fbpx
Connect with us

Manchester United-Säsongen 23/24

Publicerad

on

Manchester United säsong 22/23 huvudbild

Det finns mycket att vänta av årets Premier League-säsong. Nykomlingar såsom Luton skall försöka etablera sig i toppligan, medan gamla lag med en nytändning likt Arsenal skall gå för pokalen. Sedan finns även fenomenet kring Manchester United att följa.

Den tidigare jätten med otaliga prestationer under sitt vittrande bälte står idag med en något underlig status om sig. Med toppspelare på miljonkontrakt, en till synes ovillig ägare samt en tränare med flertalet frustrationer att hantera är det svårt att säga vart Manchester United kommer att landa denna säsong. Nedan skall vi kort dissekera de man utd matcher som väntar.

Vad blir av Manchester United under säsongen?

Efter en relativt lyckad fjolårssäsong där Manchester United tog en 3:e plats i ligan är det dags för den åldrande jätten att på nytt försöka sig på ett tungt matchschema. Med sin plats i Champions League-gruppspelet säkrad, väntar så ett antal tuffa månader för Ten Hag och hans mannar. Det har inte varit lätt hittills dock, med ett par förluster i början av säsongen.

man utd matcher placering säsong 22/23

Det momentum som en acceptabel insats mot Wolverhampton Wanderers potentiellt hade kunnat ge i ligaspelets första match krossades snabbt av ett nystartat och entusiastiskt Tottenham-lag. Därefter har ytterligare några man utd matcher följt, med blandade, mestadels undermåliga resultat. Deras aktivitetsklocka tycks stanna till när de möter på en motgång. Likväl som det inte tycks vara lätt att vara en Red Devils-supporter, är tränarposten också något som tycks tänja på folks tålamod och försänka talang i ett träsk av mediokra prestationer.

Liknande matcher, liknande resultat

Många Manchester United matcher tycks även ta samma ton i sina monotona upprepanden. Det inleds med en bra period på cirka 15–20 minuter, där laget spelar vågat och friskt. Så snart dock de möter en motgång via ett motståndarmål, vilket händer ofta, tappar spelarna på planen en stor del av sin självsäkerhet. Det är som om ett sportlov infaller mitt uppe i matchen. I stället följer ett tråcklande efter bollen, dumdristiga beslut och fallerande taktiker. Detta pågår fram tills att en slumpchans uppstår för laget, eller mer troligt att ytterligare ett skott från motståndarlaget finner sig in i Manchesters Uniteds nät.

man utd matcher förlust Fernandes och Varane

För de supportrar som hoppas på framgångar denna säsong, kan en omstrukturering av spelsystemet från tränare Ten Hag krävas. Antingen det, eller att de spelare som idag sitter på mångmiljonkontrakt börjar göra sig förtjänta av sin dyrköpta lojalitet. Det finns fortfarande mängder med Manchester United matcher att spela för laget. Här nedan har vi sammanställt det spelschema över Man Utd matcher som ger en bild över de tuffautmaningar som väntar dem ju längre säsongen lider.

Man utd spelschema

Vid skrivandet av denna artikel har Manchester United redan spelat av sju matcher i allt från ligaspel till inhemska turneringar och Champions League. Dessa är också inkluderade i spelschemat nedan samt resultaten från de matcherna. Självfallet är inte heller potentiella kuppavancemang och deras datum med i tabellen nedan.

Match Datum
Manchester Utd. (1) vs. Wolverhampton Wanderers (0) 14/8/23
Tottenham (2) vs. Manchester Utd. (0) 19/8/23
Manchester Utd. (3) vs. Nottingham Forest (2) 26/8/23
Arsenal (3) vs. Manchester Utd. (1) 3/9/23
Manchester Utd. (1) vs. Brighton (3) 16/9/23
Bayern Munich (4) vs. Manchester Utd. (3) 20/9/23
Burnley (0) vs. Manchester Utd. (1) 23/9/23
Manchester Utd. vs. Crystal Palace 26/9/23
Manchester Utd. vs. Crystal Palace 30/9/23
Sheffield Utd. Vs. Manchester Utd. 21/10/23
Manchester Utd. vs. Köpenhamn 24/10/23
Manchester Utd. vs. Manchester City 29/10/23
Fulham vs. Manchester Utd. 4/11/23
Manchester Utd. vs. Luton 11/11/23
Everton vs. Manchester Utd. 25/11/23
Galatasaray vs. Manchester Utd. 29/11/23
Newcastle vs. Manchester Utd. 2/12/23
Manchester Utd. vs. Chelsea 6/12/23
Manchester Utd. vs. Bournemouth 9/12/23
Manchester Utd. vs. Bayern Munich 12/12/23
Liverpool vs. Manchester Utd. 16/12/23
West Ham vs. Manchester Utd. 23/12/23
Manchester Utd. vs. Aston Villa 26/12/23
Nottingham Forest vs Manchester Utd. 30/12/23
Manchester Utd. vs. Tottenham 13/1/24
Wolverhampton Wanderers vs. Manchester Utd. 30/1/24
Manchester Utd. vs. West Ham 3/2/24
Aston Villa vs. Manchester Utd. 10/2/24
Luton vs. Manchester Utd. 17/2/24
Manchester Utd. vs. Fulham 24/2/24
Manchester City vs. Manchester Utd. 2/3/24
Manchester Utd. vs. Everton 9/3/24
Manchester Utd. vs. Sheffield Utd. 16/3/24
Brentford vs. Manchester Utd. 30/3/24
Chelsea vs. Manchester Utd. 3/4/24
Manchester Utd. vs. Liverpool 6/4/24
Bournemouth vs. Manchester Utd. 13/4/24
Manchester Utd. vs. Newcastle 20/4/24
Manchester Utd. vs. Burnley 27/4/24
Crystal Palace vs. Manchester Utd. 4/5/24
Manchester Utd. vs. Arsenal 11/5/24
Brighton vs. Manchester Utd. 19/5/24

Lycka eller fördärv?

Det finns som man kan se väldigt många man utd matcher kvar att spela. Huruvida det kommer gå under säsongen är således svårt att utröna så här tidigt in i spelschemat. En sak står dock klar, det är att Manchester United behöver en bra säsong för att kunna bygga vidare på Ten Hags projekt. Hittills har det gått för klubben att på sätt och vis stapla sig fram i tabellen. Detta är dock inte längre fallet, när allt fler lag börjar utmärka sig i sitt spelsätt och sina prestationer. Både Newcastle med sina nya näst intill outtömliga tillgångar samt Brighton med sitt fokus på bra rekrytering har redan börjat utmana om toppositionerna i Premier League.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen