fbpx
Connect with us

Juventus planerar att lägga 4,1 miljarder kr på Kylian Mbappé

Publicerad

on

Kylian Mbappe juventus

Juventus är beredda att betala 361 miljoner pund för Kylian Mbappe. Det är ett bakslag för Real Madrid och Liverpool som också hade hoppats värva stjärnan.

Juventus ger sig in i jakten på Mbappé

Nästa sommar kommer Kylian Mbappé, 21, förmodligen att bli föremål för ett budgivningskrig. Nu kretsar Europas topplag kring honom.

Mbappe har knappt två år kvar på sitt kontrakt med Paris-Saint Germain. Han har sagt att han inte har några planer på att förlänga kontraktet med PSG. Istället har han bett klubben att se sig om efter erbjudanden från andra klubbar. Anledningen till flytten är, enligt Mbappe, att han letar efter en ny utmaning.

Flera klubbar följer situationen

Liverpool och Madrid följer Mbappe noggrannt. Enligt tidningen Express utforskar båda lagen vad de har för möjligheter att lägga ett bud på Mbappe.

Mbappe anses vara världens värdefullaste spelare. År 2017, när han fortfarande var tonåring, fick PSG betala 160 miljoner pund för honom, vilket vid den tidpunkten var världens högsta överföringskostnad.

Juventus är beredda att betala 361 miljoner pund

Nu kan han komma att skapa ett nytt världsrekord. Enligt den italienska sporttidningen Tuttosport så är Juventus beredda att ge mer än det nuvarande världsrekordet för Mbappe.

Rekordet ligger just nu på 198 miljoner pund, vilket var summan som PSG betalade för att frigöra Neymar från sitt kontrakt med Barcelona. Juventus ska vara beredda att betala uppåt 400 miljoner euro eller 361 miljoner pund (ca 4.1 miljarder kr).

Måste göra sig av med spelare

Om Juventus ska ha råd med Mbappe kommer de att behöva göra sig av med några av sina högavlönade spelare. Det har klubben insett.

Klubbens nya chef Andrea Pirlo har redan sagt upp Gonzalo Higuains kontrakt. Han har även gjort sig av med Douglas Costa, Daniele Rugani, Blaise Matuidi och Mattia De Sciglio.

Ronaldo & Dybala

Cristiano Ronaldo, 35, kan dock komma att påverka Juventus budgivning. Ronaldo har två år kvar på sitt kontrakt med Juventus och han tjänar över 500 000 pund per vecka. Det kan bli svårt för Juventus att ha råd med både Ronaldos lön och Mbappe.

Det finns tecken som tyder på att anfallaren Paulo Dybala kan vara näst på tur. Den italienska publikationen Tutto Mercato Web hävdar att Chelsea är intresserade av honom.

Dybala har tidigare kopplats till Tottenham and Man Utd, men än så länge har han två år kvar på sitt kontrakt. Det är möjligt att Juventus säljer honom billigt nästa sommar för att undvika en kostnadsfri överföring.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen