Alla SpeltipsBettingpanelenIshockeyÖvrig sport

SPELFÖRSLAG; Fredagen bjuder även på matcher från annat än fotboll!

Bra spel i de udda sporterna bandy och ishockey!

Jag brukar emellanåt hitta lite guldkorn inom andra sporter än fotboll, det är inte ofta jag går ut med rekar på dessa, men ikväll står det två matcher på agendan som jag tror mycket på.
Det är alltid svårt att spela på ishockey då de spelar ett antal matcher i veckan och det är ofta tunga ben och hjärnor som går på sig sin tredje eller kanske fjärde match för veckan. Egentligen har denna sport börjat döda sig själv, med massor av matcher och oändliga slutspel är det inte längre många som orkar bry sig. Det är väl inte heller konstigt att inte hallarna fylls mer än i byarna och små städerna med det upplägg som är idag. Ikväll riktar jag dock in mig på AIK, i denna sport av oändliga matcher.

Jag är ingen favorit av bandy, som är mitt andra rek, vem ser bollen om de visar en match på tv! Det är också en sport som börjar försvinna, de stora städerna har inga lag att räkna med, ja om man inte räknar med ett konkurshotat Hammarby! Det största och bästa laget från en storstad är ju gurkorna från Västerås, där fylls läktarna av alltid lika berusade åskådare som i ur och skur älskar sitt lag och med det finns det också möjlighet till framgång, publik är en viktig del i detta lag, mer än vad man tror. Just Västerås blir också dagens bandymatch.

AIK – Vita Hästen / Spelstopp 18,59

Det är botten mot toppen som möts i kvällens match. AIK placerar sig på en andra plats i den långa serien, bara fyra poäng efter Oskarshamn som just nu är serieledare. Man tar emot det absoluta botten gänget Vita Hästen från Norrköping på hemmaisen och det kan väl och ska väl bara sluta på ett sätt! AIK kommer till match med blandade resultat på den sista tiden, men det ser dock bättre ut de sex senaste med fyra segrar. AIK hade en rejäl svacka innan dess, med hela fyra förluster i rad vilket gjorde att man det blev lite oroligt i AIK lägret. Nu är man tillbaka igen och senast blev det en förkrossande bortaseger mot Modo (1-6), detta måste ha spänt på självförtroendet inför kvällens drabbning. Vita Hästen gör ingen glad med sin sista placering, dock har laget verkligen spottat upp sig och tagit ett par riktigt fina segrar på sistone. På de fem senaste matcherna har man fyra segrar och endast en förlust. Senaste matchen vann man hemma mot Almtuna (6-3) vilket gjorde att allt hopp inte är ute om att kanske klara sig kvar i allsvenskan. femton omgångar kvar så hopp finns.
Jag spelar en enkel seger för AIK, men då det är ishockey blir det en lägre insats, mitt mål får bli att plocka hem säkra pengar för vidaresatsning under lördagens fotboll. Spel AIK hcp -1,5 mål 1:a / Odds 1,75  / insats 1000 kronor  / Spelbolag Bet365.

Bollnäs- Västerås / Spelstopp 18,59

En toppmatch i den udda sporten bandy mellan Bollnäs och Västerås hittar jag ett bra odds, att det blir många mål i bandy det vet vi, det är desto mer ovisst med resultat framför allt i denna toppmatch. Bollnäs som placerar sig på en fin femteplats har vunnit sina två senaste hemma mot Vetlanda (5-3) och Frillesås (9-2), men när det är bättre motstånd har de det klart svårare. Hemma har man 48-33 i målskillnad och de har faktiskt tagit fler poäng borta än hemma. Västerås åkte på en riktig stjärnsmäll i sin senaste bortamatch mot Villa-Lidköping (0-7), detta var både pinsamt och retligt att bli nollad i en bandymatch, det händer i stort sett aldrig. Västerås hade sen också problem hemma mot Vetlanda (5-4) och det blev en knapp seger. På bortais har man bara dragit ihop 12 poäng på 10 matcher. Nu tror jag att Bollnäs kommer få äta upp den förnedrande nollan i Västerås senaste bortamatch, jag tror det blir åka av och Bollnäs kommer inte att hänga med trots hemmaisen, när det har gått 90 spelade minuter har VSK tagit alla poängen med sig hem till gurkornas stad. Spel 2:a / Odds 2,00  / insats 1000 kronor  / Spelbolag Bet365.

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *