fbpx
Connect with us

NHL-svenskarnas säsong i poängligan

Publicerad

on

NHL poängliga

Som den hockeynation vi är, är det alltid roligt att se svenskar prestera i världens bästa liga, NHL. Genom åren har vårt lilla land exporterat mängder med världsklassiga talanger till den nordamerikanska hockeyscenen. Idag finner man att många NHL-lag har minst en svensk spelare i sitt stall.

Det hör heller inte till ovanligheterna att svenskarna i ligan år ut och år in placerar sig högt på den totala poänglistan. I den här artikeln skall vi kolla på de svenska spelare som presterat bäst under den reguljära NHL-säsongen 21/22.

Svenska poängplockare i NHL

Här nedan har vi sammanställt en lista på de fem svenska spelare i NHL som placerade sig högst i ligans poängställning. Vi har inte räknat med slutspelsstatistiken, utan vänt oss till den reguljära NHL-säsongen 21/22. Det här året hamnade svenskarna något lägre i poäng än vad man möjligen kan vara van vid. Trots detta har våra grabbar presterat mycket väl under säsongen. Läs vidare för att se vilka av de svenska NHL-spelarna som var bäst det här året!

De fem högsta svenska poängspelarna

  • Victor Hedman – 85 poäng
  • Filip Forsberg – 84 poäng
  • Elias Lindholm – 82 poäng
  • Mika Zibanejad – 81 poäng
  • William Nylander – 80 poäng

Victor Hedman – 85 poäng

Backen Victor Hedman fortsätter att vara en kraft på NHL-isen för sitt Tampa Bay Lightning. Detta år kommer han att fylla 32 år, men visar inga tecken på att sakta ner i såväl sitt spelande som sin utveckling. En fysisk närvaro i försvaret och med ett ruskigt bra skott i anfallen, är det inte undra på att Hedman anses vara en av ligans absolut bästa backar.

Ett bevis på detta är att Hedman är den som plockade mest poäng bland svenskarna i NHL den här säsongen. Med hans 85 poäng hamnade han på en 22:a plats i poängligan. Det här är möjligen en av de lägsta positioneringarna för den högsta svensken på länge i NHL, dock var det en tuff säsong rent allmänt.

Filip Forsberg – 84 poäng

Nästa svensk att träda in på den här listan är ingen annan än Nashville Predators guldklimp till anfallare Filip Forsberg. Det här året presterade Forsberg på en mycket hög nivå, vilket inte helt reflekteras i hans poängplockning. Trots det så är han ändå nästbästa svensk under säsongen med sina 84 poäng. Det placerar honom även på en 24:e plats i NHL:s poängliga.

Ser man till gjorda mål, vilka blev 42 för Forsberg, så ligger han på 9:e plats i skytteligan. Han lyckades även spela fram till 42 assist under säsongen. Fortfarande relativt ung i hockeysammanhang med sina 28 år, finns det betydligt mer att vänta från Filip under kommande säsonger i NHL.

Elias Lindholm – 82 poäng

Elias Lindholm har genom sina år i det kanadensiska NHL-laget Calgary Flames gjort storsuccé. Den skicklige svensken hamnar ofta högt på den interna poängligan i laget, såväl som i hela NHL. Det här året blev han tredje bästa svensk med 82 inspelade poäng, varav 42 kom via gjorda mål. Faktum är att han bara låg snäppet bakom den ovannämnda Filip Forsberg, då enbart 2 assist skiljer de två åt i poängligan.

Mika Zibanejad – 81 poäng

Mika Zibanejad är något av en stöttepelare för sitt New York Rangers. Den nu 29-årige svensken presterar år ut och år in på NHL-isen för det New York-baserade laget. Även det här året var han en kraft att räkna med, när han lyckades spela sig fram till 81 poäng i ligan. Hela 52 av dessa kom via assist, vilket talar för vilken bra supportspelare Zibanejad är. Målen blev 29 för Mika den här säsongen, vilket även det är helt acceptabelt.

William Nylander – 80 poäng

Som femte högst placerade svensk i NHL:s poängliga finner vi Toronto Maple Leafs-spelaren William Nylander. Nylander hade en produktiv säsong det här året, där han bland annat stod för 34 mål för sitt lag på hockeyrinken. Med även hela 46 assist på kontot, blir det en totalsumma av poäng på 80. Fyllda 26 år det här året, finns det fortfarande mycket tid för Nylander att fortsätta växa sig in i ligan och kan komma att nå den storhet som hans pappa en gång gled omkring på NHL-isen med.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen