fbpx
Connect with us

Lionel Messi vill flytta till Manchester City

Publicerad

on

Lionel Messi i Manchester City

Var kommer Messi att hamna när han lämnar Barcelona? Om han själv får välja så kommer han att börja spela i Manchester City. 

Messi vill lämna Barcelona

Igår 25/8 gick flera tidningar ut med uppgiften att Lionel Messi har bett om att få lämna FC Barcelona. Det efter att ett brev som Messi skickat till Barça, där han bad om att få lämna laget, hade läckt ut. På tisdagskvällen gick klubben ut och bekräftade uppgifterna. 

Speciell klausul 

Enligt en speciell klausul i Messis kontrakt så får han lov att lämna klubben gratis när slutet av en säsong närmar sig. Vad som gäller nu, när säsongen har förlängts på grund av corona-pandemin, är dock oklart. Normalt måste klausulen användas innan sista juni. Själv tycker Messi att han har rätt att få lämna klubben utan någon kostnad, medan klubben anser att det är utköpsklausulen på 700 miljoner euro som gäller.

Har fått nog  

Den senaste tiden har det varit kaos i Barcelona och nu har Messi fått nog. En insatt källa säger att hur vänenn Suárez har behandlats kan ha bidragit till stjärnans beslut: “Han har fått nog med Barça. Koeman har inte lyckats övertyga honom. Messis bästa kompis är Suárez, och de har behandlat Luis hemskt”. Källan bekräftar också att Messi verkligen tänker lämna klubben. 

Manchester City 

Sedan började man spekulera om var Messi skulle fortsätta sin karriär. Eftersom Messi är, om inte den, så i alla fall en av världens bästa fotbollsspelare så är det givetvis många klubbar som är intresserade av honom. För Messi själv verkar det däremot bara vara ett lag som gäller – Manchester City. En sådan förflyttning skulle innebära ett kärt återseende för Messi, han skulle nämligen få Pep Guardiola som tränare igen. Messi ska redan ha kontaktat Guardiola, enligt tidningen The Athletic.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen