fbpx
FC BarcelonaFotboll

Luis Suárez: “Jag blev utkastad ur Barcelona”

Nyligen inledde Barcelona en storstädning, för att förnya och förbättra sitt lag. En av spelarna som försvann ur laget var Luis Suárez, som nu berättar att han blev illa behandlad av laget.

Luis Suarez inte glad över hur han behandlades

Uruguayanen Luis Suárez, 33, spelade i den katalanska klubben Barcelona i hela sex år. Han är på tredje plats över spelare i laget som har gjort flest mål. Suárez har deltagit i 283 matcher och gjort 198 mål. Dessutom har han hjälpt laget att vinna mängder av titlar.

Barcelona ville inte betala hans lön

Just nu håller Barcelona på att förnya sig, för att de har börjat få sämre resultat. Som en del av det bestämde Barcelonas president Josep Maria Bartomeu att Suárez skulle bort. Presidenten, och klubben med honom, ville nämligen inte längre betala hans höga lön. Suárez försökte få Barcelona att ändra uppfattning och behålla honom men det gick inte. Då gick Suárez istället över till Atletico Madrid.

Blev illa behandlad av Barcelona

Nu vittnar Suárez om att han blev illa behandlad av Barcelona:

”Det skedde några märkliga saker i Barcelona. Jag fick inte åka med samma tåg som resten av laget till match eftersom att jag inte fanns i åtanke för att spela. Min familj såg hur mycket jag led, och stöttade mig helt. Så när möjligheten att gå till Atletico kom så tvekade jag inte en sekund.”

Till tidningen Goal säger Suárez att han inte blev förvånad över Messis reaktion på händelsen.

”Jag blev inte förvånad över det Messi skrev, jag visste att han kände samma smärta som jag. Han kände att de sparkade ut mig från klubben. Ville de göra sig av med mig fanns bättre sätt det bättre sätt att göra det på. Det var ändå sex år jag spelade för klubben, och det störde honom också.”

Förtjänade ett avsked

Barcelonas lagkapten, Lionel Messi, är vän till Suárez och har kritiserat Barcelona för hur de har behandlat honom. På Instagram skriver han följande, riktat till Suárez:

”Du förtjänade ett farväl som var värdigt till vem du är: en av de viktigaste spelarna i klubbens historia. En person som åstadkom fantastiska saker för laget och på ett individuellt plan. Du förtjänade inte att de skulle kasta ut dig som de gjort. Men vid det här laget finns det ingenting som förvånar mig längre.”

Tags

Relaterade artiklar