sin tid i Bayern, eftersom de tränar så intensivt. Han sa att det har lett till att han har utvecklats, både fysiskt och mentalt. Nu säger han att han är tre eller fyra gånger så målmedveten att bli framgångsrik.

At Bayern, I learned a lot about work, because they are very intense in training. A natural consequence is the evolution in the physical part, which I have really had, because you work a lot and I have worked a lot. I already had this way of thinking, but now I have to dedicate myself three or four times more than normal to be successful.

Coutinho tillbaka i Barcelona

La Liga var inne på sin tredje match innan den internationella pausen utlöstes. Barcelona har vunnit två matcher och fått oavgjort en gång. Coutinho har startat alla dem tre matcherna och har redan gjort ett mål och stått för två assister. Han gjorde dessutom mål i Brasiliens 5-0-match mot Bolivia, en match som kvalificerade dem till Conmebol World Cup. Med andra ord har Coutinho verkligen fått en bra start i Barcelona.

Managed By Sportpanelen