fbpx
Connect with us

Tips på ”Wonderkinds” i Football Manager 2023 – Defensiva mittfältare

Publicerad

on

Logga för Football Manager 2023

Vår resa mot det bästa, yngsta möjliga laget du kan sätta upp i spelet Football Manager 2023 fortsätter. Hittills i vår artikelserie kring lovande talanger i FM23 har vi gått igenom målvakts-, mittbacks- samt ytterbackspositionen. Nu börjar vi dock sakta men säkert närma oss toppen på formationen och tar en titt på mittfältet. Den första positionen här som vi kommer titta på i denna artikel är den defensiva mittfältaren.

Bästa unga defensiva mittfältarna i spelarbasen

Det är inte för inte som mittfältet på en fotbollsplan kallas för motorrummet. Det är här som allt från försvar till anfall skall träda i kraft. Således är mittfältspositionen en av de mest viktiga att få rätt i modern fotboll. Långt borta är de årtionden när man slungade bollen över halva plan från backposition i hopp om att hitta en anfallare. Idag skall spelet byggas upp och för det krävs det ett starkt mittfält.

I FM23 finns det gott om duktiga mittfältare att välja på, varav flertalet även kan spela i en mer defensiv position på planen. Om du dock hoppas på att kunna bygga en långvarig dynasti, gäller det att satsa på unga spelare redo att visa framfötterna i denna viktiga roll. Således har vi här nedan sammanställt en lista på tre unga och lovande spelare på en defensiv mittfältsposition i Football Manager 2023 som du bör försöka få händerna på.

3 Lovande defensiva mittfältare att rekrytera till din klubb i FM23

  • Rafael Luis (Benfica)
  • Noel Aseko Nkili (Bayern München)
  • Giacomo Faticanti (Roma)

Rafael Luis (Benfica)

Den första defensive mittfältaren som vi tar upp är en 17-årig portugis som garanterat kommer tjänstgöra dig väl. Rafael Luis har riktigt bra karaktärsdrag för att vara en länkande spelare från sin mittfältsposition.

Han kan såväl försvara som föra bollen framåt och står således redan på stadiga fötter trots sin unga ålder. I början av spelet tillhör han Benfica, dock kan ett lån vara aktuellt. Till detta kan du tillägga en klausul för framtida köp, vilket bör göra spelaren billigare.

Noel Aseko Nkili (Bayern München)

Vår nästa spelare är även en av de yngsta i spelarbasen. Det handlar här om en 16-åring som tillhör Bayern München i början av spelet. Noel Aseko Nkili kommer behöva utvecklas en del från sin unga ålder, dock finns det riktigt bra potential till en storspelare inom honom.

Som att förvänta av ett storlag som köpt en ung spelare, kommer du kunna låna den här defensiva mittfältaren utan några större problem. Ett långtidslån är även något som Bayern skulle kunna komma att acceptera.

Giacomo Faticanti (Roma)

Vårt sista tips på en Wonderkind på den defensiva mittfältspositionen i FM23 är Giacomo Faticanti. Det här är en 17-årig italiensk spelare som hör hemma i Roma vid spelets start. Där kommer han dock inte stanna alltför länge, då Faticanti har alla de rätta karaktärsdragen för att bli en stjärnspelare.

Han kan göra allt man vill ha från sin defensiva mittfältare, med såväl riktigt bra defensiva som offensiva kvalitéer. Han kommer även vara tillgänglig för både lån som köp, så var redo att snabbt snappa upp honom i de närliggande överföringsfönsterna.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen